?>

Jimnastiğin altın çocukları

Manisa güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri milli formayla katıldıkları turnuvalardan elde ettikleri madalyalarla isimlerinden söz ettirmeye başlarken,.

Spor - 10 yıl önce

Manisa Spor Lisesi'nin milli sporcuları Bilal Bülbül, Melisa Morsümbül, Dilay Morsümbül ve Nihatcan Gül katıldıkları yarışmalarda başarılar elde ederken, Türkiye'yi Avrupa'da ve dünyada temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Genç sporcular Beden Eğitimi Öğretmeni Banu Cirit'in eğitmenliğinde gece gündüz çalışıyor. 10 yıldır jimnastik sporu yapan ve 3 yıldır milli takımda yer alan Bilal Bülbül, kendi alanında ilerlemeye başladığını belirterek, "Önümüzdeki 29 Nisan'da Macaristan'a gideceğim. Milli Takım adına yarışacağım. Eylül ayında Boğaziçi'nde yarıştım. Olimpiyatlarda, liseler arası dünya şampiyonalarında derece elde etmeyi hedefliyorum" dedi.

İKİZ JİMNASTİKÇİLER BİR BİRİNE RAKİP OLUYORLisenin ikiz jimnastikçileri Melisa ve Dilay Morsümbül kardeşler de Türkiye'yi Avrupa'da ve dünyada temsil etmek için tüm hazırlıklarını sürdürüyor. 3 yıldır milli takımda yer alan ikiz kardeşler, zaman zaman katıldıkları yarışmalarda kendilerini karıştırdıklarını belirtti. İkiziyle aynı yaş kategorisinde yarıştıkları için bazı yarışmalarda rakip olduklarını söyleyen Melisa Morsümbül, "Birbirimize destek veriyoruz. Rekabet de var. Şaka da olsa gerçek de olsa rekabet oluyor. Aynı yaş kategorisinde yarıştığımız için bireysel yarışmalarda rakip oluyoruz. Portekiz'de Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil ettik. Altıncı olduk, derece yapamadık. Macaristan ve Bulgaristan'da da ülkemizi temsil ettik. 'Sen yarışmamış mıydın' diyerek bizi karıştırıyorlar" dedi.

İkiz kardeşi Dilay Morsümbül ise bazen kardeşiyle tartıştıklarını belirterek, "Bazen çok tartışıyoruz. Ama çok da desek oluyoruz. Aynı sporu yaptığımız için memnunuz. Jimnastiğe başlamamızı babam istemiyordu. Annem istiyordu. Başarılar elde edince babam da desteklemeye başladı" diye konuştu.

GÜL: "TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ ALTIN MADALYAYI ALDIK"Son sınıf öğrencisi ve milli sporcu Nihatcan Gül, Fransa’da düzenlenen Aquae World Cup İnternational Open Turnuvası'nda Aerobik Jimnastik Trio'da birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Dört yıldır milli takımda yer alan Gül, "Geçen hafta Fransa'da Aquae World Cup Open kategorisinde 3 kişi yarıştık. Orada Türkiye tarihinde ilk kez altın madalyayı aldık. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde İstiklal Marşımızı okuttuk. Çok gurur duyduk. Okulumuzdan da öğretmenlerimiz çok destek oluyor. İnşallah devamı gelir bu başarıların. En büyük hedefimiz bu yıl Haziran'da Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında madalya almak istiyoruz" dedi.Öğrencileriyle gurur duyduklarını belirten Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Yılmaz Sertdemir, "Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi hem sanat alanında hem de spor alanında önemli etkinliklerde adını duyurmaya çalışıyor. Bu işlerin semerelerini de katıldıkları etkinliklerde beğeni almaktalar. Jimnastik ilimizde çok önemli alt yapısı olan bir spor. Milli öğrencilerimiz katılmış oldukları uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil ederek marşımız söylendiğinde gururlanıyoruz" şeklinde konuştu.

AYKUT YENİÇAĞ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MHP'den konsoloslara tepki

2016-03-28 20:32 - Siyaset

Zimmetine para geçiren eski banka müdürü tutuklandı

2016-04-02 03:09 - Yerel haber-Şirket Haber

Nişantaşı Üniversitesi Konya Educaturk fuarındaydı

2016-03-29 12:33 - Eğitim

Çorum'da paralel yapı operasyonu: 16 gözaltı

2016-04-01 15:28 - Yerel haber-Şirket Haber

İzzet Çapa serbest bırakıldı

2016-04-02 17:31 - Genel

Genelkurmay Başkanı Pakistan’ı ziyaret etti

2016-04-01 18:22 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıya ilişkin bilgi aldı

2016-03-31 22:59 - Dünya

AK Parti’ye geçtiler: Rozetleri Davutoğlu taktı

2016-03-29 15:50 - Politika

Abdeslam’ın Fransa’ya iade edilecek

2016-03-31 23:09 - Dünya

Mustafa Ceceli'den nostaljik paylaşım

2016-04-02 18:32 - Magazin

İlgili Haberler

Türkiye, Cezayirli Ouchenne'ye ampute futbolda umut oldu

15:09 - Spor

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Trabzonspor'u konuk edecek

14:44 - Spor

Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde Zalgiris'i ağırlayacak

00:20 - Spor

Fenerbahçe ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı

22:48 - Spor

PFDK'den Fenerbahçeli Skriniar ve Beşiktaşlı Asllani'ye ikişer maç men cezası

22:19 - Spor

Günün Manşetleri

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile Ummanlı mevkidaşı Busaidi, ABD-İran müzakereleri öncesi görüştü

15:30 - Dünya

Dampinge karşı önlem süresi temmuz ayında dolacak bazı ithal ürünler ilan edildi

15:29 - Ekonomi

AB Komisyonu üyesi Lahbib, Avrupa'da artan krizler nedeniyle tüm toplumu hazırlığa çağırdı

15:08 - Dünya

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Trabzonspor'u konuk edecek

14:44 - Spor

Lavrov, AGİT Dönem Başkanı Ignazio Cassis ve AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile görüştü

14:38 - Dünya