?>

Kahramanmaraş'ta karbon emiliminin artırılması için 75 dönüm alan ağaçlandırılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki karbon emilimini artırmak ve iklim direncini güçlendirmek amacıyla 75 dönümlük alanda "Karbon Yutak Alanı" oluşturulması için çalışmalara başladı.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Kahramanmaraş

Onikişubat ilçesi Malik Ejder Mahallesi'nde hayata geçirilen ve Türkiye'de örnek projelerden biri olan Karbon Yutak Alanı projesiyle binlerce ağacın toprakla buluşturularak kentin hava kalitesinin iyileştirilmesi, vatandaşlara yeni bir yeşil yaşam alanı kazandırılması ve iklim direncinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında sedir, kızılçam, servi, köknar, çınar ve erguvan gibi türlerin yer alacağı, yürüyüş yolları ve sosyal donatılarıyla mesire alanı olarak da hizmet verecek bir orman oluşturuluyor.

????

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Atalar, 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından kentte yeniden imar sürecinin yanı sıra çevreye duyarlı, yenilikçi ve katılımcı şehircilik anlayışıyla Türkiye'ye örnek projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi.

Depremlerde kentteki yapı stokunun önemli bir bölümünün yıkıldığını hatırlatan Atalar, yaklaşık 20 milyar liralık yatırımla Türkiye'nin en büyük altyapı şantiyesinin Kahramanmaraş'a kurulduğunu ifade etti.

"Şehrimizin iklim direncini güçlendireceğiz"

Çevreye duyarlı şehircilik vizyonu doğrultusunda doğayla uyumlu projelere önem verdiklerini belirten Atalar, şöyle konuştu:

"Bir yandan da şehrimizin altyapısını yeniliyoruz. Tabii bu çalışmaların yanı sıra katılımcı ve yenilikçi yönetim ile dayanıklı ve dirençli, ulaşılabilir, çevreye duyarlı, üreten, paylaşan, yaşayan ve eşsiz mirasına sahip çıkan Kahramanmaraş vizyonumuz doğrultusunda Türkiye'ye örnek yatırımları da hayata geçiriyoruz. Şu anda Kahramanmaraş merkezinde yapımına başladığımız Karbon Yutak Alanı projesiyle, 75 dönümlük alanda karbon ayak izini azaltmaya yönelik peyzaj tasarımını hayata geçiriyoruz. Sedir, kızılçam, servi, köknar, çınar ve erguvan gibi 9 farklı türden 3 bin ağaçla bir orman oluşturacağız. Aynı zamanda bu alan yürüyüş yolları ve sosyal alanlarıyla mesire alanı olarak da hizmet verecek. İnşallah kısa süre içerisinde bu örnek projemizi bitirecek, ilave edeceğimiz yeni karbon yutak alanlarıyla da şehrimizin iklim direncini güçlendireceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Müze bahçesinde koruma altına alınan sıpa "Midas" ziyaretçilerin sevgisini kazandı

2025-11-02 12:17 - Çevre-Hayat

Kozmetikte "stratejik hamle" yerli markaların dünyada önünü açabilir

2025-11-03 11:48 - Ekonomi

Bakan Kurum: Deprem bölgesinde günde 550 konut tamamlanıp teslim ediliyor

2025-11-04 19:32 - Siyaset

ABD tarihinin en uzun süren hükümet kapanmasını yaşıyor

2025-11-05 11:33 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı Şeria'da işgal ve saldırılarına ara vermeyen bir yönetimle karşı karşıyayız

2025-11-03 12:58 - Siyaset

Kerem Aktürkoğlu, ilkokul öğrencisi Aras Şamlı'nın başkanlık vaadini yerine getirdi

2025-11-05 11:07 - Spor

Türkiye, gümrük işlemlerini yapay zeka desteğiyle hızlandıracak

2025-11-04 12:18 - Teknoloji

Yargıtay, daire girişine kamera yerleştirip kayıt alan apartman yöneticisine verilen cezayı onadı

2025-11-04 11:39 - Gündem

Sağlıklı Hayat Merkezinden aldığı destekle 30 yıldır tiryakisi olduğu sigarayı bıraktı

2025-11-03 13:49 - Sağlık

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın ödül töreni yapıldı

2025-11-03 00:48 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul'da lodos etkisini sürdürüyor

16:33 - Çevre-Hayat

Sivas'ta Yıldız Göleti'nin yüzeyi buz tuttu

16:32 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'taki Yeşilgöz Gölü'nde kış manzarası havadan görüntülendi

16:22 - Çevre-Hayat

Kahve yapma eğitimi alan genç girişimci 8 ülkeye ürün gönderiyor

15:22 - Çevre-Hayat

Iğdır'da kuşlara ev sahipliği yapan sulak alanlar dondu

15:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

20:43 - Dünya

Kuzey Ege'de deniz ulaşımına fırtına engeli

20:32 - Gündem

Balıkesir'de 8 gündür kayıp olarak aranan kadın ölü bulundu

20:18 - Gündem

ABD, Venezuela'ya askeri müdahalesinin ardından Karayipler hava sahasındaki kısıtlamaları kaldı

19:22 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklama

19:07 - Gündem