Kadıköy'deki bıçaklı saldırıda ölen Minguzzi'nin ailesini tehdit eden 5 sanık hakim karşıs

Kadıköy'de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesine yönelik sosyal medyadan tehdit içerikli paylaşımlarda bulunan çocuk yaştaki 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul
Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesinde görülen davada "suça sürüklenen çocuk" sıfatıyla tutuklu yargılanmalarına başlanan 5 sanıktan 3'ü duruşma salonuna getirildi, 2'si Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
????
Tarafların avukatların da hazır bulunduğu duruşmaya Mattia Ahmet Minguzzi'nin müşteki annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ile babası Andrea Minguzzi gelmedi.
Kapalılık ve gizlilik kararı olduğu için basın mensupları ile izleyiciler salona alınmadı.
Duruşmada tutukluların kimlik tespitinin yapıldığı, ardından savunmalarının alınmasına başlandığı öğrenildi.
Öte yandan, duruşma salonunun önünde ve koridorda polislerce güvenlik önlemi alındı.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Mattia Ahmet Minguzzi'nin babası Andrea Minguzzi ve annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi "müşteki" olarak yer alıyor.
İddianamede, 24 Ocak'ta bıçaklanmasının ardından hastanede tedavi altına alınan Mattia Ahmet Minguzzi'nin 9 Şubat'ta öldüğü, olaya ilişkin İstanbul Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde 2 sanık hakkında dava açıldığı belirtiliyor.
Mahkemede ilk duruşmanın yapılacağı 10 Nisan'dan kısa süre önce sosyal medyada farklı kullanıcı isimlerine sahip hesaplardan müştekilere yönelik ısrarla ve sistematik olarak silah fotoğrafının atıldığı kaydedilen iddianamede, tehdit içerikli mesajlara da yer veriliyor.
İddianamede, müşteki Yasemin Akıncılar Minguzzi'nin telefonuna 6 Nisan'da M.G'ye ait numaradan gelen mesajda, tehdit edenlerden birinin özür dilediği ve pişman olduğunun iletildiği ancak Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünün mail hesabına gelen ihbarda müşteki ve ailesine yönelik tehdit içerikli paylaşımlar yapılan sosyal medya hesabının M.G. tarafından kullanıldığının bildirildiği aktarılıyor.
Savcılık, iddianamede M.G, E.K, A.S.D, H.E.A. ve K.G'nin "zincirleme şekilde birden fazla kişiyle silahla tehdit", "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 1 yıl 8'er aydan 7 yıl 2'şer aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep ediyor.
İddianamede 18 yaşından küçük K.Y. hakkında ise "kovuşturmaya yer olmadığına dair karar" verildiği belirtiliyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SOLOTÜRK Ordu'da prova uçuşu yaptı

2025-05-16 19:02 - Çevre-Hayat

Çınarcık Belediyesine çevre kirliliği cezası uygulandı

2025-05-16 16:08 - Çevre-Hayat

İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

2025-05-20 13:52 - Dünya

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutukluluk devam kararı

2025-05-16 20:32 - Gündem

Gaziantep'te fabrikanın buhar kazanında meydana gelen patlamada 7 işçi yaralandı

2025-05-17 15:13 - Asayiş

NBA play-off'larında Knicks, Celtics'i 119-81 yenerek Doğu Konferansı finaline çıktı

2025-05-17 09:47 - Spor

İşitme engelli milli judocu öğretmen, öğrencilerine "yol gösteriyor"

2025-05-18 11:43 - Spor

500 kilometrelik Efeler Yolu'nu yürüyerek pasaportuna 'altın mühür'ü işletti

2025-05-18 11:48 - Çevre-Hayat

Avustralya'nın doğusunda seller nedeniyle binlerce kişi için tahliye emri çıkarıldı

2025-05-20 11:57 - Dünya

TBMM zirai dona karşı uygulanacak tedbirleri içeren "öneri paketi" hazırlayacak

2025-05-18 12:12 - Gündem

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset