İzmir'de yağmur nedeniyle su basan ev ve iş yerlerinde temizlik yapılıyor

İzmir'de dün akşam etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, suyun izlerini silmeye çalışıyor.

Gündem - 6 ay önce

İzmir
Kentte akşam saatlerinde etkisini artıran ve başta Bornova ile Buca ilçeleri olmak üzere bazı ilçelerde sel ve su baskınlarına neden olan yağışın etkisi, gündüz daha iyi anlaşıldı.
Gece boyunca yağmur sularıyla mücadele eden vatandaşlar, günün aydınlanmasıyla birlikte temizliğe başladı.
????
Bornova ilçesi Yeşilova Mahallesi'nde, taşan derinin ardından evleri su ve çamur altında kalan vatandaşlar sabah ıslanan ve bazıları kullanılamayacak hale gelen eşyalarını evlerinden çıkardı. Eşyaların çıkarılmasının ardından komşuları ve yakınlarının yardımıyla evlerini temizlemeye çalıştı.
İhbar üzerine bölgeye gelen Bornova Belediyesi ekipleri de çamurla kaplanan sokakları tazyikli suyla temizlemeye başladı.

"Evi temizlemiştik sonra tekrar su bastı"

Mahalle sakinlerinden Necla Ödemiş, yağmurun ardından sel sularının evlerini bastığını, tüm eşyalarının ıslandığını ve çamur olduğunu söyledi.
Gece boyunca hiç uyumadığını ve evini temizlemeye çalıştığını anlatan Ödemiş, "Ben içeriden çıkamadım, rehin kaldım. Komşularımızla suyu dışarıya atmaya çalıştık. Bütün odalarımıza girdi. Diz boyu su oldu. Evi temizlemiştik sonra tekrar su bastı. Eşyaları da atıyoruz." dedi.
Koltuk döşeme dükkanı sular altında kalan Hamza Sandal da ürünlerinin su içerisinde kaldığını anlattı.
Bölgede altyapının kötü olduğunu ifade eden Sandal, "Ürünlerin bazılarında hasar var, bazılarını ise kurtardık. Temizliğe de sabah erkenden gelip başladık." diye konuştu.
Duygu Akçora ise derenin taşmasıyla birlikte iki dakikada evinin sular altında kaldığını, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

"Can kaybının olmaması bizim için sevindirici"

Buca ilçesi Gazeteci Yazar İsmail Sivri Bulvarı üzerindeki Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiye alanında biriktirilen ve yağmur suları nedeniyle dağılan çöpler ekiplerce temizlendi.
Mahalle muhtarı Sezai Türkçü, yağışın ilçe genelinde hayatı olumsuz etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Su basan evlere müdahale ettik. Muhtarlık binamızın yanındaki inşaat alanı çevresinde toprak kayması meydana geldi. Bir otomobil oluşan çukura düştü ve itfaiye ekibi kurtardı. Ekiplerle birlikte binanın etrafında güvenlik şeritleriyle önlemler aldık. Çok büyük bir afetti atlattık. Can kaybının olmaması bizim için sevindirici."

Buca'da metrekareye 80 kilogram yağış düştü

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada 1314 personel, 342 araç ve iş makinesi, 200 pompa ile müdahale çalışmalarının sürdürüldüğü belirtilerek, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte kent merkezinde metrekareye 45,2 kilogram yağış düştü. Bazı bölgelerde kısa sürede yüksek miktarda yağış kaydedilirken, en yüksek yağış Buca'da metrekareye 80 kilogram, Konak'ta ise 63 kilogram olarak ölçüldü." ifadeleri kullanıldı.

İzmir Valisi Elban: İl genelinde yoğun yağışlar neticesinde 298 ev ve iş yerinde su baskınları oldu

İzmir Valisi Süleyman Elban, Kemalpaşa ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) hortumun hasar verdiği işletmeleri inceledi. İşletme sahipleriyle görüşen Elban, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Gazetecilere açıklama yapan Elban, dün saat 20.00 civarında kentte yoğun yağış ve fırtınanın yaşandığını söyledi.

Yağış ve fırtınanın Kemalpaşa OSB'nin kısmi bir alanında hortuma dönüştüğünü ifade eden Elban, şunları kaydetti:
"Hortum dolayısıyla organize sanayimizde yer alan 9 fabrikamızda değişik çaplarda hasarlar meydana geldi. Yine yağış, fırtına ve hortumun etkisiyle 5 araç ve 5 de konut zarar gördü. İl genelinde yoğun yağışlar neticesinde 298 ev ve iş yerinde su baskınları oldu. 6 vatandaş suya kapıldı, 4'ü araç içerisinde, 2'si yaya halde. Her 6 vatandaşımız da herhangi bir yaralanma olmadan ekiplerimizce hızlıca kurtarıldılar."

Elban, fırtına, su baskını ve hortumlarda can kaybı ve yaralı olmamasının teselli olduğunu dile getirerek, "Ancak özellikle hortum nedeniyle Kemalpaşa OSB'de yer alan iş yerlerimizde büyük miktarda maddi hasar meydana gelmiş durumda. Dün akşamdan bu yana su baskınlarında vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hem de hasar tespitleri ile ilgili çalışmalar yapıldı ve devam ediyor. Allah beterinden saklasın diye temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.
Elban, ilçedeki Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi'ndeki taşan derede ve etrafında su basan bir evde inceleme yaptı.
Elban'a AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AFAD İzmir İl Müdürü Nazif Ekinci, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ve ilçe protokolü eşlik etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremde 80 santimetre çöken İskenderun sahilinin çehresi, modern peyzaj uygulamalarıyla değişti

2026-01-30 11:48 - Gündem

İnternet Performansını Etkileyen Faktörler

2026-01-27 08:06 - İnsan-Hayat

Rus Tarım Bakanı Lut: Rusya, dünyanın en büyük buğday ihracatçısı olarak liderliğini korudu

2026-01-27 19:18 - Özel Haber

Endonezya'da meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısı 11'e çıktı

2026-01-25 12:07 - Dünya

Kedinin ağzından kurtarılan tavşan "Tombiş" kafenin maskotu oldu

2026-01-29 13:37 - Çevre-Hayat

Konya Olimpik Veledromu, 2026 Elit Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası'na hazır

2026-01-28 14:21 - Spor

Berlin’de, elektrik şebekesine saldırıyı aydınlatacak bilgiyi verenlere 1 milyon avro ödül verilecek

2026-01-26 20:16 - Dünya

Paşinyan, Ermenistan'ın enerji sistemini Türkiye ve Azerbaycan ile birleştirmek istiyor

2026-01-29 15:48 - Dünya

MEB, okullarda ikinci dönemin 'Bayrak Sevgisi' temasıyla başlayacağını duyurdu

2026-01-29 23:35 - Eğitim

İçişleri Bakanı Yerlikaya, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Salih ile bir araya geldi

2026-01-29 18:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

00:03 - Gündem

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı oldukları

00:13 - Dünya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ett

23:12 - Dünya