?>

Kazakistan ordusu modern silah ve teçhizatla güçlendirilecek

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, orduyu modern silah ve teçhizatla güçlendireceklerini bildirdi.

Dünya - 3 yıl önce

Astana

Tokayev, başkent Astana’da yaptığı karargah toplantısında seçim programını açıkladı.

Bundan sonra ülke siyasetinde gerçek rekabet oluşturmayı hedeflediklerini belirten Tokayev, “Oy verme kültürünü geliştireceğiz. Sivil toplumun tüm kurumları yeni siyasi sistemde önemli rol oynayacaktır.” dedi.

Tokayev, ülkede sosyal alanda, ekonomi ve siyasette birçok sistematik sorunun biriktiğini ve bu durumun vatandaşların devlete ve iktidara olan güvensizliğini artırdığına işaret ederek “Bu, devletimizin sürdürülebilir kalkınmasını engellemektedir. Bundan sonra milli ideolojimiz adalet fikri temelinde oluşacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyadaki mevcut jeopolitik durumu “eşi benzeri görülmemiş” olarak nitelendiren Tokayev, söz konusu dış zorluklar karşısında ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanmasının önemine dikkati çekti.

Tokayev, bu amaçla orduda ve tüm güç bloğunda kapsamlı modernizasyon yapacaklarını kaydederek “Askerlerimize modern silah ve teçhizat sağlanacak. Ordumuzun imajını güçlendireceğiz.” diye konuştu.

Savunma sanayisi kompleksini geliştireceklerini de belirten Tokayev, “Toprak savunmasını güçlendirmek, askeri eğitim kalitesini ve birliklerin uyumunu iyileştirmek için önlemler alınacak.” ifadesini kullandı.

-“Trans Hazar Koridorunu ülkenin yük taşımacılığı alanında ana bağlantı haline getireceğiz”

Cumhurbaşkanı Tokayev, ayrıca Kazakistan’ın liman ve deniz filosunu güçlendirmeyi planladıklarını belirtti.

Ülkenin transit potansiyelinden tam anlamıyla yararlanmayı amaçladıklarını dile getiren Tokayev, “Trans Hazar Uluslararası Ulaşım Koridorunu, ülkenin transit ve ihracat fırsatlarını tam anlamıyla hayata geçirilmesine katkı sağlayacak ana bağlantı haline getireceğiz.” dedi.

Tokayev, önümüzdeki 7 yıl içinde ülkeye 150 milyar dolar tutarında doğrudan yabancı yatırım çekmeyi ve ulusal fon varlıklarını 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bosna Hersek'te "Srebrenitsa anneleri" için bakımevi açıldı

2022-10-23 22:28 - Dünya

Lübnan'ın kuzeyinde kolera hızla yayılıyor

2022-10-21 15:39 - Dünya

Kazakistan ordusu modern silah ve teçhizatla güçlendirilecek

2022-10-26 13:26 - Dünya

Yılda yaklaşık 1200 ton meyve üreten Karslı köylüler pazar sorunu yaşıyor

2022-10-25 12:48 - Çevre-Hayat

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman istifa etti

2022-10-19 20:03 - Dünya

Curlingde hedef olimpiyatlara katılmak

2022-10-21 13:46 - Spor

Amasra'da patlama yaşanan maden sahasında inceleme

2022-10-19 21:23 - Gündem

TUSAŞ, SAHA Expo'da Hürjet ve Atak 2'yi ziyaretçilerle buluşturacak

2022-10-24 11:46 - Teknoloji

Doğa Akademisindeki kadınlar, geri dönüşüme kazandırdığı ürünlerle öğrencilere burs sağlıyor

2022-10-20 14:48 - Çevre-Hayat

Türkiye'de yaklaşık 7 milyon "nadir" hasta var

2022-10-22 11:39 - Sağlık

İlgili Haberler

İsrail'in Gazze'deki saldırıları 67 bin insanın ölümüne ve 70 milyar dolar maddi hasara yo

14:57 - Dünya

AB'den yeni yapay zeka stratejisi

14:53 - Dünya

İsrail, Gazze'de 2 yıldır sürdürdüğü saldırılarda 1701 sağlık çalışanını öldürdü

14:47 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son 24 saatte 10 Filistinli hayatını kaybetti

14:42 - Dünya

Macaristan Başbakanı Orban'dan AB'ye, TDT ile stratejik ortaklık tavsiyesi

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, TBMM Başkanı Kurtulmuş'un başkanlığında topl

15:02 - Siyaset

İsrail'in Gazze'deki saldırıları 67 bin insanın ölümüne ve 70 milyar dolar maddi hasara yo

14:57 - Dünya

AB'den yeni yapay zeka stratejisi

14:53 - Dünya

İsrail, Gazze'de 2 yıldır sürdürdüğü saldırılarda 1701 sağlık çalışanını öldürdü

14:47 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son 24 saatte 10 Filistinli hayatını kaybetti

14:42 - Dünya