?>

‘JİTEM’ci albayım’ dedi, 570 bin lira dolandırdı

Amasya'da kendisini ‘JİTEM'ci albay' olarak tanıtıp sorunlarını çözeceğini söylediği 4 kişiden 570 bin lira dolandıran şahıs, sekreter olarak işe aldığı kadınla tartışması sonucu karakolluk oldu.

Asayiş - 7 yıl önce

Sekreterinin ifadeleriyle derinleşen sorgusu sonrası 4 kişiyi dolandırdığı saptanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Pehlül A., adliyeye götürülürken gazetecilerin “Eski albay mısınız” sorusuna “Genelkurmay Başkanına sorun. Bana niye soruyorsunuz? Jandarma istihbaratım” cevabını verdi.

Edinilen bilgiye göre, Pehlül A. ile sekreter olarak işe aldığı H.E. (20) adlı kadının kaldıkları otelde tartışmaları üzerine otel görevlileri polis çağırdı.

Polisler her ikisinin üzerinde arama yaptı. Yozgat nüfusuna kayıtlı Pehlül A.'nın üzerinden telsiz, polis kokartı, tabanca, gazete ve bir derneğe ait kimlik, kameralı gözlük ve mermiler ele geçirildi.

Karakola götürülen şahıslardan H.E. ifadesinde kendisini alıkoyduğunu öne sürdüğü Pehlül A.'nın (47) FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunan 3 tutukluyu serbest bıraktırabileceği vaadiyle yakınlarından 280 bin, 160 bin lira ve 110 bin lira aldığı, ayrıca işe yerleştirebileceğini söylediği bir kişiden de 20 bin lira aldığını anlattı.

Durumu araştıran Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri adları geçenlerle irtibata geçti. Şahıslar para verdikleri kişinin kendisini ‘JİTEM'ci albay' olarak tanıtan Pehlül A. olduğunu doğruladı.

Sorgusunun tamamlanması sonrası adliyeye sevk edilirken gazetecilerin “Eski albay mısınız” sorusuna “Genelkurmay Başkanına sorun. Bana niye soruyorsunuz? Jandarma istihbaratım” cevabını verip dolandırıcılık suçlamasını ise kabul etmeyen Pehlül A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ezhel ikinci kez beraat etti

2019-02-21 16:29 - Magazin

İzmir’de kayaların düştüğü bölgede yenileme yapılacak

2019-02-21 00:03 - Gündem

295 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı

2019-02-22 13:14 - Gündem

Koçtaş Fix'in 19'uncusu Ankara'da açıldı

2019-02-18 17:20 - Genel

89. Cenevre Otomobil Fuarı gün sayıyor

2019-02-20 15:12 - Dünya

Kocamaz'dan adaylığıyla ilgili açıklama

2019-02-20 03:02 - Siyaset

Ebru sanatını dünyaya tanıtıyorlar

2019-02-22 18:34 - Genel

Depremle adeta zaman durdu

2019-02-21 05:32 - Asayiş

Fırtına İstanbullulara zor anlar yaşattı

2019-02-23 12:14 - Genel

Bakan Akar'dan Münbiç ve Fırat’ın doğusu için kararlılık vurgusu

2019-02-21 18:49 - Gündem

İlgili Haberler

Safranbolu'da tarihi konakta çıkan yangına müdahale eden iki itfaiye eri yaralandı

08:53 - Asayiş

İzmir, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 zanlı gözaltına alındı

08:48 - Asayiş

İstanbul merkezli 27 ildeki FETÖ operasyonunda 35 zanlı tutuklandı

21:23 - Asayiş

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Asayiş

Ankara'da drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı

19:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Akbank Genel Müdürü Gür, 2026'da bankacılık sektöründe kademeli toparlanma bekliyor

13:07 - Ekonomi

Sınır Tanımayan Doktorlar, Gazze halkının yeniden korkunç kış şartlarıyla yüzleştiğini bildirdi

13:02 - Dünya

Trabzonspor, bu sezon Fatih Tekke ile İstanbul ekipleri karşısından 1 kez puansız ayrıldı

12:59 - Spor

Diyarbakır'da öğrenciler "akran zorbalığı"na karşı etkinliklerle bilinçlendiriliyor

12:53 - Gündem

Galatasaray ile Gençlerbirliği 99. randevuda

12:47 - Spor