?>

Kamu bankalarının destek paketi vatandaşa 'ilaç' gibi geldi

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında kamu bankaları tarafından hayata geçirilen "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi", Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı vatandaşın rahat bir nefes almasını sağlıyor.

Ekonomi - 6 yıl önce

Antalya

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinin hedeflendiği Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri doğrultusunda kamu bankalarının sunduğu "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi", vatandaşa adeta ilaç gibi geldi.

Kamu bankalarının hane halkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilerini finansal açıdan desteklemek için hayata geçirdiği destek paketi, temel ihtiyaçların karşılanmasında önemli rol oynuyor. Halk Bankası ve Ziraat Bankası gibi Vakıfbank da 10 bin liraya kadar 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz kredi fırsatını vatandaşlara sunuyor.

"Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi"ne internet üzerinden başvuru yapılabiliyor, onaylanması durumunda şubeye dahi gitmeden internet bankacılığı ya da ATM aracılığıyla kredi kullanılabiliyor.

"Bana ilaç gibi geldi"

Antalya'nın Alanya ilçesinde hizmet sektöründe danışman olarak çalışan Mert Küçükgöçmen, AA muhabirine, nakit sıkıntısı nedeniyle paraya ihtiyacı olduğunu söyledi.

İnternetten dolaşırken Vakıfbank'ın web sitesinde devletin destek paketini gördüğünü anlatan Küçükgöçmen, "İnternetten başvuru yapılabileceği belirtiliyordu. Ben de başvurumu yaptım. Beş gün içinde de onayı geldi. Bu beni çok sevindirdi. Sağ olsunlar tüm ihtiyaçlarımı bu parayla karşıladım. Bana ilaç gibi geldi." dedi.

Kredi çekerek torunlarını sevindirdi

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan emekli Ahmet Turan Gürel da sunulan kredi avantajından haberdar olduktan sonra gerekli başvuruyu yaptığını dile getirdi.

Reklamda 3 bin ile 10 bin lira arasında ihtiyaç kredisi verildiğini görünce mutlu olduğunu aktaran Gürel, şöyle konuştu:

"İhtiyacım olan 5 bin lira kredi çekmeye karar verdim. Yaşım gereği dışarı çıkmam kısıtlı. Bu nedenle şubeye gitmeden internet üzerinden başvurumu yaptım. Kısa sürede kredim onaylandı, hesabıma yatırıldı. Altı ay sonra ödemeye başlayacağım uygun faiz oranındaki kredinin bir kısmıyla evin ihtiyaçlarını giderdim, kalanını ise torunlarıma ayırdım. Kredi parasıyla küçük torunuma doğum günü hediyesi, büyük torunuma ise oyuncak aldım. Allah'ımıza hamdolsun, devletimiz ve milletimiz var olsun. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgınla mücadeleyi devletimiz çok iyi bir şekilde sürdürüyor. Her şey çok şeffaf ve halkımız için herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor."

"Tanıdıktan almak istesem bu şartlarda alamazdım"

Isparta'da yaşayan infaz koruma memuru emeklisi 63 yaşındaki Nihat İpsara da destek kredisinden 5 bin lira yararlandığını kaydetti.

Evinin balkonuna korumalık yaptırmak istediği için toplu paraya ihtiyacı olduğuna değinen İpsara, bu nedenle destek kredisini kullandığını ifade etti.

Kredinin, taksitlerinin altı ay sonra ödenmeye başlamasının kendisine cazip geldiğini vurgulayan İpsara, "Parayı aldım ama salgın geçtikten sonra evimin balkonunu kapatacağım. Bankadan aldığım parayı bir tanıdıktan istesem bu şartlarda alamazdım. Bize bu imkanı tanıdığı için devletimizden Allah razı olsun, Allah devletimize zeval vermesin. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afrika ülkelerinden Gana, Ruanda ve Benin'de maske takma zorunluğu getirildi

2020-04-20 21:52 - Dünya

Uzaktan çalışma yöntemi Kovid-19/ koronavirüs salgını sonrası kalıcı hale gelebilir

2020-04-20 14:22 - Gündem

Gürcistan'dan Rusya'ya Güney Osetya tepkisi

2020-04-18 02:32 - Dünya

Libya'da Hafter'in başlattığı 'petrol savaşı' ülkeyi uçuruma sürüklüyor

2020-04-16 15:17 - Dünya

İngiltere'de Kovid-19/ koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 17 bin 337'ye yükseldi

2020-04-21 22:07 - Dünya

İngiltere'den getirilen 167 Türk vatandaşı Kütahya'da yurda yerleştirildi

2020-04-18 08:07 - Gündem

Türkiye Petrolleri'nden çocuklara “23 Nisan“ sürprizi

2020-04-20 18:24 - Genel

88 yaşındaki hasta koronavirüsü yenmeyi başardı

2020-04-16 19:57 - Çevre-Hayat

Uzmanından merdiven altı 'propolis' uyarısı

2020-04-19 18:57 - Sağlık

Türkşeker, Kovid-19/ koronavirüs ile mücadeleye etil alkol üretimini artırarak katıldı

2020-04-17 17:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Brüksel'de düzenlenen iş zirvesinde "Türkiye'nin Avrupa savunmasına katkıları" v

19:17 - Ekonomi

Engelli bireylere özel indirimli trafik poliçesi uygulaması başlıyor

18:58 - Ekonomi

Altının kilogram fiyatı 5 milyon 752 bin liraya geriledi

16:52 - Ekonomi

AB-Türkiye İş Zirvesi'nde Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ele alındı

16:17 - Ekonomi

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos’dan “borsa düzeltmesi” uyarısı

15:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Brüksel'de düzenlenen iş zirvesinde "Türkiye'nin Avrupa savunmasına katkıları" v

19:17 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapıldı

19:08 - Siyaset

Engelli bireylere özel indirimli trafik poliçesi uygulaması başlıyor

18:58 - Ekonomi

Arda Turan, Ukrayna'daki saldırılar nedeniyle sığınağa indikleri zamanlar olduğunu söyledi

18:47 - Spor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Maden Bakanı Kabamba'yı taşıyan uçak pistten çıktı

18:38 - Dünya