?>

İzmir'de 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, 15 Temmuz saat 19.00'dan 16 Temmuz saat 07.00'ye kadar kentteki toplu taşıma ücretsiz olacak.

Genel - 8 yıl önce

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz saat 19.00'dan, 16 Temmuz saat 07.00'ye kadar kentteki toplu taşımanın ücretsiz olması kararını aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı ikinci toplantısı belediye binasında bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı ve Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın yönettiği toplantıda meclis üyeleri, 15 Temmuz Milli Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasıyla, 15 Temmuz saat 19.00'dan, 16 Temmuz saat 07.00'ye kadar kentteki toplu taşımanın ücretsiz olması kararını oy birliğiyle aldı.

Toplantıda konuşan Aydoğan, 15 Temmuz darbe girişimini kınadığını söyledi.

12 Eylül askeri darbesinde Bornova Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Aydoğan, "Yüzde 50'nin üzerinde oyla seçilmiş bir belediye başkanıydım, hiçbir suçum yoktu. Bir sabah geldiler zarfla görevden aldılar. İşin zor tarafı gidecek yerim de yoktu. Türk halkı bunları gördü. Bugün askeri rejimlerin nereden gelirse gelsin, ülkeye getirdiği sıkıntıları ancak yaşayanlar bilir. Biz bunları yaşadık." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimini milletin hiçbir şey düşünmeden engellediğini belirten Aydoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin sağduyulu tüm vatandaşlarını hiçbir ayrımı olmadan solcusuyla, sağcısıyla hiçbir ayrımı olmadan herkes ayağa kalktı bu büyük felaketi önledi. Bu gerçekten bu milletin başarısıdır.15 Temmuz'da bu millet hiçbir şey düşünmeden tüm Türk halkı olarak elinden geleni yaptı ve bunu engelledi. İnanıyorum ki bundan sonra Türkiye'de böyle şeyler olmasın. Demokrasi yerleşsin, adalet, hak ve hukuk yerleşsin. Millet mutlu olsun. İhtilal ile mutluluk olmaz. İhtilal ile mutlu olanlar ancak belli bir sınıf ve gruptur. Onun için bu olayı başardık bundan sonra böyle bir şey olmasın."

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişimini kınadı.

Meclisin aldığı toplu ulaşım kararının Demokrasi Nöbetleri'ne katılacak vatandaşlar için iyi olacağını belirten Doğan, geçen yıl da ulaşım konusunda büyükşehir bürokratları ile uyumlu çalışma yaptıklarını, bu yıl da aynı uyumun devam etmesini istediklerini kaydetti.

Muhabir: Tezcan Ekizler

Haftanın Öne Çıkanları

İtalya futboluna 'Türk modeli' önerisi

2017-07-06 11:12 - Spor

Kara Kuvvetleri Komutanlığı davası başladı

2017-07-06 15:32 - Asayiş

Alanya'da Belçikalı 3 gaspçı yakalandı

2017-07-12 00:17 - Asayiş

Müdür ve amirlerde 'ByLock' tespit edildi

2017-07-11 18:32 - Gündem

Düğününde yakalanan damat FETÖ'den tutuklandı

2017-07-10 21:02 - Gündem

Evi kül olan adam gözyaşlarına boğuldu

2017-07-10 01:17 - Asayiş

Suudi çift deniz ortasında düğün yaptı

2017-07-10 01:42 - Gündem

'Yerli Otomobil Zirvesi' eylül ayında yapılacak

2017-07-12 15:22 - Ekonomi

Uzman Çavuş tedavi gördüğü hastanede şehit düştü

2017-07-06 12:57 - Gündem

Jandarma suç makinesini yakaladı

2017-07-09 18:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Rus Bakan Çeremin: Türkiye, Moskova'nın ulaşım alanındaki gelişmelerine ilgi duyuyor

19:11 - Özel Haber

İsveç'te yüzlerce kişi İsrail'in Gazze işgalini protesto etti

18:48 - Dünya

Polen taneleri ve endemik bitkiler faili meçhul suçların aydınlatılmasında kullanılıyor

16:13 - Gündem

Türkiye'nin 5 yılda en fazla eczacılık ürünü sattığı ülke Güney Kore oldu

15:22 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail durdurulmadan Filistin Devleti için konulan irade eksik kalacaktır

15:13 - Gündem