?>

Kaliforniyalı Müslümanlar bayram sabahı bir araya geldi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles şehrinde yaşayan Türk ve Amerikalı Müslümanlar Bayram namazında bir araya geldi.

Dünya - 6 yıl önce

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles şehrinde yaşayan Türk ve Amerikalı Müslümanlar Bayram namazında bir araya geldi.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Orange County ilçesince bulunan Boğaziçi Cami’nde sabahın erken saatlerinde bir araya gelen cemaat önce caminin imamı Suat Tazegül tarafından yapılan sadaka ve önemi üzerine yapılan konuşmayı dinledikten hep beraber sonra bayram namazını kıldı.

Çocuklardan, yaşlılara hep beraber namazını kılan cemaat daha sonra camı ve gönüllüler tarafından hazırlanan bayram kahvaltısını yiyen cemaat daha sonra toplu olarak bayramlaştı. Bayramlaşma esnasında gelen çocuklara geleneksel olarak şeker ve harçlık da verildi.

Los Angeles Boğaziçi Cami’nin İmamı Suat Tazegül yaptığı açıklamada, “Ramazan Bayramı dolayısıyla Los Angeles’ta bütün Müslüman kardeşlerimizle beraber bayram namazını eda ettik. Buna vesile olan bütün insanlara teşekkür ediyoruz, onlara dua ediyoruz” diyerek özellikle Müslüman olmayan toplumun çoğunlukta bulunduğu yabancı bir ülkede bayram namazını hep beraber kılmanın değerli olduğunu ifade etti.

“Kendi dinimizi farklı bir dinin yoğun bulunduğu bir yerde böyle özgürce yaşayabilmek çok çok önemli” diyerek bu Ramazan ayında Türkiye’de olduğu gibi iftar çadırları açtıklarını söyledi. Tazegül ayrıca Türkiye’de bulunan tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Bayramlaşmak için camide bulunan Türk Amerikan Ticaret Odası (WATCH-US) başkanı Ahmet Önerbay’da 18 yıldır ABD’de bulunduğunu ifade ederek, “Burada, gurbette hep beraber olmak, bayram kutlamak, bayram namazı kılıp, sonra hep beraber kahvaltı yapmak gerçekten bizim için çok farklı. Bu senede bunu hep beraber yaşamak bizim için çok sevindirici ve gururlandırıcı” diye konuştu.

Bayram kutlamasına gelenlerin bir kısmı camiden ayrıldıktan sonra yakınlarda bulunan Müslüman mezarlığına güderek hayatını kaybetmiş Müslümanlar için dua okudu.

(Aydın Tuna Palabıyıkoğlu /İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

DEAŞ'ın adını kullanarak kendi vatandaşını dolandırmak isteyen Iraklı serbest bırakıldı

2019-05-31 18:32 - Asayiş

"Gratis Çocuklar Arası Resim Yarışması"nın kazananları açıklandı

2019-05-31 15:22 - Ekonomi

7 çocuk Dicle Nehri’nin ortasında mahsur kaldı

2019-06-01 22:00 - Asayiş

Kızkalesi'nde turizmcilerin yüzünü bayram tatili güldürdü

2019-06-01 16:02 - Gündem

Trump İsrail'de erken seçim kararından memnun değil

2019-05-30 21:12 - Dünya

Çocuklara karne hediyeleri Boyner'de

2019-05-31 17:39 - Genel

Lice kırsalında 5 terörist etkisiz hale getirildi

2019-06-03 13:32 - Gündem

Masalsı yolculuk bugün başlıyor

2019-05-29 16:52 - Gündem

'Tütün dumanı 7 bin kimyasal zehir içeriyor'

2019-06-01 14:22 - Sağlık

Köye gelen 'Vaşak' yakından görüntülendi

2019-05-31 13:22 - Gündem

İlgili Haberler

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

İsrail: Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İsrail'e diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uyguladı

16:57 - Dünya

Almanya: Türkiye, birçok siyasi konuda muhatap olarak önemli rol oynuyor

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

23:07 - Gündem

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi 4 golle geçti

22:57 - Spor

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem