Kadın güreşçiler Rio'da kürsüyü hedefliyor

Milli güreşçi Bediha Gün,

Spor - 10 yıl önce

EDİRNE - CİHAN DEMİRCİ

Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil edecek kadın milli güreşçi Bediha Gün, hedeflerinin birincilikler elde etmek olduğunu bildirdi.
Milli güreşçi Bediha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası arenada çok sayıda müsabakaya katıldığını belirtti.
Rio Olimpiyatları'nda 17 Ağustos'ta mindere çıkacağını hatırlatan 21 yaşındaki milli güreşçi, şunları kaydetti:
"Yasemin Adar, Hafize Şahin, Elif Jale Yeşilırmak ve Buse Tosun da ay-yıldızlı bayrağımızı temsil etmek için Rio'da mindere çıkacak. Yıllardır emek verdiğimiz güreşte alın terimizin karşılığını almak istiyoruz. Uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Antrenörlerimizin gözetiminde uzun ve programlı bir çalışma süreci geçirdik. Bu süreçte Avrupa'da kamplara katıldık. Polonya, İspanya ve İsveç gibi ülkelerde yabancı sporcularla çalışma imkanımız oldu. Partnerlerimizi burada görmüş olduk. İspanya'da sadece olimpiyat sporcularının katıldığı turnuvada mindere çıktık. Şimdi de Rio öncesi son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dünyanın en büyük organizasyonunda Türkiye'yi, en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hedefimiz olimpiyatlarda birincilikler elde etmek."
Bediha Gün, küçüklüğünden bu yana güreşe ilgi duyduğunu, babası, ağabeyi ve kardeşlerinin de güreş sporuyla yakından ilgilendiğini anlatarak, "Ailemle İzmir'de yaşıyordum. Grekoromen güreşçi ağabeyim İsmail Gün, 7 yıl önce evde 'gel bir güreşelim' dedi. Güreşe evde başladım. Annem ilk zamanlar kızdı. 'Kızdan güreşçi mi olur' dedi. Evdeki temizlikten kaçacağımı düşündü ama onu da yapıyorum tabii İzmir'e gittikçe. Güreşe bu şekilde başladım, şu an milli takımdayım ve elimden geleni yapmaya devam ediyorum." diye konuştu.

Kırkpınar, motive etti

Türkiye Kadın Milli Güreş Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu ise Rio için uzun bir hazırlık süreci geçirdiklerini ifade etti.
Sporcuların çeşitli turnuvalara katılarak kendilerini denediğini aktaran Kosukoğlu, "Edirne'deki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde takıma salon tahsis edildi. Çalışmalarımızı güzel şartlarda sürdürdük. Merkez, kızların yatacak yerleri, kondisyon yapacak çalışma alanı ve diğer ihtiyaçlarını barındıran bir yerdi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı şehirde kamp yapmak sporcularımıza moral ve motivasyon açısından güç verdi." şeklinde konuştu.
Rio'da mindere çıkacak beş kadın güreşçinin moral ve motivasyonunun üst seviyede olduğunu vurgulayan İsmail Kosukoğlu, "Güreşçilerimizden Bediha Gün her gün gelişerek, kazandıklarını üste koyarak ilerleyen bir sporcumuz. Bediha'nın ailesinde de güreşçiler var. Evde güreşerek başladı. Bediha'nın elinden geleni yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Yenikapı Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapısını aralayacak'

2016-08-06 21:17 - Gündem

Mümtazer Türköne’nin ifadesi ortaya çıktı

2016-08-05 21:07 - Asayiş

Ekonomik göstergeler 'yatırım yapılabilir' seviyeyi destekliyor

2016-08-04 18:02 - Ekonomi

İntihar girişimini umursamadan balık tuttular!

2016-08-06 14:47 - Genel

Kadın güreşçiler Rio'da kürsüyü hedefliyor

2016-08-07 19:27 - Spor

FETÖ, İhlas Finans'ı nasıl batırdı? FETÖ neden İhlas Holding'i hedef aldı?

2016-08-06 17:17 - Magazin

Gülen'in yeğeninden KPSS itirafı: Soruları ezberlettiler

2016-08-05 11:32 - Genel

"FETÖ teröristleri dahi öldürmüş olabilir"

2016-08-02 16:39 - Asayiş

İntihar etmek isteyen bağımlıyı diğer bağımlılar kurtardı

2016-08-05 13:57 - Genel

"Geleceğimizi kimse ipotek altına alamaz"

2016-08-02 01:31 - Genel

İlgili Haberler

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

TFF, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçını erteleme talebini reddetti

23:23 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem