?>

Judo Milli Takımı, 2028 Olimpiyatları'na 10 sporcu ile katılmayı hedefliyor

Milli takım teknik direktörü Mesut Kapan, "2020 Tokyo Oyunları'na katılanlar ve alttan gelen yeni sporcular eklendiğinde 20-22 kişilik başarılı bir kadro var. Hedefimiz 10 sporcu ile Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na katılmak." dedi.

Spor - 5 ay önce

Kastamonu

Judo Milli Takımı, 2028 Los Angeles Yaz Olimpiyatları'na Kastamonu'da hazırlanıyor.

Teknik direktör Mesut Kapan ile antrenörler İzzettin Tunç, Batuhan Efemgil ve Hasan Vanlıoğlu nezaretinde çalışmalarını Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştiren milli takım kampında 44 sporcu yer alıyor.

Mesut Kapan, AA muhabirine, 2028 Olimpiyatları'na kadar teknik direktör olarak takımın başında olacağını söyledi.

Kastamonu'da 22 kadın ve 22 erkek sporcu ile kampa başladıklarını anlatan Kapan, "Mart ayının 15'ine kadar dört turnuvaya katılacağız. Bu turnuvalar bitene kadar burada kampta olacağız. Bu turnuvalarda sporcularımızı takip edip aralarından 2028 Olimpiyatları'na götürülmesi muhtemel sporcuları belirleyeceğiz." dedi.

Turnuvalar hakkında bilgi veren Kapan, şöyle devam etti:

"Sporcularımız ilk olarak 15 Şubat'ta Azerbaycan'da yapılacak Grand Slam Turnuvası'na katılacak. Turnuva bitiminde kampa dönecekler. Ardından 20-22 Şubat'ta Polonya'da gerçekleştirilecek Avrupa Kupası'na gidilecek. Daha sonra Avusturya'da organize edilecek Grand Prix'e ve Karadağ'daki Avrupa Kupası'na katılacaklar. Bu şampiyonalardan sonra kampımız sona erecek."

"Başarılı olan sporcularımızla yolumuza devam edeceğiz"

Güçlü ve deneyimli bir takım olduklarını vurgulayan Kapan, "Paris Olimpiyatları'na 8 sporcu ile katıldık. Bunların 6'sı hala devam etmekte. 2020 Tokyo Oyunları'na katılanlar ve alttan gelen başarılı yeni sporcular eklendiğinde 20-22 kişilik başarılı bir kadro var. Bunların içinden bu süreçte başarılı olanlarla devam edeceğiz. Hedefimiz 10 sporcu ile Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na katılmak." diye konuştu.

Kapan, katılacakları turnuvaların sıralama açısından da önem taşıdığını dile getirerek, "Bu turnuvalar sonucunda başarılı olan sporcularımızla yolumuza devam edeceğiz. Başarılı olarak üst sıralarda yer alırsak sonraki turnuvalarda bizden alt sıralardaki sporcularla mücadele etme imkanımız olacak. Bu da bize avantaj sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fas'ın Kasır El Kebir şehri yakınlarında 5,1 büyüklüğünde deprem

2025-02-11 04:53 - Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Türkiye'yle ortak bir çıkarımız var, o da artık bölgede kalıcı barışın yerleşmesi

2025-02-05 21:13 - Siyaset

Fas'ta bir yılda 120 ölümün ardından "kızamıkla mücadele planı"

2025-02-07 05:32 - Sağlık

Büyükçekmece'de makaslayan tır nedeniyle D-100 kara yolu Edirne yönü trafiğe kapatıldı

2025-02-08 23:53 - Asayiş

Trump, 'Gazze planı' kapsamında Filistinlilerin geri dönüş hakkı olmayacağını söyledi

2025-02-10 19:12 - Dünya

Samsun'da UMKE ekibi karla kaplı yolda hasta bebek için seferber oldu

2025-02-11 22:42 - Sağlık

Netanyahu, ABD'den 'Hamas ve Filistin yönetiminin olmadığı bir vizyonla' döndüğünü söyledi

2025-02-10 22:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malezya'da 'Fahri Doktora' unvanı verildi

2025-02-10 10:57 - Siyaset

Doğu Karadeniz'den yılın ilk ayında 7,3 milyon dolarlık su ürünü ihraç edildi

2025-02-09 14:58 - Ekonomi

Türkiye'den Almanya'ya savunma sanayisinde teknoloji transferi

2025-02-06 16:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

Milli güreşçi Beyza Nur Akkuş, 20 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu

22:12 - Spor

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi

22:08 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın yeni yardımcı antrenörü Hakan Balta oldu

21:18 - Spor

UEFA'dan Beşiktaş'a 900 bin avro para cezası

19:38 - Spor

Trabzonspor, Onuachu ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı

19:22 - Spor

Günün Manşetleri

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya