?>

Kayak Federasyonu Başkan Adayı Alaftargil: Kayakta hak ettiğimiz yerde değiliz

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Adayı Atakan Alaftargil, "Şu anda kayakta hak ettiğimiz yerde değiliz. Bir kayak sporcusu ve spor adamı olarak bunu kendime dert edindim. Bu derdi de inşallah nasip olursa iyi yere taşıyacağız." dedi.

Spor - 3 yıl önce

Ankara

Alaftargil, AA Spor Sohbetleri'nde başkan adaylığı ve hedefleriyle ilgili soruları yanıtladı.

Kendisinin eski milli ve olimpik kayakçı olduğunu belirten Alaftargil, Türkiye'yi 2002'de ABD Salt Lake City'de yapılan Kış Olimpiyatları'nda temsil ettiğini dile getirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olduğunu ifade eden Alaftargil, Erzurum Kayak Kulübü ve Türk Kayak Vakfı Başkanlığı'nı yürüttüğünü vurguladı.

Alaftargil, sosyal projelerle engelli ve kırsal kesimdeki çocukları kayakla tanıştırdıklarını aktararak, "Kısacası karda doğdum, karda büyüdüm. Hayatımı bu branşa verdim." ifadelerini kullandı.

Kayakta yarınların değişmesi açısından başkan adayı olduğunu kaydeden Alaftargil, şöyle devam etti:

"Ülkemizin olimpiyat oyunlarında daha çok sporcuyla temsil edilmesini sağlamak, aynı zamanda olimpiyat oyunlarında şu anda bulunduğumuz pozisyonları geliştirmek istiyorum. Hedefimiz olimpiyat oyunlarında ilk 10. Diğer hedefimiz de başarılı, ülkemizi temsil edecek, ahlaklı sporcular yetiştirmek. Kayak branşını ülke geneline yaymak istiyoruz. Diğer müsabakalarda da kürsüleri daha fazla işgal etmek adına hem liyakatli hem de mektepli ekibimizle yola çıkalım dedik."

"Kayağımızın olduğu konum bizlere göre geride"

İmkansızlıklarla geçmiş dönemlerde çok iyi başarılar elde edildiğine dikkati çeken Alaftargil, "Son yıllarda daha çok imkan, daha çok ekonomik katkı ve TOHM merkezleri ile diğer sporcu yetiştirme merkezleri var. Hepsini bir araya toparlarsak, sporumuzun veya kayağımızın olduğu konum bizlere göre geride. Ben de 'Neden kaynakları doğru kullanıp branşı iyi bir yere götürmeyelim' düşüncesiyle yola çıktım." diye konuştu.

Alaftargil, yönetim kısmında bazı eksikliklerin olduğunu belirterek, "Bu eksiklikleri gidermek ve ay-yıldızı en iyi şekilde dalgalandırmak adına çocuklarımızı antrenman yaptırarak, daha bilimsel, daha doğru yerlere taşımak istiyoruz. Şu anda kayak branşı olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Bir kayak sporcusu ve spor adamı olarak bunu kendime dert edindim. Bu derdi de inşallah nasip olursa iyi yere taşıyacağız." değerlendirmesini yaptı.

"Çocuklarımızı kayak için dağlara çekmek istiyoruz"

Başkan olması halinde yapacaklarını ve hedeflerini anlatan Atakan Alaftargil, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı kayak için dağlara çekmek istiyoruz. Altyapı oluşturmak istiyoruz. Yurt dışından hocalar getirip, ülkemizdeki hocalarımızın bilgi ve birikimlerini üst seviyeye taşımayı ve ülkemizdeki hakemlerimizi uluslararası seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Sporcularımızın karda kayma sürelerini uzatmak istiyoruz. Kamp sayımızı, kayacağımızı kilometre ve gün sayısını çoğaltmamız gerekiyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bulaşıkçılıktan kick boks şampiyonluğuna uzandı

2022-06-08 12:41 - Spor

Berlin'de bir kişinin aracını yayaların üzerine sürmesi sonucu 1 kişi öldü

2022-06-08 13:34 - Dünya

Fransa Açık'ta Zverev sakatlandı, Nadal finale çıktı

2022-06-03 20:36 - Spor

Sakarya'da kara mürver kadın eliyle yetişecek

2022-06-05 12:44 - Çevre-Hayat

Kars'ta doktorun bıçakla yaralanmasına meslektaşları tepki gösterdi

2022-06-07 13:28 - Asayiş

Hatay'da antrepoda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

2022-06-09 08:45 - Gündem

Kayak Federasyonu Başkan Adayı Alaftargil: Kayakta hak ettiğimiz yerde değiliz

2022-06-09 16:35 - Spor

Cimnastikte Akdeniz Gençler Şampiyonası'nda Türkiye 13 madalya kazandı

2022-06-04 22:41 - Spor

Erbaş'tan Hindistan'da BJP mensubunun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretine tepki

2022-06-07 13:03 - Gündem

İngiltere'nin Ruanda'ya göndermeyi planladığı sığınmacılar açlık grevi yapıyor

2022-06-03 14:14 - Dünya

İlgili Haberler

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik istifa etti

13:18 - Spor

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda final maçı yarın oynanacak

13:13 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde yarın Sırbistan ile karşılaşacak

12:03 - Spor

Down sendromlu cimnastikçi Selin Naz, Avrupa'da altın madalya istiyor

11:58 - Spor

Milli judocu Salih Yıldız'ın hedefi 2028 olimpiyatları

11:53 - Spor

Günün Manşetleri

Deniz polisi inci kefalini korumak için Van Gölü'nde 115 saatlik seyir gerçekleştirdi

13:17 - Gündem

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda final maçı yarın oynanacak

13:13 - Spor

Ödüllü polisler çocukları suçtan ve kötü alışkanlıklardan korumak için sahada

12:58 - Gündem

Adana'da, "Türkiye-Bosna Hersek Ticari İlişkilerini Geliştirme" etkinliği düzenlendi

12:48 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "AK Parti 32. İstişare Kampı"na ilişkin paylaşım

12:43 - Gündem