?>

Japonya’da 13 şirkete kimyasallı tehdit mektubu

Japonya’da 13 şirkete, tehdit mektubu ve zehirli olduğu sanılan toz halinde bir madde gönderildi. Şirketler arasında, ülkenin en büyük gazetelerinden Asahi Shimbun da bulunuyor.

Dünya - 7 yıl önce

Japonya’da 13 şirkete, tehdit mektubu ve zehirli olduğu sanılan toz halinde bir madde gönderildi. Şirketler arasında, ülkenin en büyük gazetelerinden Asahi Shimbun da bulunuyor.

Japonya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Asahi Shimbun gazetesine, Cuma günü zarf içinde bir tehdit mektubu ve zehirli potasyum siyanid olduğundan şüphelenilen toz halinde bir madde gönderildiği açıklandı. Japonya polisi, benzer zarfların aynı gün içinde toplam 13 farklı şirkete teslim edildiğini belirledi. Şirketler arasında, Tokyo ve Osaka’daki ilaç şirketleri, kuzeydeki Sapporo kentinde bir gıda şirketi ve Tokyo’daki bir başka gazetenin yer aldığı öğrenildi. Paketlerde yer alan beyaz toz halindeki maddenin potasyum siyanid olduğu düşünülürken, polis tüm zarfların aynı kişi tarafından gönderildiğinden şüpheleniyor.

BİTCOİN TALEBİ

Öte yandan, farklı adreslere gönderilen zarflardaki tehdit mektuplarının birinde, Bitcoin üzerinden 35 milyon Güney Kore wonu (yaklaşık 165 bin lira) ödeninceye dek, potasyum siyanid içerikli paketlerin gönderimine devam edileceği tehdidinde bulunulduğu açıklandı.

AUM ŞİNKRİYO TARİKATI ŞÜPHESİ

Tüm zarfların Perşembe günü Tokyo’da gönderildiği tespit edilirken, bazı zarfların Aum Şinkriyo tarikatının geçtiğimiz yıl idam edilen lideri Şoko Asahara adına gönderildiği öğrenildi.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da 1995’te Aum Şinkriyo tarikatı tarafından bir metroda düzenlenen ve 13 kişinin öldüğü saldırıda en az 5 bin 800 kişi de yaralanmıştı.

GEÇEN YIL DA YAŞANDI

Şüpheli paketlerin gönderildiği ilaç şirketleri, geçtiğimiz yıl da benzer tehditler aldıklarını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, son olay ile geçtiğimiz yıl yaşananlar arasında bağlantı olup olmadığı araştırılıyor.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Ferdi Tayfur ifade verdi

2019-01-22 17:39 - Magazin

Güneydoğulu öğrencilerin karne hediyesi: Kayak

2019-01-22 16:32 - Çevre-Hayat

Ameliyatsız ‘Fistül’ tedavisi

2019-01-28 19:32 - Sağlık

Kuyumcudan pompalı tüfekli soygunculara tabureli savunma

2019-01-26 18:02 - Asayiş

Doğa tutkunlarının gözde adresi Bolu

2019-01-28 19:32 - Çevre-Hayat

İnşaat maliyet endeksi geriledi

2019-01-22 13:07 - Ekonomi

Azez’de patlama

2019-01-29 04:32 - Dünya

Tunç Soyer iddialı konuştu

2019-01-28 20:29 - Siyaset

CHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı binasında olay çıktı: 3 yaralı

2019-01-29 04:32 - Asayiş

Sebze meyveye 3 formül

2019-01-29 11:32 - Gündem

İlgili Haberler

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli esirlerin 24 saat içinde bırakılabileceğini belirtti

22:18 - Dünya

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından yarın bölgeyi yoğun bir gündem bekliyor

22:08 - Dünya

İsrailli hak örgütü, Özgürlük Filosu'ndan alıkonulanların tamamının serbest bırakıldığını duyurdu

20:17 - Dünya

Filistin ile AB, Gazze Şeridi'nde ateşkes sonrası döneme ilişkin düzenlemeleri görüştü

19:47 - Dünya

Günün Manşetleri

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli esirlerin 24 saat içinde bırakılabileceğini belirtti

22:18 - Dünya

Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı

22:13 - Gündem

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından yarın bölgeyi yoğun bir gündem bekliyor

22:08 - Dünya