Karavanda yaşayan İngiliz çift, salgın sürecini güvenli buldukları Türkiye'de geçiriyor

İngiltere'den karavanlarıyla dünya turuna çıkan İngiliz çift, dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisini göstermesiyle üç günlüğüne geldikleri Türkiye'den, güvenli buldukları için yaklaşık 1,5 yıldır ayrılmadı.

Çevre - Seyahat - 5 yıl önce

ANTALYA

İngiltere'de yaşayan Chris (50) ile Marianne Fisher (53) çifti, iki yakın arkadaşlarının hayatını kaybetmesi, 3 çocuklarının da üniversite dolayısıyla yanlarından ayrılmasıyla dünyayı gezmeye karar verdi.
Mal varlıklarını satan ve yaşadıkları evi kiraya veren çift, aldıkları karavanla 2018'de çıktıkları dünya turunda 30 ülkeyi gezdi.
Geçen yıl martta üç günlüğüne Türkiye'ye gelen Fisher çifti, Kovid-19 salgını dünyada etkisini artırınca Türkiye gezilerini uzatmaya karar verdi.
Türkiye'nin neredeyse her kentini gezen İngiliz çift, 50 binden fazla abonesi olan sosyal medya kanallarında yaşadıkları deneyimlerini aktarıyor. Türkiye'den 110 video paylaşan çift, dünyanın her yerinden yorumlar alıyor.
Her videolarında Türk insanının arkadaş canlısı ve misafirperver olduğundan bahseden, gittikleri kentin yöresel yemeklerini yiyen İngiliz çift, ülkenin salgın kapsamında güvenli olduğunu da anlatıyor.
İngiliz çift, videolarında seyahat etmek isteyenleri "Renkli ve eşsiz bir seyahat arıyorsan Türkiye'ye gel. Herkes seni çok iyi misafir ediyor ve en önemlisi her yerde çay ikram ediyorlar." ifadeleriyle Türkiye'ye davet ediyor.

"Türkiye'de evimizde gibi hissediyoruz"

Türkiye turları kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Sahili'ne gelen İngiliz Chris Fisher, üç günlüğüne geldikleri Türkiye'de yaklaşık 1,5 yıl kalmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Türkiye'de virüsün en yoğun olduğu dönemlerde dahi vatandaşların, alışverişlerini yapıp karavana kadar getirdiğini vurgulayan Fisher, "Türkiye'de kendimizi güvende hissettik. İyi arkadaşlar edindik. Türkiye'de evimizde gibi hissediyoruz." dedi.
İstanbul'dan başladıkları Türkiye turuna Antalya ile devam ettiklerini, ardından Kapadokya'yı gezdiklerini aktaran Fisher, "Karadeniz, Güneydoğu, Ege sahilleri ve İç Anadolu'yu tamamen gezdik. Seyahatlerimizdeki bütün tecrübelerimizi insanlarla paylaşıyoruz. Çok güzel deneyimler elde ettik. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"Buradan güzel anılarla ayrılacağız"

Marianne Fisher ise iki arkadaşlarını kaybettikten sonra "hayat yaşamaya değer" düşüncesiyle yola çıktıklarını kaydetti.
Amaçlarının yeni kültürler tanımak ve farklı yöresel yemekleri tatmak olduğunu vurgulayan Fisher, şöyle konuştu:
"Kendimiz keşfetmek istedik. Türkiye'de bir tek kötü olay bile yaşamadık. Türkiye, en sıcak ve en kibar ülkelerden bir tanesi. İnsanlar çok iyi, manzaralar çok güzel. Beklentimizin üstündeydi.
Rize'nin dağ köyünü de Antalya'nın turkuaz denizini de çok sevdik. Buradan güzel anılarla ayrılacağız.
Türkiye'de insanlar arkadaştan ziyade kardeş gibi davranıyor. Bunu videolarda da anlatıyoruz. Güzel yorumlar alıyoruz.
Paylaşımlarımızdan sonra bizimle iletişime geçen Amerika, İngiltere ve Kanada'da yaşayan başka video içerik üreticileri, Türkiye'ye gelmek istediklerini söylediler.
Tecrübelerimizi dinlediler. Türkiye'nin güzelliklerini onlara tanıttık."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Medipol Başakşehir, Nacer Chadli ile olan sözleşmeyi 2 yıllığına uzattı

2021-06-12 22:06 - Spor

Biden, Trump'ın TikTok ve WeChat'in yasaklanması için çıkardığı kararnameleri geçersiz kıldı

2021-06-09 21:51 - Dünya

Lavantalar arasında yoga yaparak güne başladılar

2021-06-12 12:56 - Çevre-Hayat

Milli Savunma Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Austin ile telefonda görüştü

2021-06-11 02:41 - Gündem

İstanbul'da 415 tarihi eser ele geçirildi

2021-06-07 18:56 - Gündem

NATO, 'Bosna kasabı' Mladic hakkındaki mahkeme kararını memnuniyetle karşıladı

2021-06-09 00:36 - Dünya

Trabzonspor Marek Hamsik ile 154. yabancı transferini gerçekleştirdi

2021-06-09 14:21 - Spor

Filistin Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu kendini kurtarmak için Kudüs’e yönelik saldırganlığını artırıyor

2021-06-06 21:34 - Gündem

Etiyopya'da 54 seçim bölgesinde seçimler ertelendi

2021-06-11 16:21 - Dünya

İsrail polisinden Kudüs’te Filistinlilere saldırı: 10 yaralı

2021-06-06 22:06 - Dünya

İlgili Haberler

AJet'ten gençlere yurt dışı uçuşlarda yüzde 20 indirim

11:43 - Çevre - Seyahat

Erzurum-Rize arasındaki yolculuk süresini kısaltacak tünellerin yapımı sürüyor

17:37 - Çevre - Seyahat

Anadolu Otoyolu Kocaeli kesimi İstanbul yönü üstyapı çalışması için trafiğe kapatılacak

12:33 - Çevre - Seyahat

Üsküdar'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

19:08 - Çevre - Seyahat

AJet'ten yurt içi uçak biletlerinde yüzde 30 indirim kampanyası

12:33 - Çevre - Seyahat

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya