?>

'Katar'ın teröre karşı mücadele adımlarını memnuniyetle karşılıyoruz'

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Katar'ın terörle ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında attığı adımları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

LONDRA

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Katar'ın terörle ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında attığı adımları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Johnson, Körfez bölgesindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin krize ilişkin yaptığı açıklamalara değinen Johnson, Katar'ın aynı zamanda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn ile arasındaki mevcut farklılıkları diyalog, müzakere ve Kuveyt'in ara buluculuğuyla çözmeyi taahhüt ettiğini hatırlattı.

Johnson, bu adımların anlaşmazlığın çözümüne yardımcı olacağını belirterek, "Al Sani'nin, teröristlerin finansmanı da dahil tüm beyanatlarındaki terörizmle mücadele taahhütlerini memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

Bu bağlamda Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn'in de ambargoları kaldırma yönünde adımlar atarak karşılık vermesini umduğunu dile getiren Johnson, "İngiltere, Kuveyt'in her türlü çabalarının olabildiğince desteklenmesi de dahil, bir çözüme ulaşmalarına yardımcı olabilmek üzere bölgedeki ortaklarıyla ilişkisini sürdürecek." diye konuştu.

Al Sani, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlayan Körfez krizine ilişkin yaptığı açıklamada, "Katar'ın egemenliğine saygı duyulması ve dayatmaların olmaması şartıyla abluka uygulayan ülkelerle diyalog masasına oturmaya hazırız." ifadesini kullanmıştı.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre Katar Emiri, "teröristlerin, terör suçlarının, terör yapılanmalarının tanımı ve terör finansmanı ile mal varlıklarının dondurulması konularını kapsayan terörle mücadele hakkındaki bazı kanunların değiştirilmesini öngören kararname" yayımlamıştı.

Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Muhabir: İnci Gündağ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Ayasofya İçin Pedallayan' bisikletçiler Yalova'da

2017-07-22 23:17 - Spor

Gırgır çizerine zorla getirme kararı

2017-07-18 20:37 - Gündem

'Sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları kınıyoruz'

2017-07-22 20:42 - Sağlık

Dünya Eskrim Şampiyonası yarın başlıyor

2017-07-18 20:47 - Spor

Beyoğlu’nda silahlı market soygunu

2017-07-20 13:37 - Asayiş

Kayıp Katarlı çocuk 18 saat sonra bulundu

2017-07-23 17:17 - Asayiş

Manuel Marouan da Costa sağlık kontrolünden geçti

2017-07-20 22:32 - Spor

Türkiye'nin Yemen'e gönderdiği yardım gemisi Aden Limanı'nda yükünü boşaltmaya başladı

2017-07-20 22:49 - Genel

Gazze'de binlerce kişi İsrail'i protesto etti

2017-07-21 20:52 - Dünya

Arap Birliği, İsrail'in 'orantısız güç' kullanmasını kınadı

2017-07-22 10:22 - Dünya

İlgili Haberler

İngiltere, İsrail karşıtı eylemlere imza atan Palestine Action grubunu yasaklamaya hazırlanıyor

01:07 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine tepki gösterdi

23:52 - Dünya

Trump, ABD'nin İran'a olası müdahalesine "belki gerek kalmayacağını" belirtti

23:48 - Dünya

ABD Başkanı Donald Trump, müdahale için İran'a en fazla iki hafta süre verdiğini belirtti

23:12 - Dünya

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Shea, yanlışlıkla İsrail'i suçladı

23:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İngiltere, İsrail karşıtı eylemlere imza atan Palestine Action grubunu yasaklamaya hazırlanıyor

01:07 - Dünya

İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 20 şüpheli tutuklandı

01:02 - Asayiş

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine tepki gösterdi

23:52 - Dünya

Trump, ABD'nin İran'a olası müdahalesine "belki gerek kalmayacağını" belirtti

23:48 - Dünya

Bakırköy'de motor kısmından duman yükselen metrobüsteki yolcular tahliye edildi

23:18 - Gündem