?>

Kars’ta kaz ölümleri yeniden başladı

Kars’ta geçen yıl başlayan ve binlerce kazın telef olmasının ardından kontrol altına alınan kaz ölümleri yeniden başladı.

Gündem - 7 yıl önce

Kars’ta, kaz çiftliği kurarak üreticilik yapan bir vatandaşa ait 5 bin kazdan bin 500 kaz telef oldu. Kazların ölümüne neyin neden olduğu ise bilinmiyor.

Subatan Yolu üzerinde kurduğu çiftlikte kaz üreten Fatma Nagaş’a ait kazlar bir anda ölmeye başladı. Kazlarının ölümüne hangi hastalığın neden olduğunu bilmeyen Nagaş, ölen kazlarını derin dondurucuya koyarak yetkililerden kendisine yardımcı olmalarını bekliyor.

"Bin 500 kazım telef oldu”

Çiftliğinde ürettiği 5 bin kazdan bin 500 tanesinin telef olduğunu ifade eden Fatma Nagaş, “Ürettiğim 5 bin kazdan, bin 500 tanesi telef oldu.

Ve çaresi yok diyorlar. Çaresi bulunmadı diyorlar. Aşı üretilecek diyorlar. Sabah açıyorsun bir şey yok, öğlen iki ayağının feri kesiliyor çöktüğü yerde ölüyor kalıyor hayvan, günde 5 tane de ölüyor. 1 tane de ölüyor, belli olmuyor. Çünkü belli olmadığı içinde bir şey yapamıyoruz. Önlemi alınacak bir durum yok” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde defalarca gittiğini ve kazlarının ölümüne çözüm bulamadığını belirten Fatma Nagaş, “Kendim çok kez tarıma gittim. İl tarım bana diyor ki, dezenfekte edeceksin, koruyacaksın. Peki ben bunu ne kadar dezenfekte etsem ve bunun içine giren bir virüsü yok edemem. Kars’ımız bizim neyle meşhur bir kaşarı, bir de kazı ile meşhur. Kazı yok olup gittikten sonra ne ile meşhur olacak bu Kars?” diye konuştu.

Çiftlik sahibi Fatma Negaş, telef olan kazlarını derin dondurucu muhafaza ediyor. Yetkililerin biran evvel kazlarının ölümüne çare bulmasını isteyen Nagaş, bu şekilde devam ederse bütün kazlarının telef olacağını kaydetti.

Işık Çapanoğlu

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Son Başbakanlık Müsteşarı" Oktay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu

2018-07-10 02:27 - Siyaset

Bursa Jandarma eski Alay Komutanı Akkuş'a müebbet hapis

2018-07-12 01:59 - Genel

Bulanık'ta askeri araç devrildi: 4 yaralı

2018-07-12 05:32 - Asayiş

Potoçari yeniden sessizliğe gömüldü

2018-07-12 00:02 - Dünya

Playcell yeni oyunlarla çocukların tatilini renklendiriyor

2018-07-11 16:03 - Genel

'Türkiye, Bosna için bir annedir'

2018-07-11 18:32 - Dünya

Turistler Kapadokya'ya hayran

2018-07-10 15:32 - Kültür Sanat

Kastamonu'da Fener Alayı yürüyüşü

2018-07-13 06:02 - Gündem

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na doğru

2018-07-10 15:01 - Spor

Kastamonu'da silahlı saldırı: 1 yaralı

2018-07-10 13:02 - Gündem

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kocaeli'nin asayiş suçlarıyla mücadele verilerini paylaştı

23:28 - Gündem

Mersin merkezli operasyonda gözaltına alınan 4'ü hakem 32 şüpheli tutuklandı

22:22 - Gündem

Fatih'teki zehirlenme olaylarına ilişkin soruşturmada otel sahibi ile çalışanı tutuklandı

21:47 - Gündem

Şişli'de 25 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu

19:43 - Gündem

İstanbul'da suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı

19:23 - Gündem

Günün Manşetleri

TFF Tahkim Kurulu, bahis cezası alan 67 hakemin itirazını reddetti

01:43 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan GKRY Lideri Hristodulidis'in açıklamalarına tepki

00:28 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kocaeli'nin asayiş suçlarıyla mücadele verilerini paylaştı

23:28 - Gündem

Fransa'da Lafarge'ın yargılandığı davada, sivil taraf dinlenildi

23:08 - Dünya

TBMM Başkanlığı: Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 5’te 3 çoğunlukla İmralı'ya gitme kararı aldı

22:37 - Siyaset