?>

İzmir Şehir Hastanesi, sağlık turizmiyle yurt dışından gelen hastalara da şifa dağıtıyor

Yaklaşık bir yıl önce hizmete başlayan 2 bin 60 yataklı İzmir Şehir Hastanesi, Türkiye'nin farklı kentlerinden şifa arayanların yanı sıra sağlık turizmi kapsamında 31 ülkeden 200 hastayı da tedavi etti.

Sağlık - 6 ay önce

Izmir

Biri genel, diğerleri kadın doğum ve çocuk, kalp damar ve kardiyoloji, onkoloji, fizik tedavi ve adli psikiyatri olmak üzere 6 ayrı hastanenin bulunduğu 2 bin 60 yatak kapasiteli İzmir Şehir Hastanesi, adeta dev sağlık kompleksinden oluşuyor.

Kemik iliği, organ nakli, inme, uyku ve hiperbarik oksijen tedavi merkezlerinin de bulunduğu hastane, açılışından bu yana bir yılda 3 milyon hastaya hizmet verdi.

Benzerleri arasında Türkiye'nin dördüncü büyüğü olan İzmir Şehir Hastanesi'nde 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 374 yoğun bakım yatağı ve 30 da diyaliz yatağı bulunuyor.

İzmir ve Ege Bölgesi'nin yanı sıra ülkenin farklı kentlerinde yaşayanlara da hizmet veren hastane, sağlık turizmi açısından dünyanın birçok yerinden gelenlerin adresi oldu.

"ABD ve Kanada'dan gelen hastalarımız oldu"

İzmir Şehir Hastanesi Yurt Dışı Sağlık Birimi Sorumlu Hekimi Opr. Dr. Utku Kubilay, AA muhabirine, hastane açıldıktan sonra hızlı şekilde 6 kişiden oluşan sağlık turizmi birimini oluşturduklarını söyledi.

Sahip oldukları altyapı ve teknolojik üstünlüklerinin sadece İzmir değil, Türkiye'nin hatta dünyanın birçok ülkesindeki hastaların dikkatini çektiğini belirten Kubilay, şöyle konuştu:

"Bir yıl boyunca 31 ülkeden başvuran hastalarımız oldu. ABD ve Kanada'dan gelen hastalarımız oldu. Yine Almanya, Finlandiya, İsveç gibi Avrupa ülkeleri, Uzak Doğu'dan Tayland, Endonezya, Madagaskar gibi coğrafyalardan başvuran hastalarımız var. Biz aynı zamanda Orta Doğu'nun da büyük kısmını kapsayacak şekilde hizmet sunmaktayız. Bir yılda 200 yabancı hastamıza yatarak ve ayaktan olmak üzere tedavi hizmetleri sunduk. Yabancı hastalar aldıkları sağlık hizmetinden bir hayli memnun. Özellikle hastanenin fiziki yapısından oldukça etkileniyorlar. Hastanemizin 100'e yakın profesör ve doçent kadrosuyla önümüzdeki dönemde dünya çapında ön plana çıkacağını düşünüyoruz."

Yabancıların daha çok beyin ve sinir cerrahi, iç hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, gastroenteroloji ve nöroloji branşlarına başvurduğunu hatırlatan Kubilay, sağlık turizmi açısından hasta sayılarının arttığını, farklı ülkelerden günde ortalama 7 kişinin kendileriyle iletişime geçtiğini aktardı.

Kızının biyonik kulak ameliyatı için Libya'dan İzmir'e geldi

Libyalı Nhshe Ahaele ise 2 yaşındaki kızı Aruln Aboshl'in biyonik kulak ameliyatı için 3 hafta önce İzmir Şehir Hastanesi'ne başvurduklarını ifade etti.

Ülkesindeki sağlık hizmetinin sınırlı olduğunu dile getiren Ahaele, "Türkiye'ye geldik, bizimle yakından ilgilendiler. Doktorlar ve hemşireler bize çok iyi baktılar." dedi.

Baba Kamil Aboshl ise İzmir Şehir Hastanesinin biyonik kulak ameliyatında çok iyi olduğunu öğrenince hiç düşünmeden Türkiye'ye yola çıktıklarını belirtti.

Biyonik kulak ameliyatı yapan Prof. Dr. Abdullah Dalgıç da ameliyatın başarılı geçtiğini, cihazın dış parçalarının da takılmasıyla çocuğun ilk kez Türkiye'de duymasını planladıklarını dile getirdi.

Hastanelerine gelen yabancı hasta sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Dalgıç, bir yıllık süreçte dünyanın farklı ülkesinden 4 çocuğa biyonik kulak ameliyatı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Göktaş: 43 bin 921 gencimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvurdu

2025-02-01 15:08 - Siyaset

Trump, Washington'daki uçak kazasından dolayı Biden ve Obama yönetimlerini suçladı

2025-01-31 11:03 - Dünya

İstanbul'da sahte kimlik ve pasaport operasyonunda 5 zanlı tutuklandı

2025-02-04 12:13 - Asayiş

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda İskenderunspor ile karşılaşacak

2025-02-04 10:57 - Spor

MGK Genel Sekreterliği'ne, AFAD Başkanı Okay Memiş atandı

2025-02-04 01:27 - Gündem

Diyarbakır'da "yerinde dönüşüm" ile 230 depremzede aile yeni evlerine yerleşti

2025-02-02 14:48 - Gündem

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic’in transferi için prensip anlaşmasına vardı

2025-01-31 11:52 - Spor

Türkiye'nin "yeşil enerji" dönüşümünde dağıtım sektörü kilit rol üstlenecek

2025-01-30 11:07 - Ekonomi

İsrail polisi, gözaltına aldığı Şeyh Raid Salah'ı 2 saat sorgudan sonra serbest bıraktı

2025-01-28 19:02 - Dünya

Eyüpspor, Trabzonspor'dan Umut Bozok'u kadrosuna kattı

2025-02-03 15:12 - Spor

İlgili Haberler

Anne sütü obeziteye de kalkan oluyor

13:12 - Sağlık

Emzirmenin psikolojik gücü, anne ve bebeğin ruh sağlığını olumlu etkiliyor

12:53 - Sağlık

Uzmanlardan "süt annelik"te hastalık riski uyarısı

11:13 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de vibrio kaynaklı hastalık bulunmadığını bildirdi

12:27 - Sağlık

Bebeklerini emzirmede sorun yaşayan anneler çözümü "Emzirme Destek Hattı" ile buluyor

12:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

Lübnan'da hükümet Hizbullah dahil tüm silahlı varlığın devlet tekeline alınmasını kabul etti

21:32 - Dünya

ABD basını: Trump, Azerbaycan ile Ermenistan arasında ön anlaşma sağlandığını açıklayacak

21:18 - Dünya

Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

20:47 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusuna düzenlediği İHA saldırılarında 6 kişi öldü

20:17 - Dünya

İspanya'da Katolik Kilisesi, Müslümanların dini bayram kutlamalarıyla ilgili yasağa tepki göste

19:42 - Dünya