?>

Kavurmacı 23 Ekim'de hakim karşısına çıkacak

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Ömer Faruk Kavurmacı'nda bulunduğu 86 sanık 23 Ekim'de hakim karşısına çıkacak. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile iş adamları Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 3'ü firari, 30'u tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması 23 Ekim'de yapılacak.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin TUSKON yönetici ve üyelerine ilişkin açılan davanın iddianamesinin kabulünün ardından hazırladığı tensip zaptıyla duruşma gün ve yerine de karar verdi.

Buna göre mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 23 Ekim'de yapılmasına ve 24, 25, 26 ve 27 Ekim'de de sürdürülmesine hükmetti. Heyet, sanık sayısını da dikkate alarak duruşmaların Silivri Cezaevinin karşısında bulunan salonda yapılmasına karar verdi.

İddianameden

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay "firari" olmak üzere 30'u tutuklu 86 sanık yer aldı.

İddianamede, Gülen, Meral ve Günay hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis ve "örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik" suçundan da ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklardan Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari'ye "örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 8,5 yıldan onsekizer yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 80 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3/1 ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) ilgili maddesi kapsamında verdiği İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğin'in 18 Ağustos 2016'da onayladığı el koyma kararına göre, sanıklara ait taşınmazların, ulaşım araçlarının, banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarının, gerçek ve tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarının, kıymetli evraklarının, ortağı bulunduğu şirketlerdeki ortaklık paylarının, kiralık kasa mevcutları ve diğer mal varlığı değerleriyle sanıklardan el konulan maddi değer taşıyan eşya ve paraların TCK'nın 54. ve 55. maddeleri uyarınca müsadere edilmesi istendi.

İddianamede, sanıklarla ilgili sunulan deliller olarak da MASAK raporları, şüpheli ifadeleri, sorgu tutanakları ile "Boran", "Demir" ve "Berat" kod adlı gizli tanık anlatımları, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu sandık kayıt ve hazirun listeleri, iletişim dinleme tutanakları, tanık Yüksel Yılmaz'ın beyanları, ihbar tutanakları, kayyum olarak atanan TMSF raporları, "ByLock" raporları, Bank Asya hesap dökümleri, Digitürk cevap yazısı, il dernekler müdürlüğünce gönderilen dernek üye kayıt listeleri ve sosyal paylaşım tespitleri yer aldı.Muhabir: Muhammed Enes Can, Mustafa Hatipoğlu, Murat Kaya

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FIFA Konfederasyonlar Kupası başlıyor

2017-06-16 18:14 - Spor

Mağazaya gönderilen koliden yayılan koku zehirledi

2017-06-16 19:26 - Genel

LYS'den 'unutkan aday' manzaraları

2017-06-17 16:07 - Genel

Tekne üst geçide sıkıştı

2017-06-19 22:37 - Asayiş

PYD’nin saldırısında yaralanan 4 kişi Kilis'e getirildi

2017-06-20 13:17 - Asayiş

Samsun'da DEAŞ operasyonu: 10 gözaltı

2017-06-20 20:32 - Asayiş

'FETÖ CD'leri güvercinleri kaçırmak içindi'

2017-06-21 18:51 - Genel

İngiltere'den Suudi Arabistan, Bahreyn ve Katar'a çağrı

2017-06-16 10:52 - Dünya

Rusya'dan 'Bağdadi' iddiası

2017-06-16 14:12 - Dünya

Kalemle tabiatı koruyacaklar

2017-06-20 18:19 - Genel

İlgili Haberler

Kayseri'de mobilya fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

15:18 - Gündem

HAVELSAN, IDEF 2025'te yapay zeka destekli sistemlerini tanıtacak

15:12 - Gündem

Haftada 4 gün çalışma modeli çalışanların stresini azaltırken performansı artırıyor

14:58 - Gündem

Sarallar suç örgütü üyelerine "kara para aklama" suçundan iddianame

14:57 - Gündem

Şırnak'ta atıl araziler tarıma kazandırılıyor, toplanan taşlarla köy yolları asfaltlanıyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD, Başkan Trump'ın görevdeki ilk 6 ayında diğer ülkelere yüzlerce saldırı düzenledi

15:38 - Dünya

Rusya yabancı dijital platformlardan rahatsız

15:22 - Dünya

Kayseri'de mobilya fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

15:18 - Gündem

HAVELSAN, IDEF 2025'te yapay zeka destekli sistemlerini tanıtacak

15:12 - Gündem

Balkanlar, sıcak hava dalgasının neden olduğu orman yangınlarıyla mücadele ediyor

15:07 - Dünya