?>

Kahramanmaraş Nurhak'ta 50 yataklı devlet hastanesi haftaya hasta kabulüne başlayacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Nurhak ilçesinde çelik konstrüksiyondan yapılan 50 yataklı devlet hastanesi hasta kabulü için gün sayıyor.

Sağlık - 8 ay önce

Kahramanmaraş

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, beraberindeki AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet Şahin, Tuba Köksal, Mevlüt Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti İl Başkanı Muhammet Burak Gül ile Nurhak Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş'ta 3 devlet hastanesi 2025'in ilk ayında hasta kabulüne başlayacak

Kirişçi, burada yaptığı açıklamada, yakın bir zamanda hizmete girecek 50 yataklı hastanenin 2 ameliyathane, diş üniteleri ve diyaliz merkeziye ilçeye uzun yıllar hizmet edeceğini söyledi.

2 katlı ve çelik konstrüksiyon olarak hastanenin yapıldığını dile getiren Kirişçi, "6 Şubat 2023'teki depremler sonrası sadece barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik değil sağlıkla ilgili de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ilçelerimizde yatırımlarımız devam ediyor." dedi.

Kirişci, merkezde 400 yataklı Acil Durum Hastanesi yapıldığını ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin yatak kapasitesinin 600'e çıkarılmasını sağlayacak yatırımların olduğuna değinerek, "Ayrıca ilçelerimiz bazında da 50 yataklı Nurhak Devlet Hastanesi önümüzdeki hafta itibariyle hasta kabulüne başlamış olacak. Nurhak Devlet Hastanesi 12 bin metrekare kapalı alanı olan bir yatırım. Artık son rötuşlarımız gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullandı.

Sağlık yatırımlarının aksamadan devam ettiğini anlatan Kirişci, şöyle konuştu:

"Bu hastanemizle ilgili üzülerek ifade ediyorum ki bir Kahramanmaraş milletvekilimiz TBMM'de, Nurhak'ta hastanenin olmadığını söyledi. Biz ifadeye çok şaşırdık ve dilinin sürçtüğünü düşündük. Kent merkezindeki Acil Durum Hastanesi içinde fore kazıkları çakılıyor diye oraya da tabiri yerindeyse başka bir yalan uydurmuştu. Ama yalanın da bir ölçüsü olur. Biz AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri olarak bu ifadelerden gerçekten büyük bir hicap duyduk. Çünkü bu hastane önümüzdeki hafta hasta kabulüne başlayacak. Kendisi de gelip görebilir ve hastaneye görünebilir. Bu sağlık tesisi artık bitme aşamasına gelmiş ve hizmet verme noktasına ulaşmıştır."

Kirişci, 120 yataklı Türkoğlu Devlet Hastanesi ve 150 yataklı Afşin Devlet Hastanesi için de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın rakibi Macaristan, geçmişini arıyor

2024-11-20 13:34 - Spor

Rusya Devlet Başkanı Putin: Yeni silah sistemlerini test etmeye devam edeceğiz

2024-11-22 22:28 - Dünya

TSK'nın göz bebeği "bordo bereliler" hayat kurtaran eğitimler alıyor

2024-11-19 11:02 - Gündem

'Narkoçelik-49' operasyonunda 58 şüpheli yakalandı

2024-11-21 15:17 - Asayiş

Kolay İşverenlik Uygulaması'ndan 105 bine yakın iş yeri yararlandı

2024-11-19 12:07 - Gündem

Çanakkale Boğaz hattında bazı seferler iptal edildi

2024-11-20 20:42 - Çevre & Seyahat

Biden ve Lula da Silva, G20 Liderler Zirvesi marjında Amerika kıtasındaki sorunları görüştü

2024-11-20 10:22 - Dünya

Sigorta sektörü 2030'da 44,3 milyar dolarlık prim üretimi hedefliyor

2024-11-18 18:38 - Ekonomi

"Yenidoğan çetesi" davasının duruşması 6. gününde sürüyor

2024-11-23 11:32 - Gündem

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Bizim için en önemli konulardan biri de dijital bağımlılık ve kötü alışkanlıklarla mücadele

2024-11-18 19:38 - Spor

İlgili Haberler

Motosiklet ambulans ekipleri hastaya hızla ulaşarak etkin müdahale sağlıyor

12:57 - Sağlık

Orman yangınlarında yoğun dumana maruz kalanlar gecikmeden hastaneye başvurmalı

12:22 - Sağlık

Yüzündeki 15 yıllık tükürük bezi tümöründen 5 saatte kurtuldu

12:12 - Sağlık

Sağlık alanındaki yeni düzenleme organ nakli bekleyenlere umut oldu

18:58 - Sağlık

Yoğun bakımda oksijen tedavisi gören hastaları uyanık tutacak proje tescillendi

17:12 - Sağlık

Günün Manşetleri

İzmir'de pazar şemsiyesinin hamile kadın ve çocuğunun üzerine düşmesi güvenlik kamerasında

22:13 - Gündem

Hamas, işgal devam ettiği sürece silahsızlanmalarının söz konusu olmadığını açıkladı

22:02 - Dünya

Galatasaray, Osimhen ve Sane için imza töreni düzenledi

21:28 - Spor

Denizli'de sağanak sebebiyle bazı evleri ve alt geçitleri su bastı

21:22 - Asayiş

DMM'den "400 akademisyenin usulsüz şekilde atandığı" iddiasına ilişkin açıklama

20:18 - Gündem