?>

Kastamonu'daki olumsuz hava koşullarından 4 ilçe etkilendi

Kastamonu Valiliği, bölgede etkili olan fırtınadan İnebolu, Abana, Cide ve Çatalzeytin ilçelerinin etkilendiğini bildirdi.

Gündem - 1 yıl önce

Kastamonu

Valilikten yapılan açıklamada, kentin özellikle sahil ilçelerinde pazar ve pazartesi günleri kuvvetli fırtınanın etkili olduğu hatırlatıldı.

Vali Meftun Dallı koordinesinde, Türkiye Afet Müdahale Planında (TAMP) yer alan Afet Çalışma Grupları'nın 24 saat esaslı teyakkuz durumuna geçirildiği aktarılan açıklamada, "Pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece boyunca kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle denizde şiddetli dalgalar oluşmuştur. Olumsuz hava koşullarına bağlı olarak İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Cide ilçelerimizde bazı evlerin bodrum katlarını ve iş yerlerini su basmıştır. Şiddetli dalgalar nedeniyle sahillerimizde ve limanlarımızda bazı hasarlar meydana gelmiştir." ifadelerine yer verildi.

Vali Dallı'nın da bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olaylara müdahale edilebilmesi için AFAD, İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları sahil ilçelerimize yönlendirilmiştir. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Cide-Bartın kara yolunun Gebeş mevkisinde 17. kilometresinde, 19 Kasım'da meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle üç noktada çökmeler oluşmuş ve ilgili kurumlarca 1 ekskavatör, 2 yükleyici, 8 kamyon, 3 greyder ve 2 pikapla gerekli çalışma başlatılmıştı. Aynı bölgede 27 Kasım gecesi olumsuz hava koşulları nedeniyle yeniden göçükler meydana gelmiş olup bu alanla ilgili daha geniş çaplı bir çalışma yürütülmeye başlanılmıştır. Yapılan müdahalelerle ulaşım tek şeritten sağlanmaya devam etmektedir. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bolu 13. Bölge Müdürlüğü tarafından da bu alanla ilgili dalgakıran etüt proje çalışması başlatılmıştır."

İnebolu ilçesinde karaya oturan "VAMOS" isimli gemiyle ilgili gerekli çalışmaların devam ettiğine de işaret edilen açıklamada, "Olumsuz hava şartlarından etkilenen ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları ivedilikle başlatılmış olup, vatandaşlarımızın zararları ilgili mevzuat çerçevesinde karşılanacaktır." bilgisi verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray-Manchester United maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

2023-11-27 14:11 - Spor

Yalova'da fırtınanın savurduğu çatı parçaları 2 kişiyi yaraladı

2023-11-25 19:33 - Asayiş

Hem antrenörü hem sporcusu olduğu branşta bileği bükülemeyen gençler yetiştiriyor

2023-11-27 13:42 - Spor

Eski İsrail Adalet Bakanı Şaked: Gazze'deki 2 milyon Filistinli orayı terk etmeli

2023-11-22 15:23 - Dünya

Rusya, Wall Street Journal muhabiri Gerşkoviç’in tutukluluk süresini tekrar uzattı

2023-11-28 15:32 - Dünya

Cezayir, sömürge döneminde Fransa’ya kaçırılan 2 milyon tarihi belgeyi almaya hazırlanıyor

2023-11-28 20:52 - Dünya

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

2023-11-25 10:37 - Gündem

İsrail hapishanelerindeki 30 Filistinli ile Gazze'deki 10 İsrailli esir serbest bırakıldı

2023-11-28 23:02 - Dünya

Emine Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu'nun eşi Sajidha Mohamed ile görüştü

2023-11-27 21:22 - Gündem

Guterres: Gazze'deki insani ara savaşın karanlığında insanlık namına bir adım ve bir umut ışığı

2023-11-27 21:32 - Dünya

İlgili Haberler

Serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, kendisine gösterilen destek için teşekkür etti

12:12 - Gündem

Ankara Batı Adliyesi engelliler için erişilebilir hizmet ortamı oluşturdu

12:07 - Gündem

AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim kampanyası

12:03 - Gündem

Nisanda yağışlar geçen yıla oranla yüzde 155 arttı

11:57 - Gündem

MİT'ten 'sahte baz istasyonu' kuran siber casusluk ağına operasyon

10:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, kendisine gösterilen destek için teşekkür etti

12:12 - Gündem

Ankara Batı Adliyesi engelliler için erişilebilir hizmet ortamı oluşturdu

12:07 - Gündem

AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim kampanyası

12:03 - Gündem

Nisanda yağışlar geçen yıla oranla yüzde 155 arttı

11:57 - Gündem

Edirne'de Meriç Sulaması Projesi'yle tarlalarda modern ve verimli sulamaya geçildi

11:53 - Ekonomi