?>

'Kahraman Mahmud'un oturduğu bina da hasar görmüş

Elazığ depreminde elleriyle kazıdığı enkazın arasından yaralıları kurtaran Suriyeli Mahmud, depremde hasar gören apartmandaki öğrenci evinde yaşamını sürdürüyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Elazığ

Çok sayıda duygusal ana sahne olan 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depreminde, Sürsürü Mahallesi'ndeki enkazı elleri kan içinde kalmasına kazımaya devam edip yaralı Aydın ailesine ulaşan Mahmud el Osman, bir anda Türkiye'nin gündemi oldu.

"Mahmud ve ailesinin vatandaşlık işlemlerine başladı"Suriyeli Mahmud elleri ile kazıyarak enkazdan kurtardığı depremzede ile buluştu

Zaman zaman kendisini gören Elazığlıların, "Depremdeki kahraman sen misin" diye sorduğu Mahmud, Sürsürü Mahallesi'ndeki evinde yaşamına devam ediyor.

Suriyeli 3 üniversite öğrencisiyle beraber aynı evi paylaşan Mahmud'un yaşadığı 4 katlı bina da çevredeki bazı evler gibi hasar görmüş durumda.

Birinci dereceden hasarlı olduğu belirtilen binanın girişinde çatlağın oluştuğu dairede kalan Suriyeli Mahmud'a, kendisiyle ilgili çıkan haberlerin ardından Türkiye'nin birçok yerinden yardım talebi geldi.

"Ben Allah rızası için yaptım" diyerek bu talepleri geri çeviren Mahmud el Osman, evinde AA ekibine yaptığı açıklamada deprem anındaki yaşadıklarını "insanlık görevi" olarak nitelendirdi.

Hakkında çıkan haberlerin ardından çok sayıda kişinin kendisine ulaştığını dile getiren Mahmud, şöyle konuştu:

"Ben meşhur olmak veya yardım almak gibi bir düşüncem yoktu. Tek derdim insanlık görevi ve Allah rızasıydı. Ben Allah rızası için yaptım. İnşallah hayırlı şeyler yapmışımdır. Depremde bizim evimiz de zarar görmüştü. Ama gidecek başka yerim yok, burada kalmaya bir süre daha devam edeceğim. Aslında taşınmak istemiyorum ama daha sonra taşınmak zorunda kalırım."

"Türk vatandaşlığı bana şeref verir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlık müjdesinin ise kendisine gurur verdiğini ifade eden Mahmud, şöyle devam etti:

"Bu, benim ve ailem için büyük bir gurur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Türk vatandaşlığı bana şeref verir. Sıkıntım çözülecek belki ama Suriye'de geride kalan çok sayıda yardıma ihtiyacı olan var. Benim Türkiye'den bir isteğim var. O da Suriye'de ilaç bulmakta zorluk çeken vatandaşlar var. Onlara bu konuda yardımcı olunursa çok sevinirim. Suriye'den çok sayıda kişi ilaç için bana ulaşmaya çalıştı. İnşallah onlar için de büyük Türk milleti bir çare üretebilir."

Mahmud, Türk Kızılay'ın başlattığı ailesiyle buluşturma gayretini kendisi için en büyük mutluluk kaynağı olduğunu, bunun gerçekleşmesini dilediğini kaydetti.

Ailesiyle kavuşma umudunun kendisini heyecanlandırdığına dikkati çeken Mahmud, "Ailemle buluşmak için çok sabırsızlanıyorum. Çünkü oradaki yaşam her geçen gün zorlaşıyor. Bugünlerde yine göç etmek zorunda kaldılar. İnşallah kısa zamanda onlarla da buluşurum." ifadelerini kullandı.

Son iki gündür ailesine ulaşamadığını belirten Mahmud, "Çünkü bu sürede telefonum kayıptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bana telefon hediye ettikten sonra aileme ulaştım ve göç etmek zorunda kaldıklarını öğrendim. İdlib'e bağlı bir köydelerdi. Esed rejimi köyümüzü bombaladıktan sonra taşındılar." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalyaspor deplasmanda Yukatel Denizlispor'u 3-0 yendi

2020-01-26 19:05 - Spor

MediaMarkt'ta tatil kampanyası devam ediyor

2020-01-23 15:17 - Genel

Süper zengin elitler gençlerin 'Londra hayalini' yıktı

2020-01-22 19:18 - Ekonomi

'Anadolu cerenleri' yarım asırdır özenle korunuyor

2020-01-22 16:27 - Genel

İskoçya polis teşkilatında başörtüsüne onay

2020-01-24 17:01 - Genel

Siber Güvenlik Kış Kampı başladı

2020-01-27 19:42 - Teknoloji

Hamam böceğinin tanesi 10 liradan alıcı buluyor

2020-01-22 14:47 - Gündem

Tüketicilerin maddi durum beklentisi 9 ayın zirvesinde

2020-01-23 17:41 - Ekonomi

Galatasaray, Emre Taşdemir'in sözleşmesini uzattı

2020-01-22 22:28 - Spor

'Diyarbakır anneleri'ne destek ziyaretleri sürüyor

2020-01-22 00:37 - Gündem

İlgili Haberler

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleri başladı

17:38 - Çevre-Hayat

Antalya'daki Tahtalı Dağı zirvesi gün batımı tutkunlarını ağırlıyor

13:12 - Çevre-Hayat

Denizlili "Elmacı Dede" bu kez İzmir'deki Mehmetçiğe üzüm getirdi

12:48 - Çevre-Hayat

Koruyucu ailelikle evlat sayısını 4'e çıkaran depremzede çift yeni evine kavuştu

12:42 - Çevre-Hayat

Konya'da keşfedilen yeni bitki türü "Konya Sümbülü" ismiyle literatüre kazandırıldı

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fitch İngiltere'nin kredi notunu teyit etti

01:58 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve kıtlığa sebep olan ablukası Kudüs'te protesto edild

01:52 - Dünya

ABD'de tarifelerin bütçe açığını 10 yıl içinde 4 trilyon dolar azaltması bekleniyor

00:47 - Ekonomi

ABD Ticaret Bakanı Lutnick, hükümetin Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını duyurdu

00:42 - Ekonomi

Fitch ABD'nin kredi notunu teyit etti

00:38 - Ekonomi