?>

Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Süveyş Kanalı'ndan 35 günde geçen gemi trafiği var. Ümit Burnu'nda ise bu 45 güne çıkıyor. Kalkınma Yolu'nu bitirdiğimizde nakliye süreci 25 güne düşecek." dedi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Uraloğlu, Kanal 7'de yayımlanan "Başkent Kulisi" programında Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Irak'ı ziyaret edeceğini anımsatan Uraloğlu, bu ziyaretin en önemli gündem maddelerinden birinin Kalkınma Yolu Projesi olacağını ifade etti.

Türkiye'nin stratejik ve coğrafi konumunu iyi değerlendirip yöneterek geleceği buna göre planladıklarını belirten Uraloğlu, "Süveyş Kanalı'ndan 35 günde geçen gemi trafiği var. Ümit Burnu'nda ise bu 45 güne çıkıyor. Kalkınma Yolu'nu bitirdiğimizde nakliye süreci 25 güne düşecek." diye konuştu.

Kalkınma Yolu Projesi kapsamında 1200 kilometrelik demir yolu, otoyol, enerji nakil ve iletişim hattı planladıklarını anlatan Uraloğlu, gelecek sene bunun ilk fazının devreye alınacağını bildirdi.

Proje ile Ovaköy'den Avrupa'ya geçecek demir yolu yapılacağını aktaran Uraloğlu, Türkiye'nin bekası için özellikle ulusal ve uluslararası ulaşım projelerinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi çalışmalarının beklediklerinden hızlı gittiğine dikkati çekerek, "Ciddi mesafeler aldık, her ay arkadaşlarımız Irak'a gidiyor. Yarın bazı anlaşmalar yapacağız. Proje neredeyse bitme durumundadır, bunların hepsini resmileştirip, daha hızlı ilerleyeceğiz. Kalkınma Yolu Projesi'nin inşa süresini 5 yıl içinde bitirilebileceğimizi öngörüyoruz." dedi.

Zengezur Koridoru'ndaki gelişmelere de değinen Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Halihazırda Bakü-Tiflis-Kars (BTK) hattımız var. Bu hattımızın bir kapasitesi var. Şu anda halen bakım çalışması yapılıyor. Bir yıla yakındır kapalı. Alternatif ihtiyacı var. Onun için Zengezur Koridoru'nu hayata geçirmeyi planlıyoruz. Zengezur Koridoru'nun ülkemiz sınırındaki 224 kilometrelik kısmının ihalesini yaptık. Muhtemelen bu sene içerisinde başlarız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Online Spor Oyunları İçin Nihai Rehber

2024-04-20 13:12 - İnsan&Hayat

Ahis şirketi 1win Türkiye hakkında yorumlar

2024-04-16 11:25 - İnsan&Hayat

İsrail'in 194 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a çıktı

2024-04-17 12:02 - Dünya

BC Mostbet'te misafir hesabınız var mı?

2024-04-16 11:22 - İnsan&Hayat

Çin, ABD'nin, Filistin'in BM üyeliğine vetosuna tepki gösterdi

2024-04-19 18:13 - Dünya

Edirne'de sahipsiz köpeklerden kaçarken düşen yaşlı kadın yaralandı

2024-04-16 21:12 - Asayiş

Down sendromlu rekortmen atlet Muhammet Eren Uysal, yeni başarılar peşinde

2024-04-16 11:54 - Spor

NATO İran'ın İsrail'e saldırısını kınadı, itidal çağrısında bulundu

2024-04-14 19:43 - Dünya

AKOM'dan İstanbul genelinde yarın için sağanak uyarısı

2024-04-19 16:47 - Gündem

Pentagon: İran'ın saldırısında 81 İHA ve en az 6 balistik füze ABD tarafından düşürüldü

2024-04-16 00:17 - Dünya

İlgili Haberler

ÇAYKUR'dan "çayımızla ilgili dile getirilen talihsiz ifadeler" açıklaması

17:48 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Kasım sonuna kadar 46,5 milyar lirayı üreticilerimizin hesaplarına geçirmiş olacağız

16:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığınca yapılan denetimlerde 8 ayda yaklaşık 1,9 milyar lira ceza uygulandı

15:38 - Ekonomi

Kadın girişimci ürettiği bez çantaları Avrupa ve Orta Doğu'ya ihraç ediyor

15:02 - Ekonomi

TEKNOFEST'te KOBİ'ler pazarın beklentilerini birebir gözlemleme imkanı buluyor

13:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ÇAYKUR'dan "çayımızla ilgili dile getirilen talihsiz ifadeler" açıklaması

17:48 - Ekonomi

Kayseri'de sahipli çoban köpeğinin saldırdığı kadın hastanede hayatını kaybetti

16:43 - Gündem

İzmir Buca'da toplanmayan çöpler tepkiye neden oluyor

16:37 - Gündem

Bakan Yumaklı: Kasım sonuna kadar 46,5 milyar lirayı üreticilerimizin hesaplarına geçirmiş olacağız

16:17 - Ekonomi

Nevşehir'de peribacasının bir bölümü çöktü

16:12 - Gündem