?>

Japon Büyükelçi: 'Türkiye ilk 10’da yer alacak'

Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonya’nın Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediğini belirterek, “Yakın gelecekte Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğine inanıyorum” dedi.

Dünya - 7 yıl önce

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Edip Balcı ve Süleyman Ekinci, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Görüşmede, iki ülkenin karşılıklı ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve bu gelişimde Ankara Ticaret Odasının rolü ele alındı. Türkiye ekonomisinin son 15 yılda geldiği aşamanın da ele alındığı görüşmede Büyükelçi Miyajima, Türkiye ekonomisinin IMF programı uygulamaya başladığı 2001 yılından bu yana önemli gelişme kaydettiğine dikkat çekti. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan kaynaklı sorunlar yaşadığını ancak bunun iyi yanları da olduğunu kaydeden Büyükelçi Miyajima, Irak ve Suriye’deki sorunların çözümlenmesinin Türkiye ekonomisine olumlu yansıyacağını söyledi. Türkiye’nin Afrika ile kurduğu ticari ilişkilerin de gelecek vadettiğini belirten Miyajima, turizm konusunda da olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. Yakın gelecekte Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğine inandığını dile getiren Büyükelçi Miyajima, Kapadokya’ya yaptığı ziyarette Latin Amerika’dan turistlerin geldiğini gözlemlediğini anlattı.

Japonya’nın Türkiye’yi gerçekten çok önemsediğinin altını çizen Büyükelçi Miyajima, Türk lirasında dalgalanmanın Japonya’yı da etkilediğini belirterek, "Sizin sorununuz aynı zamanda bizim sorunumuz” dedi. Büyükelçi Miyajima, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono’nun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak “Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediklerini” ifade ettiğini kaydetti. Büyükelçi, ATO Başkanı Baran’a Japonya Dışişleri Bakanlığının konuyla ilgili basın açıklamasının Türkçe’sini yazılı olarak verdi. Büyükelçi Miyajima, “Dışişleri Bakanımız Sayın Kono, son günlerdeki Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkilere değinerek, Türkiye’nin güçlü ve sağlıklı ekonomisinin Japonya için önemli olduğunu ve Japonya’nın Türkiye ekonomisinin istikrarını desteklediğini ifade etmiştir” dedi.

Japonya’nın Türkiye’ye yönelik dostane tavrının önemli olduğunu kaydeden ATO Başkanı Baran ise, “Japonya’nın Türkiye’nin yanında olduğunu hissetmemiz bizim için büyük önem taşıyor” dedi. Japonya’nın dünyanın en başarılı ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Baran, Büyükelçi Miyajima’ya Japonya ekonomisi ve eğitim sistemi hakkında sorular yöneltti. Baran, Ankara Ticaret Odası olarak ili ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için birlikte çalışmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avustralya, Kuzey Kore’ye yaptırımları havadan denetleyecek

2018-09-07 12:47 - Dünya

Turistler akın etti, adım atacak yer kalmadı

2018-09-03 01:17 - Gündem

Cumhurbaşkanlığının 'Zafer Haftası' videosuna yoğun ilgi

2018-09-02 00:22 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca'dan 'şarbon' açıklaması

2018-09-02 13:02 - Sağlık

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet minibüsle çarpıştı: 5 ölü, 23 yaralı

2018-09-02 13:32 - Asayiş

BBC önünde bombalı araç şüphesi

2018-09-04 00:02 - Dünya

'Düğün Çarşısı'nda Arap turist ve gurbetçi bereketi

2018-09-06 18:12 - Çevre-Hayat

Katar'a ihracat yüzde 93 arttı

2018-09-06 18:12 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgız teğmenlere jest

2018-09-01 13:02 - Gündem

CHP'den 'ittifak' açıklaması

2018-09-03 23:52 - Siyaset

İlgili Haberler

İran'da aşırı sıcaklar nedeniyle 18 eyalette kamu kurumları tatil edildi

23:43 - Dünya

Netanyahu, Gazze'de kısmi bir anlaşmaya kapıyı kapattıklarını söyledi

22:22 - Dünya

Beyaz Saray, Alaska'daki Trump-Putin zirvesinden ümitli

21:58 - Dünya

Hollanda genelinde sıcak hava uyarısı yapıldı

20:52 - Dünya

Yunanistan ve Arnavutluk'ta yangınlar nedeniyle bazı köyler tahliye edildi

20:47 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da aşırı sıcaklar nedeniyle 18 eyalette kamu kurumları tatil edildi

23:43 - Dünya

Bakan Kacır: 1000'den fazla projeye 5 milyar liranın üzerinde kaynak sağladık

23:07 - Siyaset

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

22:28 - Gündem

Netanyahu, Gazze'de kısmi bir anlaşmaya kapıyı kapattıklarını söyledi

22:22 - Dünya

Fenerbahçe, Feyenoord'u 5 golle geçerek adını play-off turuna yazdırdı

22:17 - Spor