?>

Karadeniz'in hamsisi Ege'den

Karadeniz ve Marmara'daki meslektaşlarının aksine denizden dolu ağlarla dönen Egeli balıkçıların avladıkları balıklar Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Ekonomi - 7 yıl önce

İZMİR (AA) - Türkiye'nin diğer bölgelerine kıyasla bereketli bir sezon geçiren Egeli balıkçılar, başta Karadeniz olmak üzere ülkenin birçok bölgesine balık gönderiyor.

Egeli balıkçılar, sulara bıraktıkları ağlarını dolu çekmenin sevinciyle kıyıya dönüyor. Balık piyasasının belirlendiği İzmir Balık Hali de bereketli av sezonuyla hareketli günler geçiriyor.

Son 4 ayda hale giriş yapan 50 bin ton balığın çoğunluğu Karadeniz, Marmara ve diğer bölgelerde satışa sunuldu.

İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer bölgelere oranla Ege Denizi'nde bolluk yaşandığını, hale her gün düzenli balık girişi olduğunu söyledi.

Sezonun ilk 1,5 aylık döneminde Karadeniz'de av sezonunun iyi gittiğini ancak deniz suyu sıcaklığının düşmemesi nedeniyle hamsinin kuzeye yöneldiğini anlatan Çakan, bundan dolayı Marmara ve Karadeniz'deki balıkçı teknelerinin de yönlerini Ege'ye çevirdiklerini belirtti.

Ege'de denize açılan teknelerin ağları dolu döndüğünü dile getiren Çakan, şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'ne şimdiye kadar 50 bin ton civarında balık girişi oldu. Bölgemizde genelde, hamsi, kolyoz, kofana, çipura, levrek, tombik ve istavrit türleri avlanıyor. Ege şu anda balıkçılığın kaptanı. Buradan avlanan balıklar Türkiye'nin tüm illerindeki pazarlara sunuluyor. Şu anda Karadeniz'e hamsi Ege'den gidiyor. Egeli balıkçılar ağlarının dolu olmasından memnun, 1 yılda yaptığı ciroyu fiyatlardan dolayı 4 ayda yaptı."

"Balık miktarının düşük olması fiyatlara yansıdı"

Kaptan Davut Baytemir de Ege'de bereketli bir balık sezon geçirdiklerini, avladıkları hamsilerin Karadeniz ve Marmara'da satıldığını belirterek, "3 kuşaktan beri ekmeğimizi denizden kazanıyoruz. Ege'de av sezonu her dönem bereketli geçer. Balık fiyatlarının yüksek olması avlanan balık miktarıyla alakalı. Karadeniz ve Marmara'daki balıkların kıt olması balık fiyatlarını yükseltti. Bütün teknelerin buraya yüklenmesiyle ileride bugünleri arar mıyız bilemiyorum." diye konuştu.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Haftanın Öne Çıkanları

Tevfik Fikret doğumunun 150. yılında anıldı

2017-12-23 04:02 - Kültür Sanat

Çalımbay: 'Hiç kimsenin kaprisini çekecek durumda değiliz'

2017-12-21 18:12 - Spor

TBMM, Kudüs tasarısının BM'de kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı

2017-12-22 00:32 - Siyaset

Donmak üzere olan tilkiyi zabıta kurtardı

2017-12-26 00:02 - Asayiş

Bayburt'un 'lor dolması'na coğrafi işaret

2017-12-21 21:27 - Gündem

Süper Lig'de 9 takımda 'teknik müdahale'

2017-12-26 18:02 - Spor

3 kişiyi öldürdüğü pompalı tüfeği 475 TL karşılığında kapısına getirtmiş

2017-12-24 05:02 - Asayiş

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

2017-12-27 19:37 - Genel

Suriye konulu 8. Astana toplantısı başladı

2017-12-21 17:08 - Genel

33 milyon ton atık geri kazanıldı

2017-12-21 17:01 - Ekonomi

İlgili Haberler

Koçtaş yılda 700 binden fazla ürünü kamp tutkunlarıyla buluşturuyor

11:53 - Ekonomi

Japonya, yükselen fiyatları düşürmek için piyasaya 200 bin ton daha pirinç sürecek

11:38 - Ekonomi

KOBİ'lere 7 ülkedeki işletmelerle çoklu işbirliği imkanı

11:18 - Ekonomi

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi mayısta 51 oldu

11:02 - Ekonomi

Mayısta en fazla aylık reel getiri mevduat faizinde oldu

10:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Koçtaş yılda 700 binden fazla ürünü kamp tutkunlarıyla buluşturuyor

11:53 - Ekonomi

İsrail'in Kiev Büyükelçisi, ülkesindeki Patriot füzelerinin Ukrayna'ya transfer edildiğini

11:47 - Dünya

Uzmanlara göre İsrail'in Gazze'ye insani yardım gemisine müdahalesi uluslararası hukukun i

11:42 - Dünya

Japonya, yükselen fiyatları düşürmek için piyasaya 200 bin ton daha pirinç sürecek

11:38 - Ekonomi

Çin ve Güney Kore liderleri telefonda görüştü

11:32 - Dünya