?>

Kapadokya 'çiçek açtı'

Baharın gelişiyle peribacaları arasında boy gösteren çiçekler güzel görüntü oluşturdu.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Nevşehir

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, baharın gelmesiyle açan çiçekler rengarenk görüntü oluşturuyor.

UNESCO'nun "Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi"nde yer alan Kapadokya'daki vadilerde açan çiçekler, peribacaları ile bütünleşince ortaya güzel görüntüler çıktı.

Doğal kaya oluşumları, kayadan oyma tarihi manastırları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle konuklarına masalsı manzara sunan bölgede turistler, baharın bahşettiği güzellikler arasında hem atlı ve yaya olarak gezinti yapıyor hem de güzellikleriyle cezbeden papatyaları toplayıp, fotoğraf çektiriyor.

Ailesi ile birlikte geldiği Göreme beldesindeki Kılıçlar Vadisi'nde gezinti yapan Yeni Zelandalı turist Jason Stevens, Kapadokya'ya hayran kaldığını belirtti.

Bölgede çeşitli turistik merkezleri ziyaret ettiklerini anlatan Stevens, ilkbaharın renkleri ile bölgedeki kaya oluşumlarının muhteşem bir görüntü sergilediğine şahit olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Stevens, "Kapadokya'da müze ve çeşitli doğal güzellikleri barındıran yerleri gezdik. Etkileyici manzara içinde gezinti yaparken çok eğleniyoruz.

Ülkeme döndüğümde burada gördüğüm eşsiz güzellikleri arkadaşlarıma anlatacağım, onların da görmelerini tavsiye edeceğim. Çünkü burası muhteşem." dedi.

Peribacaları arasında çiçek toplayan kızı Mia Stevens ise Kapadokya'nın anlatılanlardan çok daha güzel bir yer olduğunu, ilerleyen yıllarda arkadaşlarıyla da gelmek istediğini ifade etti.

Klasik otomobille bölgede gezinti yapan Mustafa Narter ise işlettiği konaklama tesisinde talep eden misafirlerini aracıyla gezintiye çıkardığını, girebildikleri vadilerde doğanın bahşettiği güzellikler arasında dolaştıklarını anlattı.

Narter, "Bölgede yaşadığım halde zaman zaman peribacaları arasında gezinti yaparak kendimi tazeliyorum. 1955 model aracımla ben gezerken misafirlerimi de gezdiriyorum, memnun kalıyorlar." diye konuştu.

Öte yandan, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki motorlu jandarma personeli de peribacaları arasında sürdürdükleri devriye görevinde güzel görüntü oluşturdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Balık sezonu kapandı

2019-04-15 16:51 - Genel

Kavga ihbarına giden polislere sazlı pastalı sürpriz

2019-04-10 15:43 - Genel

Emniyet teşkilatının 'tarihçi, ressam, yazar' personeli

2019-04-10 16:38 - Genel

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin biletleri satışa sunulacak

2019-04-10 00:47 - Spor

Şenol Güneş: İlginç ve beklenenin dışında bir sonuç oldu

2019-04-09 02:59 - Spor

'Anlaşmasız Brexit'i önleyen tasarı yasalaştı

2019-04-09 10:45 - Genel

O dağlardan artık huzur sesleri geliyor

2019-04-14 13:31 - Genel

Sudan’da göstericiler Genelkurmay yakınında gıyabi cenaze namazı kıldı

2019-04-12 22:12 - Dünya

Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

2019-04-15 11:47 - Gündem

Kağıthane’den silah sesleri yükseldi: 1 ölü

2019-04-15 12:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri Gazze için yürüdü

14:37 - Çevre-Hayat

İnanç turizminin gözde mekanı Somuncu Baba Külliyesi misafirlerini ağırlıyor

13:42 - Çevre-Hayat

Mardin'de "Napolyon" kirazında hasat sürüyor

13:37 - Çevre-Hayat

Gökyüzüne sevdalanan nalbur, evini, iş yerini ve aracını satıp pilot oldu

13:23 - Çevre-Hayat

Malavi'de turistler ciklet balıkları eşliğinde yüzme imkanı buluyor

13:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Üretim gücümüzü daha ileri götürmek gibi bir yükümlülüğümüz var

18:32 - Ekonomi

İsrail İskan Bakanı Goldknopf, partisiyle birlikte hükümetten istifa etti

18:22 - Dünya

Fulbright Burs Kurulu üyeleri, Trump yönetiminin kararlarına tepki olarak istifa etti

18:18 - Dünya

Polonyalı milletvekili Braun, parlamentodaki LGBT temalı sergiyi kaldırdı

18:13 - Dünya

Karadağ, Ukraynalı askerlerin eğitimi için kendi ordu mensuplarını gönderecek

18:07 - Dünya