?>

Karamollaoğlu, Saadet Partisinin eğitimle ilgili raporunu kamuoyuyla paylaştı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Evlatlarımızı sınava değil, hayata ve geleceğe hazırlayacak kalitede bir müfredat ve eğitim metodu oluşturulmalıdır." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Evlatlarımızı sınava değil, hayata ve geleceğe hazırlayacak kalitede bir müfredat ve eğitim metodu oluşturulmalıdır." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin "Eğitime Dair Tespit, Teşhis ve Öneriler" başlıklı eğitim raporunu Balgat Eğitim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Bir ülkenin en büyük servetinin genç nüfusu olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, "Gençlik bir cevherse o cevherin işleneceği süreç de eğitim sistemidir." ifadesini kullanarak "gençlerin sınavlara hazırlanmaktan hayata hazırlanamadığı" eleştirisinde bulundu.

Hükümetin eğitim politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu, parti olarak, milli eğitimi, Türkiye'nin en önde gelen meselesi olarak gördüklerini, bu konuda atılması gereken adımların ülkenin bekası gözetilerek siyaset üstü bir anlayışla ele alınması gerektiğini belirtti.

"Eğitimde nicelikten çok niteliğe önem verilmelidir"

Partisinin milli eğitim alanındaki temel tespit, teşhis ve önerilerini içeren 21 maddelik "Eğitim Manifestosu"nu paylaşan Karamollaoğlu, raporun 1 Ağustos-17 Eylül arasında 1333 öğrenci, 1197 öğretmen, 1333 veli olmak üzere toplam 3 bin 863 kişinin katıldığı saha çalışmasıyla hazırlandığını aktardı.

Çalışmayla "Türkiye'de nitelikli eğitimin yapılamadığı" sonucuna ulaştıklarını dile getiren Karamollaoğlu, eğitime yönelik önerilerini ise şöyle sıraladı:

"Eğitimde nicelikten çok niteliğe önem verilmelidir. Evlatlarımızı sınava değil, hayata ve geleceğe hazırlayacak kalitede bir müfredat ve eğitim metodu oluşturulmalıdır. Eğitimde fırsat eşitsizlikleri ortadan kaldırılmalı veya en az seviyeye indirilmelidir. Kaliteli eğitim, maddi imkanları yetenlerin imtiyazından çıkarılmalı ve toplumun geneline yayılmalıdır.

"Öğrencilerin bilgi ve hakikatin peşinden koşmasını sağlayacak sınav sistemi getirilmeli"

Raporda ayrıca, "imam hatip liselerinin planlamasının ihtiyaçlar dikkate alınarak yapılması, meslek liselerinin ilgili sektörlerin ihtiyaçları dikkate alınarak planlanması, niteliğin mesleki ve akademik anlamda artırılması, eğitim sistemine güven tesis edecek adımların atılması, öğretmenler arasında ücretli, kadrolu ve sözleşmeli gibi tüm ayrımlar ortadan kaldırılarak tüm öğretmenlerin kadrolu istihdam edilmesi, eğitim sisteminin sınav stresinin cenderesinden kurtarılarak öğrencilerin test sorularının değil, bilgi ve hakikatin peşinden koşmasını sağlayacak bir sınav sistemi getirilmesi gerektiği" değerlendirmeleri yer aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Petlas, ralli şampiyonalarına öncülük ediyor

2020-09-18 18:19 - Genel

AFAD: Polatlı'da dağıtılan çadırlar geri alınmayacak

2020-09-14 20:36 - Gündem

Seramiksan, hijyen alışkanlığına eşlik ediyor

2020-09-20 15:54 - Genel

İtalya'da son 24 saatte 1907 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu

2020-09-18 22:01 - Dünya

Toyota Gazoo Racing'den görsel şölen

2020-09-18 17:18 - Genel

MHP, İzmir'de 30 ilçede kongre sürecini tamamladı

2020-09-21 18:51 - Siyaset

Medipol Başakşehir Galatasaray'ı ağırlayacak

2020-09-19 16:22 - Gündem

Cengiz Enerji'den Özbekistan'a 150 milyon dolarlık elektrik santrali yatırımı

2020-09-21 14:17 - Genel

Down sendromlu Kovid-19 hastasına sürpriz doğum günü

2020-09-19 14:16 - Çevre-Hayat

Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunan Dimokratia gazetesi hakkında resen soruşturma başlattı

2020-09-21 15:41 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizdeki krizlerin menfi etkilerinden ülkemizi inşallah uzakta tutacağız

18:48 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Başkanlık Divanı üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

14:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimi için yoğun telefon diplomasisi

14:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisini sürdürüyor

22:59 - Siyaset

Bakan Fidan, Arnavutluk'ta GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak

00:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

02:33 - Spor

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

01:03 - Özel Haber