?>

Kanoute'den Sevilla'da cami yapımı için kampanya

Malili eski futbolcu Frederic Kanoute, Sevilla kentinde cami yapımına destek için bir kampanya başlattı.

Genel - 6 yıl önce

MADRİD (AA) - Malili eski futbolcu Frederic Kanoute, İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Sevilla kentinde cami yapımına destek için kampanya başlattı.

Sevilla Cami Vakfının kentte cami ve İslam kültür merkezi inşa etme girişimine destek veren Kanoute, başlattığı kampanya ile proje için bağış yapılmasını istedi.

Kanoute yayınladığı videoda, Sevilla Kulübünde oynadığı dönemde (2005-2012) bu kentte yaşayan Müslümanlara yardımcı olmaya çalıştığını aktararak, şimdi bu desteği herkesten beklediğini ifade etti.

Endülüs kenti olan Sevilla'da yaklaşık 700 yıldır bir cami olmadığını kaydeden Kanoute, "Günümüzde İslam'ın ışığına örnek olacak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Ama siz de biliyorsunuz, bir futbolcu tek başına maç kazanamaz. Takımımıza katılın. Desteğinize ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Dualarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz"

Kanoute, Sevilla Cami Vakfı Başkanı İbrahim Hernandez ile birlikte caminin inşası için, "Dualarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz" mesajı gönderdi.

Başarılı bir futbol kariyeri olan 41 yaşındaki Kanoute, Sevilla takımında forma giydiği dönemde basına yaptığı açıklamalarda, "Bir camiye yakın olmak isterdim." demişti. Sevilla yerel yönetiminin geçmiş dönemlerde kentte cami inşasına izin vermemesini de eleştiren Kanoute, "Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum. Bir yönetimin din özgürlüğünü kısıtlamasının aşırılığı teşvik edeceğini düşünüyorum. Sevilla'daki Müslümanlar bodrum katlarında dua ediyorlar. Bu onurlu bir şey değil. Ben, Müslüman toplumunun layık olduğu bir yerde onuruyla dua etmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer bir topluluk onurlu bir yerde dini vecibelerini yerine getirirse, kendini daha iyi hisseder ve topluma daha fazla entegre olur." ifadelerini kullanmıştı.

Kanoute, 2007 yılında da mescit olarak kullanılması için Sevilla'daki bir binayı satın almıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray liderliği aldı

2019-05-06 00:37 - Spor

'Baba Fingo'yu' beklerken büyüyen festival: Kakava

2019-05-06 18:07 - Gündem

FIFA Chelsea'nin itirazını reddetti

2019-05-08 17:47 - Spor

10 soruda yenilenen İstanbul seçimi

2019-05-07 17:22 - Siyaset

Şanlıurfa’da ev yangını

2019-05-09 21:09 - Asayiş

İran'dan ABD yaptırımlarını etkisizleştirme planı

2019-05-03 23:08 - Genel

ABD Senatosu Trump'ın oğlunu ifadeye çağırdı

2019-05-09 04:07 - Dünya

Kaza yapan otomobille hastaneye gittiler

2019-05-08 06:32 - Asayiş

İftar saati yol kavgası kamerada

2019-05-09 14:12 - Asayiş

Darbe girişimi davalarında sona doğru

2019-05-08 12:32 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

TEDAŞ Elektrik Arıza İhbar Uygulaması e-Devlet kapısı üzerinden hizmete başladı

09:47 - Ekonomi

Galatasaray, Uğurcan Çakır ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

09:43 - Spor

İSTOÇ Ticaret Merkezi'nde çıkan yangın söndürüldü

09:18 - Asayiş

Reklam Kurulundan 'gizemli kutu' adı altında satış yapan sitelere erişim engeli kararı

09:12 - Medya

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 14 suçlunun Türkiye'ye iadesi yapıldı

08:38 - Gündem