?>

"JeansBiri"nin yakalandığı evde 236 bin dolar bulundu

"JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A'nın, yakalandığı evde para sayma makinesi ve örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 dolarla 49 bin liraya yakın para ele geçirildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

GAZİANTEP

Sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açtığı ve bunu kampanyaya dönüştürdüğü gerekçesiyle hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" suçundan yakalama kararı çıkarılan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A'nın yakalandığı evde, çok sayıda dijital malzeme, BankAsya'ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, bir para sayma makinesi, örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 dolar ve 48 bin 910 TL para ele geçirildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, dün gözaltına alınan Ahmet Kemal A. ile ilgili soruşturma sürüyor.

Zanlının yakalandığı merkez Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi'ndeki evde arama yapan ekipler, çok sayıda dijital malzeme, BankAsya’ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, bir para sayma makinesi, örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 dolar ve 48 bin 910 TL para ele geçirildi.

Öte yandan, Ahmet Kemal A. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan F.A'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, ''JeansBiri'' adlı Twitter hesabından "Aksilahlanma'' etiketi açılması ve kampanya başlatılmasına ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatmış, hesabın sahibinin Elazığ'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Özel Yavuz Selim Kolejinde çalışan öğretmen Ahmet Kemal A. olduğu tespit edilmişti.

Ahmet Kemal A'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Elazığ'dan ayrıldığını belirleyen savcılık, bu kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiş, talebi değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yoldan çıkan kamyon eve girdi

2016-10-21 20:37 - Gündem

Arap Birliğinden İsrail'e 'su' uyarısı

2016-10-27 08:02 - Dünya

Erkan Çamlılar başarılı bir fotoğrafa daha imzasını attı

2016-10-22 10:42 - Kültür Sanat

İETT otobüsü şoförüne dayak kamerada

2016-10-21 19:22 - Asayiş

ADÜ eski Rektörü Birincioğlu FETÖ’den gözaltına alındı

2016-10-25 21:27 - Asayiş

'Teknik direktörlüğe de Sakaryaspor'da başlamak istedim'

2016-10-27 16:08 - Spor

Zamanın Sarkacındaki Adam Burhan Uygur, İKÜSAG’da

2016-10-25 19:17 - Kültür Sanat

Hemşireyi otobüste darbeden sanık için karar çıktı

2016-10-26 20:37 - Gündem

İslam alimi Baytan son yolculuğuna uğurlandı

2016-10-24 18:08 - Gündem

Venezuela'da Maduro destekçileri meclisi bastı

2016-10-24 02:37 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız

23:12 - Gündem

Kocaeli'de çöken binanın enkazında bilirkişi heyeti inceleme yapıyor

11:44 - Gündem

İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonunda 10 zanlı tutuklandı

20:57 - Gündem

İzmir depreminde hayatını kaybedenler anıldı

20:52 - Gündem

İstanbul'da düzenlenen ICPA'nın 27'nci Yıllık Konferansı tamamlandı

20:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Apple ve Amazon temmuz-eylül dönemi bilançolarını açıkladı

09:03 - Ekonomi

İstanbul'da polis denetimlerinde 949 kişi gözaltına alındı

08:38 - Asayiş

BM Raportörü: Filistinli kadın ve kız çocuklarının katledilmesi karşısında dünya duyarsızlaştı

06:27 - Dünya

Podgoritsa Büyükelçisi Kalkavan'dan "Karadağ'daki olayların aydınlatılması" çağrısı

06:27 - Dünya

Lübnan: Yıl sonuna kadar ülkesine gönüllü dönen Suriyeli sayısının yarım milyona ulaşması bekleniyor

06:27 - Dünya