Kayınpedere 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

İzmir’in Çiğli ilçesinde, aile içi anlaşmazlık nedeniyle ateşe verdiği cipteki yangını söndürmeye çalışan müteahhit damadı Murat Osmanoğlu'nu öldüren, kızı Özlem Osmanoğlu’nu da yaralayan tutuklu sanık Ali A.’nın yargılamasına devam edildi.

Asayiş - 9 yıl önce

Sanık hakkında savcı, damadı Murat Osmanoğlu'nu 'tasarlayarak öldürmek' suçundan, kızı Özlem Osmanoğlu'nu ise 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi yönünde mütalaa veridi.
Davaya konu olan olay, Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi'nde geçen 8 Şubat'ta meydana geldi. 10 liralık benzin alan 70 yaşındaki Ali A., müteahhit damadı 54 yaşındaki Murat Osmanoğlu'nun oturduğu lüks siteye gitti. Ali A., aralarında anlaşmazlık bulunan damadına ait 35 KOZ 05 plakalı cipi ateşe verdi. Aracının yandığını gören Murat Osmanoğlu ile eşi Özlem Osmanoğlu müdahale etmek istedi. Bu sırada "Bunu siz istediniz" diye bağırdığı belirtilen Ali A., pompalı tüfekle damadı ve kızını vurduktan sonra kaçtı. Murat Osmanoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, iki çocuk annesi Özlem Osmanoğlu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Özlem Osmanoğlu'nun tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra kaçan şüpheli Ali A., jandarma ekiplerince Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesi'nde yakalayarak gözaltına aldı. Ali A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
2 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi
Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanık Ali A., sanık avukatı Aslıhan Karataş Arpağ, müşteki avukatı Hakan Dimdik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı. Müytalaa veren duruşma savcısı, sanık Ali A. ile hayatını kaybeden Murat Osmanoğlu'nun arasında bir ev alışverişi nedeniyle dana önceden bir husumet olduğu, olay öncesi cezaevinden izinli olarak çıkan Ali A.'nın, Murat Osmanoğlu'nun aracını ateşe verdiğini, silahıyla Özlem ve Murat Osmanoğlu'na ateş ettiğini belirterek, Murat Osmanoğlu'nun ölümüne, Osmanoğlu'nun ise hayati tehlike oluşacak şekilde yaralanmasına sebep olduğunu belirtti. Savcı, sanık Ali A'nın damadı Murat Osmanoğlu'nu 'Tasarlayarak öldürmek' suçundan, kızı Özlem Osmanoğlu'nu ise 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, heyet değişikliği nedeniyle dosyanın karar verilmesi için incelenmesine ve karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Atakan Şen  
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sokakta Bilgi Okulu'yla dezavantajlı çocuklara ışık oldu

2017-10-24 23:02 - Çevre-Hayat

Chippin'den çekiliş kampanyası

2017-10-30 16:54 - Genel

Domuz bağıyla öldürdüler

2017-10-30 20:03 - Asayiş

'Tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı'

2017-10-29 20:02 - Teknoloji

Özbekistan Hava Yolları'ndan Semerkant-İstanbul seferi

2017-10-30 14:02 - Dünya

Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi'yi kabul etti

2017-10-25 17:05 - Genel

Buffon'dan emeklilik açıklaması

2017-10-25 17:30 - Spor

Enerjisa, 2018 başında halka arza hazır olacak

2017-10-24 14:02 - Ekonomi

Vestel Venus e3, n11.com'da satışta

2017-10-24 15:02 - Ekonomi

Ücretsiz izin alıp FETÖ elebaşını korumuşlar

2017-10-24 15:37 - Genel

İlgili Haberler

Ankara'da özel halk otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

18:53 - Asayiş

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Asayiş

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Asayiş

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Asayiş

Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem