?>

Kartalkaya otel yangını davası için 700 kişilik duruşma salonu oluşturuldu

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel yangınına ilişkin aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 32 sanığın yargılanması, son teknolojiyle hazırlanan 700 kişilik duruşma salonunda yapılacak.

Gündem - 6 saat önce

Bolu

Kartalkaya Grand Kartal Otel'de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı yangına ilişkin yargılama, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 7 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, taraf sayısının fazla olması nedeniyle adliyedeki duruşma salonlarının kapasitesinin yetersiz kalacağı değerlendirildi.

????

İncelemelerin ardından Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu'nun duruşma salonuna dönüştürülmesine karar verildi.

Kentte tadilat halindeki diğer okulların demirbaş malzemelerinin depolandığı salonun Başsavcılığa tahsis edilmesinin ardından boşaltılması ve duruşma salonuna dönüştürülmesi için Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever koordinasyonunda 1 cumhuriyet savcısı, 1 idari işler müdürü, 1 bilgi işlem şefi ve 6 teknisyen ile çok sayıda yardımcı personel görevlendirildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında iç ve dış cepheleri boyatılan salona güvenlik kameraları yerleştirildi. Salondaki aydınlatma sistemi tamamen değiştirildi, elektrik altyapısı yenilenerek jeneratör sistemine bağlandı, UPS bağlantısı yapıldı.

Mahkeme heyeti için dinlenme ve müzakere odası oluşturulan salonda, yenilenen tuvaletlerin sayısı çoğaltıldı, erkek ve kadın tutuklu odaları hazırlandı.

Salonun akustiği için son teknoloji ses sistemi kullanıldı

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) altyapısı kurulan salonda, akustiğin sağlanabilmesi amacıyla zemin tamamen halıyla kaplandı. Son teknoloji ses sistemi oluşturulan salona UYAP bağlantısı için internet hattı çekildi.

İklimlendirme sisteminin kurulduğu salona, Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğüne bağlı atölyede duruşma salonu mobilyaları ve eklentileri yapıldı, tribünlerdeki eski plastik koltuklar ahşap ve modern tarzdaki yenileriyle değiştirildi.

Katılımcıların kullanması amacıyla Ankara Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtları Müdürlüğünden temin edilen 600 form sandalyenin de yerleştirildiği salonda 700 kişilik oturma kapasitesi oluşturuldu.

Salon dışındaki bahçeye 4 kadın ve 4 erkek prefabrik tuvalet ile su, çay ve aperatif yiyeceklerin servis edileceği konteyner kafeterya oluşturuldu.

Aynı yerleşke içerisinde bulunan ve öğrenci pansiyonu olarak kullanılan alandaki yemekhane ise avukatların duruşma aralarında kullanabileceği 150 kişilik dinlenme alanına dönüştürüldü.

İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 98 sayfalık iddianamede, otel sahipleri, şirket yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri Halit Ergül, Emine Mürtezaoğlu Ergül, Ceyda Hacıbekiroğlu, Elif Aras, Emir Aras, Zeki Yılmaz, Ahmet Demir, Kadir Özdemir, Cemal Özer, Mehmet Salun ile Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar'ın olaydan "olası kastları ile sorumlu oldukları" belirtiliyor.

İddianamede, 13 sanık için 78 kez "olası kastla öldürme" ve "olası kastla kasten yaralama" suçlarından toplam 1998'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, ayrıca otelin teknik görevlileri Tahsin Pekcan, Hüseyin Özer ve Bayram Ütkü, mutfak personeli Reşat Bölük, Enver Öztürk ve Faysal Yaver, iş güvenliği uzmanları Kübra Demir ile Ece Kayacan, resepsiyon görevlisi Yiğithan Burak Çetin, Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilileri İbrahim Polat ile İsmail Karagöz, FQC Global Sertifikasyon Anonim Şirketi yetkilisi Ali Ağaoğlu ile çalışanı Aleyna Beşinci, LPG tesisatı bakım görevlileri Doğan Aydın ile Muharrem Şen, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal, İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan ve eski İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Mehmet Özel'in de "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rus siyaset bilimci Tarasov: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'u rezil etti

2025-06-28 07:12 - Özel Haber

İstanbul merkezli 8 ilde restoran zincirine yönelik FETÖ soruşturmasında 32 zanlı tutuklandı

2025-06-28 01:17 - Asayiş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sonuçları hakkında açıkl

2025-06-28 00:03 - Gündem

Döner zincirine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 32 şüpheli tutuklandı

2025-06-28 00:52 - Asayiş

İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle birçok kent için "kırmızı" alarm verildi

2025-06-28 00:13 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Bölgedeki bütün gelişmelerin yakından takipçisiyiz

2025-06-28 00:18 - Gündem

HSK'nin 4 bin 36 hakim ve savcının görev yeri değişikliği kararnamesi Resmi Gazete'de

2025-06-28 00:58 - Gündem

Ataşehir'de sanayi sitesinde çıkan yangında park halindeki otomobiller yandı

2025-06-28 08:23 - Asayiş

UNRWA, Gazze'deki yardım dağıtım merkezlerini "ölüm meydanlarına" benzetti

2025-06-28 00:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze'de önümüzdeki hafta içinde bir ateşkes sağlanacağını düşünüyorum

2025-06-28 00:23 - Dünya

İlgili Haberler

Yargıtaydan "tahliye taahhütnamesi" kararı

17:37 - Gündem

İletişim Başkanlığından orman yangınlarına ilişkin paylaşım

16:57 - Gündem

Libya'da görev yapan Pilot Albay Maden, kalp krizi sonucu şehit oldu

15:28 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 48 dereceyi gösterdi

15:07 - Gündem

Çölyak ve PKU hastalıklarına dikkati çekmek için pedal çeviriyorlar

14:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ulaştırma ve altyapıya yaklaşık 300 milyar dolarlık yatırım

18:07 - Ekonomi

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

17:47 - Dünya

Yargıtaydan "tahliye taahhütnamesi" kararı

17:37 - Gündem

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde İHA ile bir aracı hedef aldığı saldırıda 1 kişi öldü

17:33 - Dünya

İletişim Başkanlığından orman yangınlarına ilişkin paylaşım

16:57 - Gündem