İzmir Valisi Köşger, Kovid-19 denetimine katıldı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in Konak ilçesinde katıldığı çalışmalarda, işletmelerde sosyal mesafe kuralı, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlendi.

Gündem - 6 yıl önce

Izmir

İzmir'de İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimler yapılıyor.
Vali Yavuz Selim Köşger'in Konak ilçesinde katıldığı çalışmalarda, işletmelerde sosyal mesafe kuralı, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlendi.
İşletmeci, çalışan ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Köşger, sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesini istedi.
Vali Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında bugün ikinci kez Türkiye genelinde eş zamanlı denetimler yapıldığını söyledi.
Denetimlerinin uyarı maksatlı olduğunu ve yeni tip koronavirüsün hem dünyada hem de Türkiye'de yeniden yükselme trendine girdiğini belirtten Köşger, şunları kaydetti:
"İzmir'de de bir artışın olduğunu görüyoruz. Durumumuz vahim olmamakla birlikte bir ay öncesine göre daha kötü durumdayız. Rakamlar ve istatistikler kötüye doğru gidiyor. Eğer bu aşamada sıkı kontrol etmez, kurullara uymazsak tekrar yaygınlaşma riski ortaya çıkabilir.
Daha ağır yaptırımlar gerekebilir. Bu nedenle vatandaşımızın farkındalığını arttırmak için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşımızın da uyması lazım. Her şey çok hızlı normalize olmaya başladı.
Yeni normale uymamız lazım. Yeni normal, hayatımızı devam ettireceğiz, ekonomi çalışacak çarklar dönecek, insanlar işine gücüne gidecek. Gündelik hayatındaki sporuna ve plajına da gidecek ama burada yeni normal dediğimiz maske, mesaje ve hijyen kurallarına uyarak hayatlarını devam edecekler. Onu sağlamaya çalışıyoruz."
Denetimlerin gün boyunca kent genelinde süreceği belirtildi.

Vali Yavuz Selim Köşger'e, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve diğer ilgililer eşlik etti.  

KORONAVİRÜS HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN… 

KOVİD/19 HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN…

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Elina Svitolina ile Kiki Bertens ABD Açık'a katılmayacak

2020-08-08 00:57 - Spor

Düzeltme: “Hêmin Omar Ahmad” ile “Hemin Umer Xoşnaw” aynı şahıs değildir

2020-08-07 22:45 - Özel Haber

Görme engelli atlet koşu bandında başlayan serüveninde madalyaya doymuyor

2020-08-09 17:42 - Çevre-Hayat

Patara'da caretta caretta yavruları denizle buluştu

2020-08-08 17:12 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe Erol Bulut getirildi

2020-08-05 22:02 - Spor

Afrika'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 22 bini aştı

2020-08-08 10:22 - Dünya

'Nakdi Ücret Desteği ödemeleri yarın yapılacak'

2020-08-06 13:22 - Ekonomi

İHH Beyrut'ta 3 bin 700 kişiye acil yardım ulaştırdı

2020-08-08 19:12 - Gündem

Hatayspor teknik direktör Ömer Erdoğan ile anlaştı

2020-08-11 15:27 - Spor

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ziyaretçi yoğunluğu sürüyor

2020-08-05 18:22 - Gündem

İlgili Haberler

Emine Erdoğan'dan "AK Parti'nin 25. Kuruluş Yıl Dönümü" programına ilişkin payla

10:57 - Gündem

Çorum'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

10:53 - Gündem

Terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide ile bağlantılı 3 kişiye ilişkin bilgi güncellendi

09:43 - Gündem

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin atamalar Resmi Gazete'de

07:07 - Gündem

Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş İstanbul'a getirildi

01:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Trafik ve kasko sigortasında yılın ilk yarısında ödenen tazminat 145 milyar lirayı aştı

11:08 - Ekonomi

Emine Erdoğan'dan "AK Parti'nin 25. Kuruluş Yıl Dönümü" programına ilişkin payla

10:57 - Gündem

Çorum'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

10:53 - Gündem

Çin, Japonya Başbakanı Takaiçi'nin Yasukuni Tapınağı'na adak göndermesini protesto etti

10:48 - Dünya

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide çeyrek asra 100 yıllık işi sığdırdığını bildirdi

10:42 - Ekonomi