?>

İzmit Körfezi'nde 170 hektarlık alandan dip çamuru temizlendi

İzmit Körfezi'nde biyoçeşitliliğin korunması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında şu ana kadar 170 hektarlık alandaki dip çamuru bertaraf edildi.

Çevre-Hayat - 5 gün önce

Kocaeli

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yürüttüğü "İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf Hizmeti Projesi'nde" 2. etap çalışmaları devam ediyor.

????

İzmit Körfezi'nin ekolojik geleceği açısından hayati rol üstlenen proje kapsamında temizlenmesi hedeflenen 468 hektarlık alanın 1. etap çalışmalarında 125 hektarlık alan temizlendi.

Devam eden 2. etap çalışmalarında ise bugüne kadar 45 hektar alan temizliği tamamlandı. Böylece projenin başlangıcından bugüne kadar yapılan çalışmalarda toplam 170 hektar alan dip çamurundan arındırılmış oldu.

Projenin yürütüldüğü alan 3 bin 500 kişi tarafından ziyaret edilerek incelendi

Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK-MAM ile birlikte su kalitesini 4 sensörle ölçerek olası kirliliklere karşı erken uyarı sistemini devrede tutarken, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'ne bağlı "Yunus S" araştırma gemisi ise biyoçeşitlilik üzerindeki etkileri detaylı şekilde araştırıyor.

Proje, Bakanlık tarafından 22 maddelik eylem planı kapsamında sağlıklı deniz ekosistemi oluşturmak için kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerle destekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi projeyle hem çevre koruma kararlılığını ortaya koyuyor hem de İzmit Körfezi'ni yeniden yaşamla buluşturuyor.

Projenin yürütüldüğü alan akademik kurumlardan yerel yönetim temsilcilerine, basın ve medya temsilcilerinden bakanlık yetkililerine kadar geniş bir yelpazeden toplam 3 bin 500 kişi tarafından ziyaret edilerek incelendi.

Ziyaretler kapsamında katılımcılara dip çamurunun çevresel etkileri, yapılan arıtma ve iyileştirme çalışmalarıyla projenin bölgesel ekosistem üzerindeki olumlu sonuçları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bosna Hersek'teki savaşta kurşuna dizilerek öldürülen 6 Srebrenitsalı genç dualarla anıldı

2025-07-17 17:08 - İslam-Hayat - Safer 1447

TİKA'dan Filistin'de "15 Temmuz Şehitler Parkı" açılışı

2025-07-15 17:12 - Dünya

Diyarbakır'ın sıra dışı müezzini yarış motosikletiyle ilgi odağı oldu

2025-07-21 12:22 - İslam-Hayat - Safer 1447

LGS birincisi 100 bin liralık başarı ödülünü Yetim Vakfına bağışladı

2025-07-15 14:23 - Çevre-Hayat

Başkentte 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

2025-07-16 10:18 - İslam-Hayat - Safer 1447

Rusya’dan Kıbrıs açıklaması

2025-07-17 19:52 - Özel Haber

Kalbinden beynine pıhtı atan 76 yaşındaki hasta, 1 saatlik ameliyatla hayata tutundu

2025-07-17 13:07 - Sağlık

Emine Erdoğan'dan "En Uzun Gece" destanının ilk temsiline ilişkin paylaşım

2025-07-15 23:57 - Gündem

15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın Karaman'daki mezarı başında anıldı

2025-07-15 17:02 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile ilgili açıklamaları Rus medyasında geniş yer aldı

2025-07-18 08:12 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sıcak havada Başkentliler park ve açık alanlara yöneldi

17:13 - Çevre-Hayat

Yurt geneli, hafta boyunca 'tropikal gece'nin etkisinde olacak

15:58 - Çevre-Hayat

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 14 ilde 40 derecenin üzerini gösterdi

14:13 - Çevre-Hayat

Kuzey Makedonya’da gri ve yeşilin buluştuğu doğa harikası: Matka Kanyonu

13:28 - Çevre-Hayat

Nostalji tutkusu bitmeyen kasetçi aynı iş yerinde 47 yılı geride bıraktı

12:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 'IDEF 2025' sona erdi

20:13 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Netanyahu yönetimine baskının artırılması" çağrı

19:47 - Siyaset

Orman yangınlarıyla ilgili 3 şüpheli tutuklandı

19:33 - Gündem

Bulgaristan'daki yangının Türkiye tarafına geçmemesi için önlemler alındı

19:28 - Dünya

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Teknoloji