?>

İzmir'de "E-Ticaret Zirvesi"

- Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ekmekçi: - "Ticaret yapan herkesin e-ticarete girmesi gerekiyor. Çünkü müşteri sınırlarınız ortadan kalkıyor"

Ekonomi - 7 yıl önce

İZMİR (AA) - Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, ticaret yapan her işletmenin e-ticarete girmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü müşteri sınırlarınız ortadan kalkıyor. Ayrıca müşteriyi bizim gibi platformlar sağlıyor." dedi.

İzmir'in Konak ilçesindeki bir otelde, Hepsiburada Ticari Grup tarafından "E-Ticaret Zirvesi" etkinliği düzenlendi.

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ekmekçi, zirvede yaptığı konuşmada, Türkiye'de e-ticaret sektörünün son 4 yılda çok ciddi bir büyüme katettiğini, özellikle derneklerin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından e-ticaret meclisinin kurulmasının sektöre çok büyük katkıları olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin potansiyeli gereği gidecek daha çok yolunun olduğunu ifade eden Ekmekçi, "Dünya genelinde perakende sektöründe e-ticaretin payı yaklaşık yüzde 8,5 civarındayken Türkiye'de bu rakam yüzde 3,5 seviyesinde. Genç nüfus anlamında çok büyük bir ülkeyiz. İlerleyen zamanlarda Türkiye'de sektörün daha da büyüyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz." diye konuştu.

Ticaretle uğraşan insanların kafalarında oluşan "kime, nasıl ulaşacağım?" sorusuna e-ticaretin çözüm bulduğunu dile getiren Ekmekçi, "Türkiye'de 2 kişinin birbirini görmeden alışveriş yapma kültürü yok. Ancak bunun da değiştiği ortada. Ticaret yapan herkesin e-ticarete girmesi gerekiyor. Çünkü müşteri sınırlarınız ortadan kalkıyor. Ayrıca ürüne müşteriyi bizim gibi platformlar sağlıyor." ifadelerini kullandı.

- "Dünyanın yarısının hala internet erişimi yok"

İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Elçin Güdücü de e-ticaretin tüm dünyada çok ciddi bir yol aldığını belirtti.

Dünyada 4 milyar insanın hala internet erişiminin olmadığını aktaran Güdücü, dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Alibaba'nın son 4 yılda cirosunu 5 kat artırdığına değindi.

Türkiye'de akıllı telefon kullanımının dünyaya göre daha yüksek olduğunu dile getiren Güdücü, mobildeki bu potansiyelin e-ticarete yönelmesi için bir kapı olduğunu ifade ederek, "Biz ucuz olduğu için e-ticareti tercih ediyoruz. Dünya ise kolay gördüğü için internetten alışveriş yapıyor. Güven algısını pozitif yönde geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Genel Sekreteri Ömer Gürkan da dernek olarak e-ticareti geliştirmek ve sorunlara çözüm bulmak için çalıştıklarını belirtti.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ise e-ticaretin ürün kalitesini ve çeşitliliğini artırdığını dile getirdi. E-ticaretin paydaşlarının müşteri memnuniyeti için çalışmaları gerektiğini kaydeden Güleç, İZTO'nun e-ticaretle ilgili faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan, Moritanya Cumhurbaşkanı ile baş başa görüştü

2018-03-01 02:02 - Dünya

Teröristbaşı Salih Müslim kimdir? | Salih Müslim ne iş yapıyor?

2018-03-05 19:32 - Asayiş

Biyolojik yaşı belirleyen test geliştirildi

2018-02-28 19:33 - Teknoloji

Türkiye'nin gazozları bu müzede sergileniyor

2018-03-02 19:25 - Genel

Valbuena: Beşiktaş mağlubiyeti bizi etkilememeli'

2018-02-28 14:02 - Spor

Kartal’da evlat dehşeti

2018-03-01 22:32 - Asayiş

Üniversitelilerden 'Hava Savunma Robotu'

2018-03-04 16:53 - Genel

AB'den Suriye'ye ek yaptırım

2018-02-26 21:10 - Genel

Avrupa futbolunda heyecan sürüyor

2018-03-05 16:58 - Spor

Kazaklar Türkçe öğrenmeye çok istekli

2018-03-01 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt yeni satış hedefini açıkladı, rakam şaşırttı

23:54 - Ekonomi

Togg Münih’teki IAA Mobility 2025’te yerini alacak

18:33 - Ekonomi

Karadeniz Sahil Yolu'ndaki kaldırımlarda fındık kurutma mesaisi başladı

14:33 - Ekonomi

Misafirliğe geldikleri Elazığ'da 4 yılda 6 bin dönüm atıl araziyi tarıma kazandırdılar

13:52 - Ekonomi

Tekstil ve moda sektöründe yapay zeka kullanımı israfı önlüyor

13:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Organize suç örgütüne yönelik 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 20 şüpheli yakalandı

09:07 - Gündem

Küçükçekmece TEM Otoyolu'ndaki zincirleme kazada 1 kişi öldü

09:02 - Asayiş

Trump, Washington'ın ardından komşu eyalet Maryland'de de Ulusal Muhafız görevlendirmeyi planlıyor

08:58 - Dünya

Balıkesir'de Marmara Adası'nda çıkan orman yangını kontrol altına alındı

08:28 - Asayiş

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bazı şehir içi toplu taşıma seferleri ücretsiz olacak

08:22 - Çevre & Seyahat