Kandıra Gıda İhtisas OSB binlerce kişiye ekmek kapısı olacak

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde altyapı inşaatına başlanan Gıda İhtisas OSB, faaliyete geçtiğinde bölgede binlerce kişiye yeni gelir kapısı olacak.

Ekonomi - 7 yıl önce

Kocaeli
Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki 2 bin dönümlük alanda altyapı çalışmalarına başlanan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 2023 yılında faaliyete geçtiğinde bölgede binlerce kişiye yeni gelir kapısı açacak.
Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başanı Mehmet Başol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıllık bir mahkeme sürecinde gece gündüz çalışarak bütün engelleri aştıklarını ve artık önlerinde hiçbir engel kalmadığını söyledi.
Bu ay itibarıyla OSB'nin altyapı inşaatına başladıklarını belirten Başol, alanın çok eğimli olması nedeniyle 7 milyon metreküp kazı, 5,5 milyon metreküp de dolgu işi yapacaklarını kaydetti.
Başol, şu anda 23 kamyon, 8 ekskavatör, 2 silindirle çalışmaların devam ettiği bilgisini vererek, "Tüm alışverişlerimizi ve işlerimizi Kocaeli'deki firmalarla yapmaya gayret ediyoruz. Altyapı için yaklaşık 18-20 ihale olacak. Hedefimiz 2020'nin sonlarında yavaş yavaş yatırımcıya parsellerini teslim etmek, 2023'te de fabrikaların üretime geçmelerini sağlamak." diye konuştu.

"OSB'de 80 fabrika inşa edilecek"
İmar planlarının daha önceden tamamlandığını dile getiren Başol, şöyle devam etti:
"Türkiye'de gıda sektöründeki ilk 'İhtisas OSB'yiz. Yaklaşık 2 bin dönüm alanımız ve 58 yatırımcımız var. Bu 58 yatırımcı yaklaşık 80 yatırımcıya çıkacak. Burada 80 fabrika inşa edilecek. Bunlar şekerleme, et ve süt ürünleri, bakliyat gibi ürünler üretecek. Hedefimiz, 2023 yılında burada fabrikaların bacalarının tüttüğünü görmek. Yani Cumhuriyet'in 100. yılına yeni fabrikalarla yeni üretim alanlarıyla yeni istihdam sağlayan alanlarla girmek istiyoruz."
OSB'nin lokasyon açısından oldukça avantajlı bir noktada yer aldığını vurgulayan Başol, "Şu anda yapımı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu hizmete açıldıktan sonra bölgemizin İstanbul'a uzaklığı Anadolu yakasında 30, Avrupa yakasında ise 40 dakika olacak. Şu an İstanbul'un geleceği nokta bu taraf." ifadelerini kullandı.
"60 bin kişiye gelir kapısı olacak"
Arsa fiyatlarının İstanbul'daki OSB'lere göre daha uygun olduğunu belirten Başol, yeni yatırımcılara da arsa vereceklerini, en önemli şartlarının ise 2 yıl içerisinde fabrikasını yapmaları olacağını söyledi.
Fabrikalarını 2 yılda tamamlayamayanların ise arsa tahsislerini iptal edeceklerini aktaran Başol, şunları kaydetti:
"Direkt olarak 9 bin 510 kişi burada istihdam edilecek. Bunların yüzde 80'i de Kandıra bölgesinden alınacak. Ayrıca Kandıra ve çevresinde üretilen fındıktan et ve süt ürünlerine kadar yapılacak alımlar sayesinde de 60 bin kişi yeni gelir kapısı elde edecek. Öngörülerimize göre bölgede yapılacak üretimin yüzde 45-50'lik kısmı hemen ihraç edilecek."
OSB'ye gelecek yatırımcıların şu an zaten ihracat yaptığını, buradaki yatırımlarını tamamladıklarında kapasitelerini artıracaklarını anlatan Başol, halen 3-5 bin metrekarelik alanda üretim yapan bir fabrikanın bölgede 30 bin metrekarede üretim alanına kavuşacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kumpas davaları'nın savcısına 12 yıl hapis cezası

2019-09-16 19:52 - Gündem

BM'den Bangladeş'e Arakanlı Müslümanların can güvenliğiyle ilgili çağrı

2019-09-17 17:47 - Dünya

'Evlatlarının ellerini görmek onları mutlu ediyor'

2019-09-21 15:07 - Çevre-Hayat

'Patriot teklifine açığız fakat bu S-400'lerden vazgeçeceğimiz anlamına gelmiyor'

2019-09-18 11:32 - Dünya

Dr. Burak Yalçın: Kırık olsa kolunu kullanamazdı' inanışı yanlış

2019-09-17 18:29 - Sağlık

Kandıra Gıda İhtisas OSB binlerce kişiye ekmek kapısı olacak

2019-09-22 15:07 - Ekonomi

Elazığ merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 6 gözaltı

2019-09-20 23:57 - Gündem

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verildi

2019-09-21 01:38 - Genel

'Muhalefet yaptırımlar konusunda sözünü tutmadı'

2019-09-21 12:22 - Dünya

Türk Kızılaydan Srebrenitsa'da aile ekonomisine katkı

2019-09-21 13:47 - Dünya

İlgili Haberler

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmeli

18:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Irak'ın Erbil kentine İHA saldırısı düzenlendi

07:18 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset