?>

'Karın şişliği' şikayetiyle gittiği hastanede vücudundan 16 kilogram kitle çıktı

Aksaray'da karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvuran hasta, karnından 16 kilogramlık kitle çıkarılmasının ardından sağlığına kavuştu.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Aksaray

Aksaray'da zayıflamak istemesine rağmen bir türlü bu amacına ulaşamayan bir vatandaşın, karın şişliği şikayetiyle gittiği hastanede geçirdiği operasyonla karnından 16 kilogramlık kitle çıktı.

Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan emekli 70 yaşındaki Ömer Ali Özdemir, zayıflama çabalarına rağmen bir türlü kilo veremediği gibi karnındaki şişkinlik de bir türlü inmedi.

Önce semt polikliniğine başvuran Özdemir, daha sonra Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat etti.

Özdemir'in burada yapılan tetkiklerinde karın bölgesinde anormal biçimde büyümüş bir kitle olduğu tespit edildi.

ASÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Sami Bostan tarafından acil bir şekilde ameliyat edilen Özdemir'in karnından 16 kilogramlık kitle alındı.

"Kitleyi doktorlar gösterdi, çok şaşırdım"

Özdemir, AA muhabirine, karnında ağrısının olmadığını ancak zayıflamaya çalışmasına rağmen bir türlü karnındaki şişliğin inmediğini anlatarak, kilo veremediği için de mutsuzluk yaşadığını anlattı.

Doktor müdahalesinden önce vücudunun çok ağırlaştığını, yerden kalkmayı canının istemediğini dile getiren Özdemir, tedavi sürecini şöyle anlattı:

"Hastaneye geldim MR'ımı çektiler ve vücudumda büyük bir kitle olduğu orada çıktı. Acil ameliyata girdik. Allah'a şükür sağlığıma kavuştum. Hiç rahatsızlığım yoktu. Tek şikayetim karnımdaki şişlikti. Karnımdan çıkan kitleyi doktorlar gösterdi ve çok şaşırdım. Hatta doktorlar bile kaldırmakta zorlanmış. Ameliyattan önceki giydiğim kıyafetler bana zor geliyordu. Şimdi ise kıyafetlerim çok bol geliyor. Ameliyattan önce 90 kilogram geliyordum şimdi ise 70 kilograma düştüm."

"Daha önce bu kadar büyüğüyle karşılaşmamıştık"

Dr. Bostan ise Özdemir'in karnındaki kitlenin yumuşak doku kaynaklı olduğunu, ciddi manada karın şişliğine sebep olduğunu gördüğünü aktararak, kitlenin hastanın hareketlerini kısıtladığını dile getirdi.

Bostan, şöyle devam etti:

"Daha önce de bu tip kitlelerle karşılaştık ama bu kadar büyüğüyle karşılaşmamıştık. Bundan sonraki süreçte çıkarılan parçanın patoloji sonucuna bakarak hastamızın tedavisini şekillendireceğiz. Yüksek ihtimalle de hastamızın başka bir tedavisine gerek kalmayacak. Amcamız bize geldiğinde 90 kilogramdı, biz 70'e düşürdük. Artık amcamız ceketlerini ve elbiselerini küçültmek zorunda kalacak."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazzeli genç uluslararası otomotiv devlerince beğenilen otomobiller tasarlıyor

2019-12-17 17:12 - Dünya

'PKK tarihinin en ağır darbelerini alıyor'

2019-12-17 03:02 - Dünya

Çocuklarıyla cezaevinde kalan kadının 'infazın ertelenmesi' talebinin reddi hak ihlali say

2019-12-13 16:32 - Gündem

ABD Başkanı Trump: Azil süreci ülkemiz için çok kötü, olay sulandırılıyor

2019-12-14 01:02 - Dünya

Yenilenebilir enerji ihtiyacı Türkiye'yi üretim üssü haline getirecek

2019-12-11 16:55 - Ekonomi

İngiliz basını 'oyunu kullandı'

2019-12-12 16:51 - Genel

Lübnan'da başbakanı belirleme görüşmeleri ikinci kez ertelendi

2019-12-16 15:37 - Dünya

'Libya ile buna benzer askeri ve güvenlik anlaşmalarımız geçmişte de var'

2019-12-15 16:22 - Siyaset

Beşiktaş'ın Anagold 24Erzincanspor maçı kadrosu belli oldu

2019-12-17 16:07 - Spor

'HDP ve PKK nasıl kızımı götürmüşse öyle getirsin'

2019-12-17 16:47 - Gündem

İlgili Haberler

Elazığlı çiftçi meteor olduğunu düşündüğü yüzlerce taşı evinin bir odasında biriktirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Bursalı devdah, yoğun efor isteyen sanatını ömrünün sonuna kadar yaşatmak istiyor

14:38 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nde belediye işçileri mesai sonrası mehteran oluyor

13:07 - Çevre-Hayat

Vadiler arasındaki "Uçarsu Şelalesi" alternatif turizm rotası olmaya hazırlanıyor

12:52 - Çevre-Hayat

Adana'da taksi sürücüsü aracında dünyaya gelen bebekle buluştu

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum, herkes savaştan yoruldu

02:38 - Dünya

Filistinli STK: İsrail, 67'si çocuk 735 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor

01:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacaklarını açıkladı

00:48 - Ekonomi

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, istifa eden Lecornu'yu yeniden başbakan olarak atadı

23:27 - Dünya