?>

Johnson: Polis, olayın terör saldırısı olduğunu doğruladı

İngiltere Başbakanı Johnson "Polis, olayın terör saldırısı olduğunu doğruladı. Bu olaya karışmış olan herkes bulanacak ve adalet önüne çıkarılacak." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Londra

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Londra Köprüsü'nde meydana gelen olayın terör saldırısı olduğunu bildirdi.

Başbakanlık ofisi "10 Numara"da güvenlik güçleri yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından basına açıklamada bulunan Johnson, saldırgana müdahale eden vatandaşların gösterdiği cesareti övdü.

Johnson, "Polis olayın terör saldırısı olduğunu doğruladı." dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturmasını sürdürdüğünü belirten Johnson, "Bu olaya karışmış olan herkes bulanacak ve adalet önüne çıkarılacak." diye konuştu.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, saldırgana müdahale eden vatandaşların "nefes kesen bir cesaret" sergilediğini belirterek, "Terör karşısında birlik içinde ve kararlı durmalıyız ve duracağız." ifadesini kullandı.

Han, bu ay başında bir alt kademeye indirilen terör tehdit seviyesinin sürekli gözden geçirildiğini kaydetti.

Öte yandan, olay yeri ve çevresindeki geniş güvenlik önlemlerinin uzun süre devam edeceği, kent genelinde silahlı polis devriyesi sayısının artırılacağı bildirildi.

Sahte patlayıcı taşıyordu

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard Genel Müdür Yardımcısı Neil Basu, yerel saatle 14.00'te ihbar üzerine olay yerine intikal eden polis ekiplerinin vurduğu saldırganın öldüğünü bildirmişti.

Olayı terörle bağlantılı olarak ele aldıklarını belirten Basu ancak saldırganın motivasyonu konusunda kesin bir ifade kullanmaktan kaçınmıştı.

Polis saldırganın sahte olduğu anlaşılan bir patlayıcı cihaz taşıdığını da açıklamıştı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, çevredekilerin bir kişiye müdahale etmeye çalıştığı, olay yerine ulaşan polisin bu kişiye ateş ettiği, vurulan kişinin yerde yattığı görülüyor.

Londra Köprüsü'nde 3 Haziran 2017'de yaşanan bıçaklı terör saldırısında 3'ü saldırgan 11 kişi ölmüştü.

İngiliz hükümeti, bu ay ülkedeki terör tehdit seviyesini en yüksek ikinci basamak olan "ciddi"den 3. basamak olan "önemli"ye düşürmüştü. Terör tehdit seviyesi 2017'de meydana gelen terör saldırılarının ardından yükseltilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ekonomideki toparlanma göstergelere yansıdı

2019-11-28 13:54 - Genel

Bölücü terör örgütünden kopuşlar sürüyor

2019-11-26 02:07 - Gündem

Denizlerin 'sır küpleri' müzesini bekliyor

2019-11-24 17:37 - Kültür Sanat

Çevre dostu dezenfektan ilaç, fuarda tanıtıldı

2019-11-29 13:58 - Genel

'Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı samimiyetin timsalidir'

2019-11-25 20:22 - Dünya

'Teknolojinin mutfağında' 10 kişiden sadece biri kadın

2019-11-26 14:42 - Teknoloji

İslami Cihad bir aileyi yok eden İsrail saldırısı için 'uluslararası soruşturma' istedi

2019-11-23 00:57 - Dünya

ABD'li boksör Wilder Muhammed Ali'nin rekorunu yakaladı

2019-11-24 12:11 - Spor

'Amerika'nın Türkiye'nin güvenliğini düşündüğü yok'

2019-11-28 14:57 - Siyaset

Fenerbahçe ile Göztepe 51. randevuda

2019-11-29 11:56 - Spor

İlgili Haberler

Suriye yönetimiyle çatışan Hecri grubu, PKK/YPG işgal sahasına koridor açılmasını istedi

15:58 - Dünya

Papa 14. Leo, İsrail'in Gazze'deki kiliseye saldırısından derin üzüntü duyuyor

15:38 - Dünya

Putin, AB’nin Rus gübresine yönelik kısıtlamalarını “ahmaklık” şeklinde nitelendirdi

15:23 - Dünya

Ukrayna Parlamentosu, Yuliya Sviridenko'yu başbakan olarak onayladı

15:18 - Dünya

Almanya'da Berlin eyaleti olası savaş senaryolarına karşı yeni bir hastane planı hazırladı

15:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Kocaelispor, Hırvat golcü Bruno Petkovic ile sözleşme imzaladı

16:07 - Spor

Suriye yönetimiyle çatışan Hecri grubu, PKK/YPG işgal sahasına koridor açılmasını istedi

15:58 - Dünya

Papa 14. Leo, İsrail'in Gazze'deki kiliseye saldırısından derin üzüntü duyuyor

15:38 - Dünya

İzmir'de günlerdir suları kesik olan mahalle sakinleri kalıcı çözüm bekliyor

15:27 - Gündem

Putin, AB’nin Rus gübresine yönelik kısıtlamalarını “ahmaklık” şeklinde nitelendirdi

15:23 - Dünya