?>

'Kaşıkçı cinayetinin sorumlularından hesap sorulmalı'

İngiltere Başbakanı May, Kaşıkçı cinayetine dair, "Dışişleri Bakanımız Riyad ziyaretinde inandırıcı bir soruşturma yapılması ve sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini açıkça dile getirdi." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

LONDRA

İngiltere Başbakanı Theresa May, Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın Suudi Arabistan'daki temaslarında gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlularından hesap sorulması gerektiğini açıkça dile getirdiğini belirtti.

Londra'nın finans merkezi "City Of London"ın belediye başkanı tarafından verilen geleneksel yemekte konuşan May, ülkesinin hukukun üstünlüğüne dayalı olarak uluslararası ortakları ile iş birliği içinde olmayı sürdüreceğini söyledi.

Ortak güvenliği daha ileri götürmek için çaba harcarken hem kendilerinin hem de uluslararası toplumdaki ortaklarının hukukun üstünlüğüne bağlılık göstermesinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan May, "Bunun en yakın örneği Cemal Kaşıkçı'nın korkunç şekilde öldürülmesidir. Dışişleri Bakanımız bugün Riyad ziyaretinde bir kez daha bu konuda saydam ve inandırıcı bir soruşturma yapılması ve sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini açıkça dile getirdi." dedi.

Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suudi Arabistan temasları kapsamında Kral Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve mevkidaşı Adil el-Cubeyr ile görüşmüştü.

Hunt, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinden bu yana İngiltere'den bu ülkeye giden en üst düzey yetkili oldu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Simon McDonald da hafta sonunda ziyaret ettiği Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayetine ilişkin temaslarda bulunmuştu.

Muhabir: Tayfun Salcı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray zirve takibini sürdürüyor

2018-11-11 00:27 - Spor

Laptop hırsızı güvenlik kamerasına yakalandı

2018-11-12 13:32 - Asayiş

'Kendimi usta saymıyorum'

2018-11-12 19:32 - Kültür Sanat

Lefkoşa’nın tarihi sokaklarını gezdiler

2018-11-07 16:32 - Kültür Sanat

Ordu'da kan donduran olay!

2018-11-06 22:32 - Asayiş

'Henüz tüm sorular cevaplanmadı'

2018-11-10 00:27 - Dünya

'Türkiye 2017'de en fazla insani yardım yapan ülke oldu'

2018-11-07 02:02 - Gündem

Akhisarspor gruptan çıkma şansını yitirdi

2018-11-09 01:57 - Spor

'Trump Filistin aleyhine çalışıyor'

2018-11-07 22:02 - Dünya

'Kaşıkçı'nın katilleri ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarılmalı'

2018-11-09 01:32 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret anlaşması imzaladıklarını bildirdi

00:52 - Dünya

AB liderlerinden, İsrail ile işbirliğini azaltmaya yönelik öneriler geliştirilmesi talimatı

00:32 - Dünya

CNN: ABD, İran'ı müzakere masasına oturtmak için sivil nükleer programlarına yardımı görüşüyor

00:18 - Dünya

İspanya ile İsrail arasında diplomatik kriz

00:07 - Dünya

ABD yönetimi, 'Gazze İnsani Yardım Vakfı' için yeni fon onayladıklarını duyurarak ülkelerden destek istedi

22:56 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret anlaşması imzaladıklarını bildirdi

00:52 - Dünya

TBMM'nin çalışma süresi uzatıldı

00:48 - Siyaset

AB liderlerinden, İsrail ile işbirliğini azaltmaya yönelik öneriler geliştirilmesi talimatı

00:32 - Dünya

CNN: ABD, İran'ı müzakere masasına oturtmak için sivil nükleer programlarına yardımı görüşüyor

00:18 - Dünya

İspanya ile İsrail arasında diplomatik kriz

00:07 - Dünya