?>

Karantina kurallarına uymayanlar KYK yurtlarına yerleştirilecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı illerde, karantina kurallarına uymayanların KYK yurtlarına yerleştirileceği bildirildi.

Genel - 5 yıl önce

ANKARA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı illerde, karantina kurallarına uymayanların Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceği bildirildi.

Elazığ

Kentte Kovid-19 tedbirleri kapsamında "sağlık için hepimiz için" sloganıyla denetimde bulunuldu.

Denetime katılan Vali Erkaya Yırık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında pazarlardaki tedbirlerle ilgili inceleme yaptı.

Tedbirlerine ilişkin bilgi alan Yırık, temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Yırık, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda "sağlık için, hepimiz için" sloganıyla 81 ilde eş zamanlı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin salgınla mücadelede örnek bir ülke olduğunu aktaran Yırık, son günlerde denetimleri arttırdıklarını belitti.

Salgından kurtulabilmek için alınan kurallara uyulması gerektiğine işaret eden Yırık, "Üç kuralı ihmal ettiğimiz sürece maalesef salgın sıkıntısı ile bulaş riskinin fazlalığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Kendi canımıza saygı duyuyorsak, yaşlılarımızı düşünüyorsak, çocuklarımızı korumak istiyorsak ve yüz yüze eğitiminin başlamasını arzu ediyorsak maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uymamız lazım." dedi.

Pandemi Kurulu ile 65 yaş üstü vatandaşların pazarlara saat 10.00'a kadar gidip, ihtiyaçlarını gidermesine karar verdiklerini aktaran Yırık, şunları kaydetti:

"Düğünlerde masa düzeni olmasına, yemek olmamasına, nikahların birinci derece yakınların katılması şartı ile yapılmasına karar verdik. Yine toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmamasına karar verdik. Vatandaşlarımızdan bunlara uymasını istiyoruz. Bundan sonraki süreçte maskesini takmayan, mesafe kuralına uymayan, hijyene dikkat etmeyen, özellikle maske takmayan vatandaşlarımıza aldığımız karar gereğince idari yaptırım kararı uygulayacağız. İzole haldeyken dışarı çıkan vatandaşımız olursa, tespiti halinde alınacak, yurtlara yerleştirilecek, orada karantina sürecini geçirmesi sağlanacak. Orada yapmış olduğu tüm masraflar kendisinden de alınacak. Bu da pandemi kurulunun kararlarından birisi. Vatandaşlara ceza kesiliyor. Ama vatandaşları bilinçlendirmek için mücadele ediyoruz."

Salgının tedbirden daha güçlü olmadığını, vatandaşların daima karşısındakini virüslü gibi düşünüp, öyle hareket etmesi gerektiğini dile getiren Yırık, süreci atlatabilmek için birçok kural aldıklarına, bunlara uyulması gerektiğine dikkati çekti.

Kocaeli

Kocaeli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantina kurallarına uymayanlar Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilecek ve yaptığı tüm masraflar kendisinden tahsil edilecek.

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, salgınla ilgili alınan ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yavuz'un yanı sıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, il ve ilçelerin emniyet müdürleri, jandarma komutanları ile il ve ilçe sağlık müdürleri katıldı.

Yavuz, İçişleri Bakanlığın genelgesi doğrultusunda yapılacak denetimlerde, kaymakamların, kurumların il ve ilçe müdürlerinin sahada olmasını isteyerek, halkın yoğun olduğu yerlerin etkin bir şekilde denetlenmesi, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlar ile sahil bandındaki park, bahçe ve plajlar gibi yerlerin denetimlerinin sıklıkla yapılmasını, denetimlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilip edilmediğinin kontrolü talimatını verdi.

Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin vatandaşların sağlığı için alındığını belirten Vali Yavuz, özellikle bu dönemde, maske, sosyal mesafe kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha dikkati çekerek, vatandaşların kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.

Toplantıda, pozitif vakaların temaslılarının izolasyon ve testlerinin süratle yapılması, karantina altındaki pozitif vaka ve temaslıları üzerinde yapılan filyasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi, karantina sürecini evinde geçiren pozitif vakaların denetimi sırasında evinde bulunmayan ve toplum sağlığını açıkça tehdit eden kişilerin tespit edilmesi hallerinde gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerini buralarda tamamlamalarının sağlanması, yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek gibi masrafların da kişilerden tahsil edilmesine karar verildi.

Niğde

Niğde Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayıp karantina ihlali yapan vatandaşlarımız, yurtlara alınarak karantina sürelerinin buralarda tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süresince oluşan masraflar da ayrıca kendilerinden tahsil edilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Yozgat

Yozgat Valisi Ziya Polat da sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, şu ifadelere yer verdi:

"Yozgat'ta Kovid-19 pozitif olup karantina kurallarını ihlal ederek evlerinden ayrılan vatandaşlarımızın, valiliğimizce belirlenen yurtlarda karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yapılan masraflar da kendilerinden tahsil edilecektir. Lütfen tedbirlere uyalım."

Nevşehir

Nevşehir Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayarak toplum sağlığını tehdit edenlerin KYK yurtlarında kalmalarının sağlanılacağı, kalma süresi boyunca oluşan masrafların kendilerinden tahsil edileceği duyuruldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Nestlé Purina PetCare, Rusya'da yeni fabrika açıyor

2020-09-10 06:58 - Ekonomi

KPSS maratonu yarın başlıyor

2020-09-05 12:41 - Gündem

Türkiye'de son 24 saatte 1578 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu

2020-09-06 22:41 - Sağlık

Karadenizli balıkçının yüzünü palamut güldürüyor

2020-09-04 19:08 - Gündem

İran'ın kuzeyinde 5,1 büyüklüğünde deprem

2020-09-07 11:26 - Dünya

TUSAŞ Ar-Ge harcamasını katladı

2020-09-07 13:28 - Ekonomi

Oyuncu Halil Kumova hayatını kaybetti

2020-09-10 02:31 - Kültür Sanat

İstanbul Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplu ulaşımda Kovid-19 önlemlerini açıkladı

2020-09-09 16:35 - Asayiş

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamındaki destekler 34 milyar liraya yaklaştı

2020-09-08 00:16 - Gündem

Antalya'da çıkan orman yangınında 5 hektar alan zarar gördü

2020-09-08 20:21 - Gündem

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Pasifik Holding, Çinli şirketlerle yeni stratejik anlaşmalar imzalamayı hedefliyor

11:42 - Ekonomi

İsrail-İran gerilimi bölgedeki ekonomik istikrarsızlığı derinleştiriyor

11:38 - Dünya

AB'nin vize kuralı değişikliği İsrail vatandaşlarını hedef alabilir

11:33 - Dünya

Japonya: Pasifik'te Çin uçak gemilerinden 520 iniş ve kalkış saptandı

11:27 - Dünya

İran'daki gerginlik nedeniyle Türk ihracatçılar alternatif pazarlara yönelmeyi değerlendiriyor

11:23 - Ekonomi