?>

JAK timlerinden Sarıkamış şehitleri anısına meşaleli kayak gösterisi

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında şehitler anısına meşaleli kayak gösterisi yapıldı.

Gündem - 6 yıl önce

Kars

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sarıkamış'ta 105 yıl önceki şehadet yürüyüşünü anmak üzere bir arada olduklarını belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerimizin buna katılması, geleceğimiz adına, yarınlar adına umut vericidir. Bu kutsal emaneti gençlerimizin devralmasıyla yarınlara daha güçlü yürüyeceğiz." dedi.

JAK timlerinden Sarıkamış şehitleri anısına meşaleli kayak gösterisi Sarıkamış Harekat'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri tarafından meşaleli kayak gösterisi yapıldı. ( Fahrettin Gök - Anadolu Ajansı )

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, ellerindeki meşalelerle, kayak merkezinden indi. Kasapoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bitiş noktasında ellerine aldıkları meşalelerle, metal üzerine gazlı bezle hazırlanan "Sarıkamış 105. Yıl" yazısını ateşledi.

"Yarınlara daha güçlü yürüyeceğiz"

Bakan Kasapoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehadete yürüyüşü yürekten hissetmenin gururunu, binlerce insanla yaşadığını söyledi.

Katılımın kendisini sevindirdiğini ifade eden Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"105 yıl önceki şehadet yürüyüşünü anmak üzere bir aradayız. Anlamlı yürüyüşü gerçekleştirmek bize nasip oldu. Şehadete yürüyüşü hissetmek, bu bilinci, ruhu diri tutmak adına bu faaliyet çok anlamlı ve önemli. Her yıl buraya gösterilen teveccühün farklı ve güçlü bir şekilde artması bizleri mutlu ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerimizin buna katılması, geleceğimiz adına, yarınlar adına umut vericidir. Bu kutsal emaneti gençlerimizin devralmasıyla yarınlara daha güçlü yürüyeceğiz."

"Onlar kendilerini Allah'a teslim etmişlerdi"

Bakan Pakdemirli de Sarıkamış'ta verilen mücadelenin kahramanlık örneği olduğunu vurguladı.

Sarıkamış'ta 105 yıl önce yaşananları anmaktan asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Pakdemirli, şunları kaydetti:

"60 bine yakın şehit vermişiz. Sadece Allahuekber'i geçerken 37 bin şehit vermişiz. Rus Kuvvetler Komutanı Petrovitç, "Birinci sıradaki askerleri görüyorum, 9 tanesi yerde elleri donmuş, ikinci sırada askerler cephane sandıklarını taşırken donmuşlar.' diye anlatıyor. Rus Kuvvetler Komutanı, 'Bizim onları teslim alma imkanımız olmamıştı, onlar kendilerini Allah'a teslim etmişlerdi.' diye anlatıyor. Büyük bir dram, aynı zamanda minnetle anmamız gereken, asla ve asla unutturmamamız gereken bir konu. Gençlerimiz ecdadının ne yaptığını bilirse, daha emin adımlarla bayrağı ileri taşıyacaktır."

Öte yandan, gün içinde açılışı gerçekleştirilen ve gece ışıklandırması yapılan kardan heykellerin önünde hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzak Doğulu turistlerin gönüllü turizm elçisi: Sakin Sakarya

2020-01-01 15:33 - Kültür Sanat

'Sukiastın karşılığı İsrail'in sonu, ABD'nin bölgeden çıkarılması olacak'

2020-01-03 14:52 - Dünya

Nissan'ın eski yöneticisi Ghosn Lübnan'a kaçtı

2019-12-31 16:02 - Dünya

Keçiörengücü devre arasına Süper Lig umuduyla girdi

2020-01-02 14:22 - Spor

Türkiye'de bu yıl 'teknoloji rüzgarı' esti

2019-12-30 16:47 - Teknoloji

Judy vizyona giriyor

2020-01-02 12:57 - Kültür Sanat

Ertuğrul Gazi'nin hayatını yazmak için Söğüt'e yerleşti

2020-01-03 14:42 - Kültür Sanat

Gıdada 2019'un zam şampiyonu 'sarımsak'

2020-01-03 15:47 - Ekonomi

'Trabzonspor Kulübünün teknik direktörü Hüseyin Çimşir'dir'

2020-01-02 20:57 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal: Skor kazandığı zaman her şey unutulur

2019-12-30 01:57 - Spor

İlgili Haberler

Depremde 72 kişinin öldüğü Grand İsias Hotel'e ilişkin 6 kamu görevlisi hakim karşısında

16:57 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜRSAB arasında işbirliği protokolü imzalandı

16:48 - Gündem

Sakarya'da Bizans dönemine ait 589 eser ele geçirildi

16:13 - Gündem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde deprem konutları ve iş yerlerinde sona yaklaşıldı

15:07 - Gündem

Ordu'da taş ocağı şantiyesinde göçük altında kalan işçiyi arama çalışmaları sürüyor

14:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Nissan, nisan-eylül döneminde 221,9 milyar yen net zarar açıkladı

17:28 - Dünya

Lübnanlılar, ülkenin güneyinde İsrail'in saldırı tehdidinde bulunduğu beldeleri boşaltıyor

17:23 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'teki ‘Hilalin Işığında’ sergisini gezdi

17:13 - Siyaset

Posta yoluyla yurt dışından gelen eşyanın beyanında 6'lı GTİP bilgisi aranacak

17:08 - Ekonomi

Uzmanlara göre ABD'nin Orta Asya politikasında Rusya ile Çin'e karşı dengeleme ön planda

17:02 - Dünya