?>

Jandarma ve emniyet ekiplerinin havadan trafik denetimleri görüntülendi

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, ortaklaşa yaptıkları trafik denetimleriyle Kurban Bayramı tatilini farklı illerde geçirmek isteyen vatandaşların kara yollarında güvenli seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Kurban Bayramı tatilini farklı illerde geçirmek isteyen vatandaşların kara yollarında güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, helikopterlerle havadan ortaklaşa trafik denetimleri gerçekleştiriyor.

Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı trafik tedbirleri kapsamında, Ankara-Kırıkkale kara yolu üzerinde helikopterle havadan trafik denetimi yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığından havalanan jandarma helikopteriyle gerçekleştirilen denetim, görüntülendi.

Helikopterde bulunan jandarma ve polis ekibi, yaklaşık 2 saat süren denetimde tespit ettiği trafik kuralı ihlallerini kara yolundaki ekiplere bildirdi.

İhlal yapan sürücüler, yol kontrol noktalarında durdurularak görevli personel tarafından uyarıldı ve bu sürücülere gerekli cezai işlem uygulandı.

Denetimin gerçekleştirildiği öğle saatlerinde Ankara-Kırıkkale, Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir yollarının bazı noktalarında araç yoğunluğunun olduğu görüldü.

"Amaç, kural ihlallerini tespit edip sürücülerin uyarılmasını sağlamak"

Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Eğitim ve Tanıtım Şube Müdürü Jandarma Yarbay Hasan Taner Özbey, yaptığı açıklamada, havadan trafik denetimlerini, sürücülerin yaptığı kural ihlallerini yerinde tespit etmek ve kara yolunda bulunan ekiplere bildirerek sürücülerin uyarılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özbey, "Aynı zamanda trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerleri tespit edip trafik ekiplerimize bildirerek bu noktalarda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz ve vatandaşlarımızın seyahatlerini kolaylaştırıyoruz.

Bayram tatili süresince 14 ilimizde 89 saat helikopterle, 74 ilde ise 1233 saat drone ile trafik denetimi yapılacak." ifadelerini kullandı.

Bayram tatili nedeniyle kara yollarında yoğunluk beklediklerini belirten Özbey, "Sürücülerin trafik kurallarına uymalarını, seyahatlerinde mola vermelerini, araçtaki herkesin emniyet kemeri kullanmasını, aşırı hız yapmamalarını, yorgun araç kullanmamalarını, sürüş sırasında cep telefonu kullanmamalarını istiyoruz." diye konuştu.

Trafikte küçük hatanın bulunmadığına işaret eden Özbey, kurallara uyulduğu takdirde trafikte hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını bildirdi.

"Aşırı hız ve hatalı sollama ihlalleri tespit ettik"

Yapılan 2 saatlik denetimde tespit edilen kural ihlallerine ilişkin soruya Özbey, "Aşırı hız ve hatalı sollama gibi hataları yukarıdan tespit ettik ve bunları da kara yolu üzerindeki ekiplerimize bildirdik. Onlar da sürücülerimizi uyardı." karşılığını verdi.

Özbey, bayram tatilini farklı illerde geçirmek isteyen vatandaşlar nedeniyle bazı kara yollarında trafik yoğunluğu oluştuğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çin'de 61, Güney Kore'de 25 yeni Kovid-19 vakası görüldü

2020-07-27 13:27 - Dünya

Ukrayna, Rusya’ya karşı daha güçlü yaptırımlar istiyor

2020-07-27 15:57 - Dünya

Yaban mersini verim ve fiyatıyla yüz güldürdü

2020-07-26 19:12 - Ekonomi

Sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

2020-07-29 12:18 - Medya

Savunma sanayisi liderlerini hazırlıyor

2020-07-24 15:42 - Teknoloji

Sahil Güvenlik küçük Ayaz'ın hayalini gerçekleştirdi

2020-07-25 19:07 - Çevre-Hayat

MSB: Zeytin Dalı bölgesinde 3 terörist gözaltına alındı

2020-07-29 14:27 - Gündem

İngiltere Premier Lig rekorlarla sona erdi

2020-07-27 17:22 - Spor

Siyah incir ihracatında hedef 60 milyon dolar

2020-07-24 15:02 - Ekonomi

Bilecikli arıcı asırlık ceviz ağacında bal üretiyor

2020-07-30 16:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

MİT'ten kişisel verileri çalanlara yönelik operasyon

16:18 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist tam kapasite hizmet vermeye başladı

15:53 - Gündem

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze müzakereleri için Katar'da

15:37 - Gündem

Bu hafta yurdun batı kesimleri yağışlı geçecek

15:17 - Gündem

İzmir'deki polis merkezi saldırısında yaralanan polis hastanede şehit oldu

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

AB, tasarrufları yatırıma dönüştürmek istiyor

16:23 - Ekonomi

MİT'ten kişisel verileri çalanlara yönelik operasyon

16:18 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist tam kapasite hizmet vermeye başladı

15:53 - Gündem

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze müzakereleri için Katar'da

15:37 - Gündem

Katar: Gazze'de ateşkes müzakerelerine Türkiye de katılacak

15:23 - Dünya