?>

Kadınlar 1. Lig'in en golcü takımı Giresun Sanayispor'da hedef Süper Lig

TFF Kadınlar 1. Lig'in en çok gol atan takımı ünvanına sahip Giresun Sanayispor, play-off maçlarını kayıpsız geçerek Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

Spor - 6 ay önce

Giresun

Geçen sezon play-off oynayan ancak başarılı olamayan Giresun temsilcisi bu sezon iddialı bir kadro kurarak lige başladı. Kadınlar 1. Lig A Grubu'nu liderin bir puan gerisinde 40 puanla ikinci sırada bitiren yeşil-beyazlı ekip, play-off oynamaya hak kazandı.

Rakiplerine 85 gol atan, kalesinde 13 gol gören Giresun Sanayispor, A ve B grubunda en çok gol atan takım ünvanının da sahibi oldu.

Play-off Şampiyonluk Grubu'nda mücadele edecek yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ünal Göze, AA muhabirine, sezon başında iyi planlama yaptıklarını anlattı.

İyi oyuncular transfer ettiklerini ve takımda uyumun da yakalandığını aktaran Göze, play-off'a kalarak ligdeki ilk hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Göze, "Takım fiziksel ve mental anlamda güzel hazırlanıyor. Rakiplerimiz kadar bizim de şansımız yüksek. Süper Lig hedefiyle geldik. İddiamız da yüksek, şampiyon olup Süper Lig'e çıkmak istiyoruz." dedi.

Nesine 2. Lig ekibi Giresunspor'un zor günler geçirdiğine değinen Göze, "Giresunsporumuz kötü günler geçiriyor. Orada kaybettiğimiz heyecanı kadın takımımızla geri kazanmak istiyoruz. Arkamızda güzel de bir taraftar desteği var." diye konuştu.

Göze, Giresun'da spor kültürünün yüksek olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Giresunspor iki sene önce Süper Lig'deyken şehirde çok büyük bir heyecan olmuştu. Çünkü futbol şehriyiz. Biz de kadın futbol takımı olarak güzel hava yakaladık, şehir de bizlere inandı, sporculara inandı, bu da bizi güçlü kılıyor. Bu hedefteki en büyük etkenlerden biri de taraftarımız, evimizde 8 maçta 8 galibiyet aldık. Ligde bu istatistiği yapan tek takımız."

"Kendimizi favori görüyoruz"

Teknik direktör Erman Akyol ise sezonu istedikleri yerde bitirdiklerini dile getirdi.

Hedeflerinin Süper Lig olduğunun altını çizen Akyol, şu değerlendirmede bulundu:

"Aksini hiç düşünmedik, yönetimimiz de buna göre transferlerini yaptı. Hedefimizden şu ana kadar şaşmadık. Süper Lig'e çıkacak takımlar arasında kendimizi favori görüyoruz. Play-off'lara da hazırız. Takımımızın çıktığı tüm maçlardan puan veya puanlar alacağını düşünüyorum. Hedefimiz kesinlikle Süper Lig."

"Gol kraliçesi bitirmek istiyorum"

Ligde normal sezonu "gol kraliçesi" tamamlayan İrem Yılmaz da şampiyonluğu şehre yaşatmak istedikleri ifade etti.

Gol kraliçeliğini sürdürmek istediğini dile getiren İrem Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben asla pes etmedim. Kararlı bir ruhu kimse durduramaz, bunu bilirim. Çok çalışarak başardım ve devamı gelecek. Ligi gol kraliçesi olarak bitirmek istiyorum. Maçlarda golü kimin attığı önemli değil. Play-off'ta galibiyet çok önemli, 1-0 olsun bizim olsun, biz yeter ki şampiyon olalım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Göktaş: 43 bin 921 gencimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvurdu

2025-02-01 15:08 - Siyaset

Trump, Washington'daki uçak kazasından dolayı Biden ve Obama yönetimlerini suçladı

2025-01-31 11:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri üzerinden kurulan tuzakları darmadağın edeceğiz

2025-01-29 14:28 - Siyaset

EYOF 2017'nin yıldızı Aydan, yeni sporcular yetiştiriyor

2025-02-01 12:43 - Spor

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Ferzane Sadık ile görüştü

2025-01-28 09:31 - Siyaset

Aksaray'daki köy okulu ara tatilde el birliğiyle eğitime hazırlanıyor

2025-01-29 12:48 - Çevre-Hayat

Gazze'de görev yapan ABD'li doktorlar: Benzer bir yıkımı başka bir yerde görmedik

2025-01-31 02:03 - Dünya

Gürcistan, AKPM'deki heyetinin faaliyetlerini askıya aldı

2025-01-30 08:48 - Dünya

Meta'nın, Trump'ın davasında varılan anlaşmada 25 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği belirtildi

2025-01-30 03:12 - Medya

Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlük mücadelesinde dönüm noktası: 29 Ocak

2025-01-29 13:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbestte dünya 6'ncısı oldu

15:17 - Spor

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, satın alma opsiyonuyla İtalya ekibi Cagliari'ye kiralandı

14:43 - Spor

Avrupa kupalarında play-off turu kura çekimleri yarın yapılacak

13:57 - Spor

Gelecek vadeden milli yüzücüler, yeni uluslararası başarılara odaklandı

13:27 - Spor

Avrupa şampiyonu milli halterciler, 5'i altın 6 madalyanın gururunu yaşıyor

13:18 - Spor

Günün Manşetleri

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Anket: İsrail halkının hükümete ve orduya olan güveni azaldı

16:33 - Dünya

Pakistan'da etkili olan muson yağmurları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 299'a yüksel

16:27 - Dünya

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem