?>

'Kawa' kod adlı terörist her şeyi bir bir anlatıyor

Giresun kırsalında güvenlik güçlerine teslim olan İranlı terörist Behrüz Düdükkanlu'nun, ifadesinde örgütün sözde Karadeniz açılım grubu ve faaliyetlerine yönelik çok önemli bilgiler verdiği öğrenildi.

Gündem - 6 yıl önce

Giresun

Giresun'un Espiye ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine teslim olan İranlı "Kawa" kod adlı terörist Behrüz Düdükkanlu'nun ifadesinde, örgütün sözde Karadeniz açılım grubu ve faaliyetlerine ilişkin çok önemli bilgiler verdiği belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığındaki sorgusu süren Düdükkanlu'nun, 2007'de örgüte katıldığı ve 5 yıldır bölgede bulunduğu belirlendi.

Örgüt üyesinin ifadesinde bölgede katıldığı birçok kanlı eylemi tek tek itiraf ettiği, sözde Karadeniz açılım grubu, üyeleri ile faaliyetlerini detaylı şekilde anlattığı öğrenildi.

Teslim olan "Kawa" kod adlı teröristin ilk ifadesinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Terörist Düdükkanlu'nun, güvenlik güçlerine verdiği ilk ifadede, kış dönemini Espiye kırsalında "Aras" kod adlı, "Aras Bilgin" isimli teröristle yaptıkları sığınakta geçirdiklerini, yiyecek bulmakta zorlanmaları, güvenlik güçlerinin artan operasyonları nedeniyle rahat hareket edemediklerini ve çaresiz kaldıklarını, bunun üzerine teslim olmaya karar verdiğini anlattığı bildirildi.

Düdükkanlu'nun, Bilgin'e teslim olma fikrini açtığını ve buna karşı çıkması yüzünden kavga ettiklerini ve reddetmesi üzerine de kendisinden ayrıldığını anlatarak, Espiye kırsalında güvenlik güçlerine teslim olduğunu söylediği, Bilgin'in ise nereye gittiği konusunda bilgisinin olmadığını beyan ettiği öğrenildi.

Teslim olan örgüt üyesinin, güvenlik güçlerine kırsal kesimdeki sığınaklar ile konakladıkları yerleri bir bir gösterdiği öğrenildi.

"Kawa"nın ifadesi doğrultusunda dün Giresun'un Espiye ve Doğankent ilçelerinde iki sığınak ile yiyecek konulmak amacıyla oluşturulan 5 depo bulunmuş ve imha edilmişti.

Silahı inceleniyor

Güvenlik güçleri, İranlı teröristin silahını teslim olduğu Espiye ilçesi Seydi köyü yaylası yakınlarında buldu.

Silahın hangi olaylarda kullanıldığının belirlenmesi için incelemeye alındığı öğrenildi.

Operasyonlar sürüyor

Öte yandan, güvenlik güçlerinin bölge genelinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonları devam ediyor.

Behrüz Düdükkanlu'nun verdiği bilgiler doğrultusunda bölge genelinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için drone destekli arama ve tarama faaliyetleri sürdürülüyor.

Giresun'da 2017 yılında "Aram" kod adlı Mustafa Tolucan, Dereli ilçesinde; "Agit Van" kod adlı Hasan Demir de Yağlıdere ilçesinde güvenlik güçlerinin artan operasyonları ve yiyecek bulmakta yaşadıkları zorluklara dayanamayarak teslim olmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'ABD ile İran arasındaki istihbarat savaşı ciddi bir realite'

2019-05-18 19:07 - Dünya

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ‘19 Mayıs’ paylaşımı

2019-05-19 00:56 - Genel

Tartıştığı çocuklar ödevini parçalayınca soluğu polis merkezinde aldı

2019-05-18 18:17 - Asayiş

Kayserispor’da 3 eksik var

2019-05-18 19:24 - Spor

FA Cup Manchester City’nin

2019-05-19 00:39 - Spor

Nihat Özdemir, TFF başkan adaylığını açıkladı

2019-05-17 01:43 - Spor

OHAL sonrası TSK'dan 1553 personel ihraç edildi

2019-05-14 16:22 - Gündem

Mardin'de sezonun ilk arpa hasadı yapıldı

2019-05-18 15:22 - Gündem

Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi hayal kırıklığıyla bitecek

2019-05-19 16:05 - Spor

11 ilde FETÖ operasyonu: 31 gözaltı kararı, 15 gözaltı

2019-05-18 12:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye'den Nepal'e yönelik güvenlik ve seyahat duyurusu

00:12 - Gündem

Kızılay'dan Kerkük'teki Türkmenlere gıda yardımı

21:47 - Gündem

İlk "Türk demiri" üretiminin 86. yılı

21:42 - Gündem

ASELSAN'ın "dron avcısı" yurt dışında ilk kez sergilendi

21:27 - Gündem

Roketsan yeni nesil savunma sistemlerini Londra'da sergiliyor

21:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Telegram'ın kurucusu Durov: Fransa'daki protestolarda Telegram kullanılmasından gurur duyu

09:03 - Dünya

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda yakalanan 40 şüpheli tutuklandı

08:08 - Asayiş

ABD Başkanı Trump, gittiği restoranda Gazze protestosuyla karşılaştı

08:03 - Dünya

Avrupa'nın Promete Prometheus ve Kırım Kafkasya politikası -Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel yazdı-

06:54 - En Son Yazılar

Küresel Sumud Filosu'na yeni bir İHA saldırısı düzenlendi

02:32 - Dünya