?>

Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Dünya - 9 ay önce

Ad Dawhah

Katar'ın başkenti Doha'daki Halid bin Velid Kışlasındaki törene, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İsmail Balıbek, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Kürşad Cihan Erce, Türkiye'nin Doha Askeri Ataşesi Albay Ali Çetin, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Kurmay Başkanı Halid Muhammed Al Tamimi ile askerler katıldı.

Şehit ve gaziler için yapılan saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başlayan törende sırasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın 101. Yıl Cumhuriyet Bayramı mesajları okundu.

Türkiye'nin savunma ve askeri gücü hakkında Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanan video gösterimi izlendi.

Büyükelçi Göksu, törende yaptığı konuşmada, "Pek çok millete ilham kaynağı olan kararlı bir mücadele sonunda kurulan Cumhuriyetimiz, yurtta barış dünyada barış ilkesini sürdürmeye devam ediyor. Bizler bu misyonun evlatları olarak, varlığımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla son yıllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz." dedi.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik düzenlenen hain terör saldırısını bir kez daha lanetlediğini belirten Göksu, "Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başta binlerce yıllık devletler silsilemizin son ve ebedî halkası olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı

Türkiye-Katar ikili askeri ilişkileri kapsamında 19 Aralık 2014'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Yüksek Stratejik Komite Kurulmasına İlişkin Ortak Mutabakat" uyarınca bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla iki ülke arasında askeri eğitim ve savunma sanayii alanında işbirliği yapılarak, Katar'da Türk Silahlı Kuvvetlerine askeri üs sağlandı. Anlaşma doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri, Katar'da konuşlanırken iki ülke arasında ortak askeri tatbikatlar düzenlendi.

​​​​​​​Ekim 2015'te Tarık bin Ziyad kışlasında konuşlanan Türk Kara Unsur Komutanlığının Aralık 2017'den itibaren Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı adıyla askeri eğitim, yardım ve danışmanlık faaliyetlerine başladı.

Son olarak, 14 Aralık 2019'da Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Karargahı, iki ülkenin savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarının katıldığı törenle açıldı ve karargaha "Halid bin Velid Kışlası" adı verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kayserispor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, ligi iyi bir yerde bitireceklerine inanıyor

2024-10-24 11:38 - Spor

10 soruda emlak sektöründe uygulanan 'Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları

2024-10-25 11:12 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Savunmada yapay zeka ve otonomi konusu SAHA EXPO'da ele alındı

2024-10-23 21:12 - Teknoloji

AB'nin yeni Yüksek Temsilcisi olması beklenen Kallas'tan Rusya ve Çin uyarısı

2024-10-23 14:33 - Dünya

İsrail, Beyrut'un güneyine 12 hava saldırısı düzenledi

2024-10-25 02:42 - Dünya

Starbucks küresel satışlarında temmuz-eylül döneminde de düşüş açıkladı

2024-10-23 01:03 - Dünya

AK Parti'den kongre delegelerine anket

2024-10-26 12:17 - Siyaset

3. Charles, Samoa'yı ziyaret eden ilk İngiltere Kralı oldu

2024-10-23 17:42 - Magazin

Göztepe, 10 kişi tamamladığı müsabakada Trabzonspor'u 2-1 yendi

2024-10-26 21:27 - Spor

Türkiye'de çocukların yüzde 91,3'ü internet kullanıyor

2024-10-24 12:02 - Gündem

İlgili Haberler

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya

ABD, Ukrayna'ya 203,5 milyon dolarlık muhtemel askeri satışı onayladı

00:03 - Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, AB'yi İsrail'e karşı çok geç harekete geçmekle suçladı

23:53 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'de göstericiler, medyanın Gazze'ye saldırılar konusunda taraflı olmasını protesto etti

08:17 - Medya

Trump, Moskova'daki ABD-Rusya görüşmesinin sonucuna göre Rusya'ya yaptırımlara karar verecek

01:07 - Dünya

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında 19 bine yakın öğrenci ve eğitimci canından oldu

00:48 - Dünya

Trump: (Gazze'yi tamamen işgal planı) Bu, tamamen İsrail'e kalmış bir durum

00:32 - Dünya