?>

Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü Projesi eğitiminin ilk dönemi tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü (KAYZED) Projesi kapsamında 140 saatlik eğitim programının tamamlandığını belirtti.

Teknoloji - 8 ay önce

Ankara

Ofisten yapılan açıklamaya göre, söz konusu proje çerçevesinde, kamudaki teknik personelin yapay zeka araçlarının geliştirebilir seviyeye gelmesi amacıyla organize edilen ilk eğitim, Milli Savunma Bakanlığı çalışanlarına verildi.

Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü Eğitimleri I. Dönem Mezuniyet Töreni'nde, katılımcılara sertifikaları Tancan tarafından sunuldu.

Açıklamada burada yaptığı konuşmasına yer verilen Tancan, Milli Savunma Bakanlığının diğer kamu kurumlarına örnek bir vizyon sergilediğine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bakanlığımız tarafından seçilen 24 katılımcımız, 3 Aralık 2024'te KAYZED kapsamında eğitimlerine başladı ve makine öğrenmesinden derin öğrenmeye kadar yapay zekaya dair temel konseptlerin hem teorik hem de uygulamalı olarak ele alındığı 140 saatlik eğitimi programını tamamladı. Programı büyük bir özveriyle takip eden ve başarıyla tamamlayan katılımcılarımızı, tebrik ediyorum. İlerleyen dönemde bu eğitimlerle kamu yararına projeler üretmelerini diliyorum."

Kamu kurumlarından eğitimlere büyük ilgi

Dijital Dönüşüm Ofisi olarak kurumlara AR-GE faaliyetlerinde teknik destek de verdiklerine değinen Tancan, bu kapsamda daha önce Türk Beyin Projesi, Sayısal Göz Mamografi ve Sayısal Göz Karaciğer Projesi gibi önemli projelere imza attıklarını hatırlattı.

Tancan, halihazırda İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Arşivleri Başkanlığı başta olmak üzere pek çok kamu kurumu ile AR-GE projeleri yürüttüklerinin altını çizerek, "Bu eğitimin Milli Savunma Bakanlığı ile yürüteceğimiz AR-GE projelerine de zemin olacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Eğitimlere, kamu kurumlarından büyük ilgi olduğunu belirten Tancan, bu durumun kamuda yetkin uzman sayısının ve kamunun verisinden değer üretilen projelerin artacağının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Projeyle dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor

Verilen bilgiye göre, Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü Projesi ile kamunun dijital dönüşümünün bir uzantısı olarak yapay zeka dönüşümünün gerçekleştirilmesi için mevcut insan kaynağının bilgi seviyesinin artırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında, kamudaki teknik personelin yapay zeka araçlarının geliştirebilir seviyeye gelmesi için eğitimler veriliyor.

Eğitimler sonucunda, yapay zeka temelli araçların kullanımının artırılması, kamuda yapay zeka temelli araçların kullanımında etik ve hukuki kısıtların tüm kamu çalışanları tarafından anlaşılarak iş süreçlerinde benimsenmesi, kamuda gerekli yapay zeka araçlarının kamunun kendi iş gücü ile geliştirilebilmesi ve böylece dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

2025-03-11 20:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 'barış diplomasisinin' merkez üslerinden biri haline getiriyoruz

2025-03-12 15:38 - Siyaset

Yüzmede 30 madalya kazanan Ela Güzelsoy, milli takım için kulaç atıyor

2025-03-11 14:38 - Spor

Bayraktar AKINCI 100 bin uçuş saatini aştı

2025-03-11 10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İki şehir aynı sofrada buluştu

2025-03-13 20:52 - Gündem

Antalya Havalimanı şubatta 908 bin 822 yolcuya hizmet verdi

2025-03-11 18:48 - Çevre & Seyahat

Ege'de şubat ayı yağışları normaline göre yüzde 74 azaldı

2025-03-14 13:18 - Gündem

Savunmasını güçlendirmek isteyen Avrupa, Türkiye ile ilişkileri yakınlaştırıyor

2025-03-11 16:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Depremden etkilenen kızı için başladığı kukla sanatıyla yıllardır çocukları eğlendiriyor

2025-03-13 13:48 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da yaklaşık 5 bin kişi birlikte iftar yaptı

2025-03-09 23:38 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

İlgili Haberler

Mardin'de öğrenciler iklim şartlarına göre değişen trafik levhası tasarladı

13:37 - Teknoloji

NASA, Mars'ın atmosferinde "mini yıldırım" tespit etti

13:13 - Teknoloji

Türkiye'de girişim sermayesi yatırımları üçüncü çeyrekte FinTek, oyun ve robotikte yoğunlaştı

12:38 - Teknoloji

ULAK Haberleşme, EDEX 2025'te Türkiye'nin milli iletişim teknolojilerini dünyaya tanıtacak

12:32 - Teknoloji

Küresel internet altyapısının kırılganlığı giderek daha büyük riskler oluşturuyor

12:12 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: Karayollarımız 14 bin 728 makine ve ekipmanla hizmet verir hale geldi

13:53 - Siyaset

DSÖ: Gazze'de ateşkes sırasında binlerce çocuğun aşılanması cesaret verici

13:48 - Dünya

Avro Bölgesi'nde düşen faizlere rağmen şirket kredilerde güçlü ivme yok

13:43 - Ekonomi

ABD’de vurulan askerler Ulusal Muhafızların yapısını gündeme getirdi

13:38 - Dünya

Avustralya'da köpek balığı saldırısı sonucu bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı

13:32 - Dünya