?>

İzmir'deki orman yangınını söndürme çalışması devam ediyor

İzmir'in Bayındır ilçesinde önceki gün başlayan ve rüzgarında etkisiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesine kadar ulaşan orman yangını söndürme çalışması devam ediyor. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

MANİSA

İzmir'in Bayındır ilçesinde önceki gün başlayan ve rüzgarında etkisiyle Manisa'nın Turgutlu ilçesine kadar ulaşan orman yangını geniş bir alanda etkili oluyor. Yaklaşık 40 saattir süren yangına 8 helikopter, 4 amfibi uçağı, 150 arazöz, 18 dozer ve 40 su tankeriyle müdahale ediliyor.

Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda önceki gün çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesine rağmen Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Karaköy ve Kabaçınar mahallelerine kadar ulaştı.

Yangının yerleşim merkezlerine yayılma riski üzerine, Karaköy ve Kabaçınar mahallelerinden tahliye edilen yaşlı, engelli, kadın ve çocuklar Turgutlu Kaymakamlığının girişimiyle ilçede bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Güvenlik nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve üzüntü yaşayan bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

İki mahalleyi tehdit eden yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için gerekli önlemler alınırken, mahalle sakinlerinden gönüllülerin de söndürme çalışmalarına destek verdiği görüldü.

Gece boyunca etkili olan yangına ekipler karadan müdahale ederken günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler ve amfibi uçaklar da söndürme çalışmaları için devreye alındı.

Ergenli Barajı ve Gölmarmara Gölü'nden su dolumu yapan helikopter ve amfibi uçaklar, yangının kontrol altına alınması için yoğun mesai harcıyor.

"Yangında kontrolü sağlamak üzereyiz"

Söndürme çalışmalarına katılan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, ekiplerin çalışmalarını helikopterle havadan koordine ediyor.

Yangının tehdit ettiği yerleşim bölgesine gelen Temur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının henüz kontrol altına alınamadığını ancak ekiplerin büyük bir gayretle söndürme çalışmasını sürdürdüğünü söyledi.

Gece boyunca ekiplerin uyumadan çalıştığını ifade eden Temur, şöyle konuştu:

"Yangında şu an kontrolü sağlamak üzereyiz. Yangının en etkili olduğu yer Kerpiçli Mahallesi civarı oldu. Yangında can kaybı yok. Tüm mahallelerin girişinde ekiplerimiz hazır bekliyor. Bugün hızlı bir şekilde müdahale ederek, yangını kontrol altına alacağız. 150 arazöz, 8 helikopter, 4 uçak ve yaklaşık 18 dozer ile müdahale ediyoruz. Şu an net bir şey söylemek için erken ama yaklaşık 500 hektar alan yandı."

Muhabir: Zekeriya Güneş, Haluk Satır, Ersan Erdoğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İhsan Kalkavan son yolculuğuna uğurlandı

2017-07-24 23:47 - Gündem

'Türkiye ile ilişkilerimiz kusursuz'

2017-07-20 15:07 - Dünya

Özcan Sabancı'dan hisse satışı başvurusu

2017-07-21 21:17 - Ekonomi

Lokantacının köfte ısrarına ceza

2017-07-26 15:32 - Çevre-Hayat

Beşiktaş hazırlıklarını sürdürdü

2017-07-25 19:01 - Spor

Yaban domuzuna karşı güneş enerjili çit

2017-07-22 15:37 - Çevre-Hayat

Siirt'te bir asker ve bir korucu yaralandı

2017-07-27 03:52 - Gündem

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Sempozyumu yapıldı

2017-07-26 17:37 - Gündem

Eski CIA başkanından Trump’a Rusya eleştirisi

2017-07-22 13:02 - Dünya

Emniyet binasının 3. katından atladı, nezarethane demirini esnetip kaçtı

2017-07-26 15:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Adana'da bir kişinin düşme sonucu ölümünde ihmali olduğu öne sürülen 2 arkadaşına dava

11:53 - Gündem

İzmir merkezli terör örgütü DEAŞ operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

10:23 - Gündem

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo'nun uçağı Türkiye'ye hareket etti

10:17 - Gündem

İzmir'de yaklaşık 30 ton tarihi geçmiş gıda ürünü ele geçirildi

09:22 - Gündem

Türk Kızılay, Kerküklü gençlere spor malzemesi desteğinde bulundu

23:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini hakem Yasin Kol yönetecek

12:17 - Spor

Yozgat'taki devasa meyve bahçesi bölge halkına istihdam kaynağı oldu

12:13 - Ekonomi

Afrika'nın Sahel bölgesinde silahlı örgütlerin varlığı artıyor

12:07 - Dünya

Erzurum'da iki katlı evde patlama meydana geldi, 1 kişi yaralandı

12:02 - Asayiş

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan "KKTC'de konut edinme" çağrısı

11:57 - Ekonomi