?>

Jandarmanın SİHA filosu büyüyor

Baykar, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılmak üzere 6 "Silahlı Bayraktar TB2" insansız hava aracı ve 3 yer kontrol istasyonu daha teslim etti.

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanlığının envanterine 6 yeni Silahlı Bayraktar TB2 insansız hava aracı (SİHA) katıldı.

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı (İHA) üreticilerinden Baykar, güvenlik güçlerinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak ve aldığı siparişleri kısa sürede teslim etmek için yoğun çalışma yürütüyor.

Bu çalışmalar sonucu sözleşme sürelerinden çok önce teslimatlara imza atan Baykar, son olarak jandarma personeli tarafından kullanılmak üzere 6 SİHA ve 3 yer kontrol istasyonu teslimatı daha gerçekleştirdi.

SİHA'ların performans ve fonksiyonel test ve kabul uçuş kriterlerini başarıyla tamamlamasıyla kabul işlemleri yapıldı.

Bu yıl teslimat sayısı 20'ye ulaştı

Jandarmaya yapılan son teslimatla bu yıl silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 teslimatı sayısı 20'yi buldu.

Bu teslimatla envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı da 58'e yükseldi. Araçların 34'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 6'sı Emniyet Genel Müdürlüğü, 18'i de Jandarma Genel Komutanlığında görev yapıyor.

Envanterde yer alan ve silahlı atış yapma kabiliyetine sahip konfigürasyondaki Bayraktar TB2 sayısı da 35'e ulaştı.

Sırada Bozok entegrasyonu var

İHA ve SİHA'lar iç güvenlik operasyonlarının yanı sıra son dönemde gerçekleştirilen sınır ötesi harekatlarda önemli görevler üstleniyor.

Aynı anda 4 akıllı mühimmat taşıyabilen SİHA'lar üreten Baykar, ROKETSAN tarafından geliştirilen mini akıllı mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C'yi Bayraktar TB2'ye entegre etti. Bayraktar TB2, son olarak TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli İHA mühimmatı Bozok ile atışlar gerçekleştirdi. Yakın zamanda Bozok'un da Bayraktar TB2'ye entegrasyonunun tamamlanması hedefleniyor.

Havada kalma süresi 24 saati bulan, 27 bin 30 feet irtifa rekoruna sahip Bayraktar TB2, 100 kilogram yük taşıyabiliyor. Bayraktar TB2, üzerindeki sensörlerle gece ve gündüz faaliyet gösterebiliyor.

Aktif keşif, gözetleme ve istihbarat uçuşları yapan Bayraktar TB2, elde ettiği görüntüyü harekat merkezlerine gecikmesiz aktarabilme, mühimmat taşıyabilme, kendi mühimmatıyla hedeflere taarruz edebilme özelliklerine sahip.

Bayraktar TB2, gerektiğinde dost muharip uçaklar için lazerle hedef işaretlemesi yapabiliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

2018 YKS TABAN veTAVAN puanları listesi | 2018 Üniversite puanları listesi | Taban puanları 2018

2018-08-01 20:42 - Eğitim

PMYO alımı şartları ve koşulları neler? 22. dönem POMEM sınav giriş yerleri boy-kilo endeksi

2018-07-31 06:57 - Eğitim

Lice'de öldürülen terörist gri listede çıktı

2018-07-29 22:02 - Asayiş

İsrail Kudüs'te yeni bir Yahudi kültür merkezi açtı

2018-08-02 04:32 - Dünya

'Dört büyükler' transferde frene bastı

2018-08-01 18:29 - Spor

Gediz Fırkateyni 12 ülkede 15 liman ziyaret etti

2018-07-30 19:12 - Gündem

Turkcell Kopilot'la otomobilleri akıllandırıyor

2018-08-01 13:43 - Genel

Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2018-07-28 00:32 - Asayiş

MEB'in 'ALO 147' hattının yerine yeni hat

2018-07-30 20:02 - Eğitim

Trump'ın twitleri dünyayı şaşkına çeviriyor

2018-07-27 17:32 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trump'ın Özel Temsilcisi, İsrail hükümetini "Gazze'deki savaşı uzatmakla" eleşti

22:58 - Dünya

Beşiktaş'tan Uduokhai'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama

22:53 - Spor

Netanyahu, 2 yıl içinde 10 binin üzerinde Ultra Ortodoks Yahudi'nin askere alınmasına karar ver

22:38 - Dünya

İsrail ordusu Yemen'de üç liman için saldırı tehdidinde bulundu

22:27 - Dünya

Beşiktaş, Avrupa Kupası hedefine bir adım daha yaklaştı

22:08 - Spor