?>

Kayserili kadınlar ev tekstili kursunda eski eşyaları değerlendirmeyi öğreniyor

Kayseri'de Kocasinan Belediyesince açılan kursa katılan kadınlar, evlerindeki atıl eşyaları beşik, seccade, havlu gibi eşyalara dönüştürerek, kullanılır hale getiriyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Kayseri

Zümrüt Mahallesi'ndeki Kocasinan Akademi'nin ev tekstili kursunda farklı yaş grubundaki 51 kadın, geri dönüşüm sayesinde atıl veya eskiyen eşyaları, kumaşları, kıyafetleri, dantelleri yeni ürünlere dönüştürüyor.

Kursiyerlerden Merve Dipsiz Sokak, AA muhabirine, iki sezondur ev tekstili kursuna devam ettiğini, 10 yıl önce evlenirken aldığı gelinliğinden beşik tasarladığını söyledi.

2 ay sonra ikinci bebeğini kucağına alacağını anlatan Sokak, şunları kaydetti:

"Gelinliğim vardı evde. Hamile olunca kurs hocam gelinliğini bu şekilde değerlendirelim dedi. Ortaya böyle bir şey çıktı. Biz o zaman satın almıştık gelinliği, evde bekliyordu. Sonra bu şekilde değerlendirdik. Böyle de güzel oldu. Hasırdan sepeti yumuşak olması için elyafla kapattım. Daha sonra da gelinliğimi ölçerek beşik yaptık. İki ay kadar sürdü. Annemin çeyizinden olan dantellerle masa örtüsü işlemiştim. Kanaviçelerle bebeğime nevresim yaptım. Seccadeler yapıyoruz kanaviçelerden, dantellerden. Eskiyi yeniye dönüştürmek amaçlı güzel işler çıkıyor ortaya."

Ev tekstili kursu eğitmeni Ayşe Özer de kursta evdeki eski ürünlerin faklı şekilde nasıl tasarlanabileceğini öğrettiklerini ifade etti.

Farklı fikirlerle ilginç tasarımların ortaya çıkarıldığını aktaran Özer, "Örneğin perdecilerin vermiş olduğu kartelalar var, onlardan patchwork şeklinde yatak örtüsü yapıyoruz. Çok değişik fikirler üretiyoruz. Gelinlikten beşiğimiz var, bebek sepetimiz var. Biz çeyizlerdeki ürünleri dönüştürüp gençlerin kullanmasını sağlıyoruz. Çünkü sandıkta bekliyor bu eşyalar. Yenilediğimizde kullanılır hale geliyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kasımpaşa sahasında tek golle kazandı

2023-05-20 18:17 - Spor

Mersin'de sağanak etkili oldu

2023-05-23 10:44 - Gündem

İngiltere'nin silah ihracatı 2022'de 8,5 milyar sterlinle rekor seviyeye ulaştı

2023-05-22 11:22 - Dünya

Antalya'da 450 dönümlük 'millet ormanı' kurulacak

2023-05-24 19:58 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim: Yurt dışında oy kullanma oranı yüzde 55,62'ye yükseldi

2023-05-26 17:48 - Gündem

Isı pompaları ile enerjide yüzde 60 tasarruf mümkün

2023-05-23 14:03 - Ekonomi

Türk çayı ihracatı 4 ayda 11,3 milyon doları aştı

2023-05-23 14:18 - Ekonomi

Defne Devlet Hastanesi, çalışanlarından da "tam not" aldı

2023-05-26 12:14 - Gündem

Deprem bölgesinde tahılın TMO tarafından tarladan alınması talebi

2023-05-25 15:03 - Ekonomi

İspanya'da ırkçı hakarette bulunan 3 taraftar serbest bırakıldı

2023-05-23 19:17 - Spor

İlgili Haberler

Bingöllü motosiklet teknisyeni hayata bağladığı karga "Şimşek" ile dost oldu

15:02 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraşlı kadın girişimci atık talaşı sanat eserlerine dönüştürüyor

14:57 - Çevre-Hayat

Yanan ormanlık alanda şehitlere ve yaralılara ulaşan UMKE personeli zorlu mücadeleyi anlattı

13:53 - Çevre-Hayat

Emekli öğretmenin ahşap sevgisi çocuklara oyuncak oluyor

13:07 - Çevre-Hayat

Bozkıra uyum sağlayan Asya ceylanlarının sayısı artıyor

12:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gazze Şeridi'nde açlıktan yaşamını yitirenlerin sayısı 122'ye yükseldi

15:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta Putin ve Trump ile görüşebilirim

14:58 - Siyaset

Başkentte son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 844 kişi yakalandı

14:43 - Gündem

İtalya’nın Sicilya Adası’nda orman yangınları sürüyor

14:38 - Dünya

Rusya Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan düşürdü

14:32 - Ekonomi