?>

Kanocular olimpiyatlara Macar antrenörle hazırlanacak

Türkiye, olimpiyatlarda en fazla madalyanın dağıtıldığı branşlardan kanoda, 2020 Tokyo'ya daha fazla sporcu göndermek için Macar antrenör Gabor Kulcsar ile kamp çalışmalarını sürdürüyor. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

MUĞLA - DURMUŞ GENÇ

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın öncelikle hedeflerinin olduğunu ve bu aşamada Macar bir antrenörle anlaşma sağladıklarını söyledi.

Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Durgunsu Kano Aday Milli Takım ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) seçme değerlendirme test yarışlarını Köyceğiz ilçesinde tamamladıklarını ve milli takıma seçilen sporcuların yeniden kampa alındığını belirtti.

Daha önce seçilen sporcuların da 2 aydır Köyceğiz'de kamp çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Kabakçı, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu vurguladı.

Kanonun olimpiyatlarda en çok kürsüye çıkılan spor dallarından olduğunu, sporcuların daha fazla madalya toplayabilmesi için de çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini anlatan Kabakçı, "Bizim öncelikli hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Bu anlamda Macar bir antrenörle anlaşma sağladık ve çalışmalara başladık. Sporcularımız şu anda çok iyi düzeyde." dedi.

"Gelecek yıllarda çok daha iyi olacağız"

Milli Takım için anlaşma sağlanan antrenör Gabor Kulcsar'ın Macaristan'da görev yaptığını 1986 yılında Macaristan'da dünya şampiyonu olmuş eski bir sporcu olduğunu vurgulayan Kabakçı, şöyle konuştu:

"Kendisi aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinde antrenörlük yapmış. Ülkemizi yakından biliyor ve tanıyor. Bu antrenörümüzün yanına da ülkemizdeki genç antrenörleri kanalize ederek onların da yetişmesini sağlıyoruz . Antrenörümüz sporcularımızın şuandaki durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Gelecek yıllarda çok daha iyi olacağız."

Kabakçı, çalışmalar kapsamında önümüzdeki dönemde düzenlenecek yarışların planlamasını yaptıklarını da anlattı. Milli Takım kampları ve gidecekleri uluslararası yarışlar bulunduğuna değinen Kabakçı, "Büyüklerde iyi sporcularımız var ve bunların arkasından da çok iyi sporcularımız geliyor. Gençlerde özellikle 23 yaş altında iddialıyız. Bu sporcular 2020'ye giderken bizim büyük sporcularımız olacak. Hedefimiz öncelikle 2020'de daha çok sporcuyla katılıp madalyaları alabilmek." ifadelerini kullandı.

Kano Federasyonu olarak bu sene "gelişme yılı" olduğunu belirten Kabakçı, yoğun bir çalışma ve yarışma temposuna gireceklerini, 2020 Olimpiyatları'na kadar ciddi anlamda çıtayı yükselteceklerine inandığını sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

EPDK'dan indirim açıklaması

2017-04-01 15:38 - Ekonomi

PETKİM'den yönetim kurulu açıklaması

2017-03-30 23:32 - Ekonomi

'Mayalarında 'hayırcılık' var'

2017-04-01 17:42 - Siyaset

Hama'ya klor gazlı saldırı

2017-03-30 17:22 - Dünya

'Avrupa'nın Türkiye'ye muhtaç olduğu kanaatindeyiz'

2017-04-01 17:32 - Dünya

Bulgaristan'ın seçim uygulamalarına tepki

2017-03-27 11:19 - Genel

DEAŞ operasyonlarla diz çöktü

2017-04-01 14:51 - Genel

Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Sahillioğlu'na Lüksemburg'dan Liyakat Nişanı

2017-03-31 14:01 - Ekonomi

Türkiye Teknoloji Buluşmaları

2017-03-30 19:19 - Genel

Michelin lastiklerinde kampanya

2017-03-31 17:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye, Dünya Kupası elemelerinde Bulgaristan'ı 6 golle geçti

23:48 - Spor

Norveç, İsrail'i 5-0 yenerek Dünya Kupası elemelerinde 6'da 6 yaptı

21:23 - Spor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de podyumun zirvesine çıktı

17:38 - Spor

Milli motosikletçi Can Öncü, Portekiz'de 3. olarak podyuma çıktı

16:18 - Spor

2027 Avrupa Oyunları ile 2036 Olimpiyat Oyunları değerlendirme toplantısı

15:27 - Spor

Günün Manşetleri

Kosova'da halk yerel seçim için sandık başında

10:27 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 38 Raportör Yardımcısı alacak

10:12 - Gündem

İsviçre'de Gazze'ye destek gösterisinde polis ile göstericiler arasında arbede çıktı

10:07 - Dünya

Çin, ABD'nin tarife tehdidine karşı nadir toprak elementleri kontrolünü savundu

07:58 - Ekonomi

Meksika'da şiddetli yağışlar sebebiyle 42 kişi öldü, 27 kişi kayboldu

07:48 - Dünya