?>

'Kaşıkçı'yı konsolosluğa girdiği ilk 10 dakika içinde öldürdüler'

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Aktay, "Rahmetli Kaşıkçı'yı konsolosluğa girdiği ilk 10 dakika içinde öldürdüler. Çünkü o cani ekip sadece onu taammüden öldürmek için gelmişti. Onu gelip konuşturmak, bir yere getirmek için değil." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin,"Rahmetli Kaşıkçı'yı konsolosluğa girdiği ilk 10 dakika içinde öldürdüler. Çünkü o cani ekip sadece onu taammüden öldürmek için gelmişti. Onu gelip konuşturmak, bir yere getirmek için değil." dedi.

Rahmetli Kaşıkçı'yı konsolosluğa girdiği ilk 10 dakika içinde öldürdüler. Çünkü o cani ekip sadece onu taammüden öldürmek için gelmişti. Onu gelip konuşturmak, bir yere getirmek için değil.

Aktay, AK Parti Siirt İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaşıkçı'nın evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkamadığını hatırlatan Aktay, şunları kaydetti:

"Rahmetli Kaşıkçı'yı konsolosluğa girdiği ilk 10 dakika içinde öldürdüler. Çünkü o cani ekip sadece onu taammüden öldürmek için gelmişti. Onu gelip konuşturmak, bir yere getirmek için değil.

Onu orada taammüden katletmek için gelmişlerdi, öldürdükten sonra cesedini ne yapacakları ve cinayet sonrası neler olacağını da bütün detaylarıyla planlamışlardı. Bu planların da bu kısmı suçüstü ifşa oldu.

Onu acımasızca öldürdükten sonra orada müzik dinleyerek sapıkça bir zevkle paramparça ediyorlar. Paramparça ettikten sonra onu alıyorlar ve konsolosluğun evinde büyük bir ihtimalle fırında yakıyorlar ve ondan geriye hiçbir eser bırakmıyorlar."

İçeridekilerin Kaşıkçı'nın konsolosluğa girmesinin ardından nişanlısı Hatice Cengiz'in Kaşıkçı'yı dışarıda beklediğinden habersiz olduklarını dile getiren Aktay, bu durumun cinayetin ortaya çıkmasında önemli bir etken olduğunu belirtti.

Aktay, "İyi ki de bilmiyorlarmış. Sonrada öğrendik ki ilk günden itibaren eğer bilselerdi Allah muhafaza Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz Hanım'ı da belki de alırlardı içeriye ve o zaman hiçbir iz kalmazdı.

Bunların konsolosluğa gittiği hiçkimsenin de aklına gelmezdi.

Aklımıza gelmiş olsa bile kimse diplomatik dokunulmazlığı olan bir alana, hele hele Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkilerinin bu kadar hassas olduğu bir dönemde ki biz de bu hassasiyete çok riayet ediyorduk, biz de bu ilişkilerin muhafazasına çok saygı duyuyorduk, biz de Türkiye Suudi Arabistan ilişkilerinin zarar görmemesi adına çok hassas davranıyorduk ve bu amaçla hiçbir polis dedektörü veya teftişi kolay kolay oraya odaklanamazdı." değerlendirmesinde bulundu.

"Suskunlukları aslında suçlarının ikrarı anlamına geliyor"

Yasin Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassas ve adil duruşu sayesinde olayın üzerine gidildiğini vurguladı.

Halen Suudi Arabistan makamları Cemal Kaşıkçı'nın cesedine ne yapılmış olduğuna dair bize ve hiçkimseye tatmin edici bir açıklama yapmadı. Suskunlukları aslında suçlarının ikrarı anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olaya yaklaşırken hiçbir hesap gütmeden sadece "adalet" dediğine dikkati çeken Aktay, "Cumhurbaşkanımız, kim yapmışsa, bu işin arkasında kim varsa sonuna kadar hesabının sorulmasını istedi. Olayın başından itibaren birilerinin beklentisinin aksine konuyu bir alışveriş veya bir çıkar karşılığı anlaşma konusu olarak asla görmedi." dedi.

Kaşıkçı'nın haksızca ve canice canına kastedilen bir insan olduğunu söyleyen Aktay, Türkiye'nin çabasının insanlık adına "adalet" hassasiyetiyle davranmak olduğunu bildirdi.

Erdoğan'ın tutumunun tüm dünyada takdirle karşılandığını dile getiren Aktay, şunları belirtti:

"Halen Suudi Arabistan makamları Cemal Kaşıkçı'nın cesedine ne yapılmış olduğuna dair bize ve hiçkimseye tatmin edici bir açıklama yapmadı. Suskunlukları aslında suçlarının ikrarı anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu asil tutum tüm dünyada takdirle karşılanmıştır. Başka ülkelerde aynı ekiplerle benzer sayısız cinayetlerin işlenmiş olduğunu bugün artık daha iyi biliyoruz.

Onu da yine bu cinayetin bu şekilde ortaya çıkarılması sayesinde biliyoruz. Hepsi de kim vurduya, kim kaçırdıya gittiler. Bu cani ekip ilk defa böyle alışık ve belki ustalaşmış olduğu bir cinayetlerinde suçüstü yakalanmış oldu."

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı Ali İlbaş ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

34 milyon kişi soyunu araştırdı

2019-02-27 18:18 - Medya

Ümraniyespor kupada durdurulamıyor

2019-02-27 18:21 - Spor

Fikret Orman’dan ’kulübü satıyorlar’ eleştirilerine cevap

2019-02-23 20:16 - Spor

Astım hastası Yaren olimpiyat yolunda

2019-02-28 17:02 - Spor

Bakan Soylu'dan polis alımı müjdesi

2019-02-27 02:18 - Genel

Gürültü kirliliğinin en fazla olduğu şehirler belli oldu

2019-02-27 15:09 - Çevre-Hayat

'Milletin 'zillet ittifakı' diyeceğini bildikleri için ortaklığı açıklamıyorlar'

2019-02-26 21:52 - Siyaset

İlk yarıda tek gol

2019-02-27 18:07 - Spor

TÜBİTAK İHA ve elektrikli araç yarışlarına başvurular sürüyor

2019-02-23 20:52 - Ekonomi

Macron'dan sarı yeleklilere suçlama

2019-02-26 23:32 - Dünya

İlgili Haberler

KADEM kadına yönelik şiddete karşı farkındalık çalışması düzenledi

23:48 - Gündem

Fatih'te Böcek ailesinin ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu hazırlandı

21:42 - Gündem

Emine Erdoğan, DSÖ heyetiyle görüştü

19:52 - Gündem

TDK "2025 Yılının Kelimesi/Kavramı"nı belirlemek için öneri sürecini başlattı

18:57 - Gündem

Samsun'da bu yılki gıda denetimlerinde işletmelere 20 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

17:37 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüşmeye kapıyı açık bıraktı

04:07 - Dünya

Gazze'de yaşama uygun olmayan çadırların yerine prefabrik ev talebi

02:52 - Dünya

ABD'de gözaltında tutulan Türk bilim insanı Dölek, kefaletle serbest bırakıldı

02:37 - Dünya

Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi arasındaki görüşmede İsrail gerginliği iddiası

02:23 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta mücadelesi başladı

01:32 - Spor