?>

'İyilik Ağacı' köy okullarının çehresini değiştiriyor

Bitlis'te sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen, aralarında öğretmen, öğrenci, memur, avukat, esnaf ve hemşirelerin de bulunduğu "İyilik Ağacı Grubu", köy okullarını boyuyor ve onarıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

BİTLİS - AHMET OKUR

Bitlis'te sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen, aralarında öğretmen, öğrenci, memur, avukat, esnaf ve hemşirelerin de bulunduğu "İyilik Ağacı Grubu", köy okullarını boyuyor ve onarıyor.

Köylerde öğretmen, idareci ve muhtarlarla görüşen İyilik Ağacı Grubu üyeleri, aralarında topladıkları paralar ve hayırseverlerden aldıkları malzemelerle köy okullarına gidiyor. Burada bozuk kapı, pencere, lavabo, elektrik ve su tesisatlarını tamir eden grup, okulu boyayıp çehresini değiştiriyor.

Çalışmaları kapsamında son olarak Çatalsöğüt Köyü İlkokuluna giden gönüllüler, okulun boya ve tadilat işlerini yaptı.

Grup yöneticisi Fatma Cemre Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önce okulların ihtiyaçlarını belirlediklerini, ardından çalışmalarını bu yönde yaptıklarını söyledi.

Grupta boya, alçı ve tamirattan anlayan gönüllüler bulunduğunu anlatan Oğuz, "Herkesin anladığı bir iş olduğu için usta parası vermiyoruz. Bazı üyelerimizin araçları var, onlar da bize destek veriyor. İşçilik tamamen üyelerimizden. Gönüllülerimiz köy okulları için çok büyük emek veriyor. Şimdiye kadar 4-5 okulumuzda boya ve tadilat işleri ile etkinlikler gerçekleştirdik." dedi.

Oğuz, grubu yaklaşık 7 ay önce kurduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu sürede yaklaşık bin öğrenciye ulaşarak, kitap, kırtasiye, oyuncak ve giyim malzemeleri hediye ettik, eğlenceler düzenledik. Engelli arkadaşlarımızı ziyaret edip onlar için etkinlikler gerçekleştirdik. Yüzlerini boyadık. Grubumuza katılmak isteyen tüm arkadaşlarımızı bekleriz. Desteklerinden dolayı Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Emin Korkmaz'a teşekkür ederim."

"Okulları renklendirmekten çok mutlu oluyoruz"

Grup üyelerinden avukat Bakır Yazı ise okulların dışında engellilere, hayvan barınaklarına ve ihtiyaç sahiplerine de yardım etmeye çalıştıklarını aktardı.

Amaçlarının insanları sevindirmek olduğunu dile getiren Yazı, şunları söyledi:

"Bugün de köy okulumuza geldik. Okulun boyanarak renklendirilmesi gerekiyordu. Geçen hafta bir yardım kampanyası düzenledik. Etkinliğe katılan ve gruptaki insanlardan belli bir yardım alındı. Bu yardımla okul tadilatında kullanılacak malzemeleri aldık ve bazı yerlere yardımda bulunduk. Okulun birkaç ihtiyacı vardı. Onarım yapıp okulu renklendirdik. Yaptığımız işin ne kadar güzel, doğru ve insanları mutlu ettiğini gördüğümüz için bu işi yapmaktan ve okulları renklendirmekten çok mutlu oluyoruz."

Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden Özge Aksu da arkadaşlarıyla aralarında topladıkları paralarla okullar için malzeme aldıklarına işaret etti.

Okullara ve köy çocuklarına yardım etmeye çalıştıklarını kaydeden Aksu, "Bugün okulda temizlik yaptık, okulu boyadık. İlk başta işçi tutmaya karar verdik ama ona para vermek yerine herkes anladığı bir işi yapmaya başlayınca ustaya gerek kalmadı." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Bölgede her an her şey olabilir'

2018-06-11 19:39 - Genel

Minik Yezda karnesini akülü arabasıyla aldı

2018-06-08 19:02 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe Doğuş şampiyonluk için TOFAŞ'ı ağırlayacak

2018-06-12 16:00 - Spor

İstanbul Yeni Havalimanı'nın son reklam filmi yayınlandı

2018-06-13 18:57 - Ekonomi

Almanya'da hükümette çatlak derinleşiyor

2018-06-15 02:45 - Genel

MSC yeni kruvaziyerini denize indirdi

2018-06-10 16:30 - Genel

Karmod, Gaziantep Şehir Hastanesi için ofisler kurdu

2018-06-13 18:18 - Ekonomi

Teknoparklara 711 milyon lira hibe desteği sağlandı

2018-06-10 16:44 - Ekonomi

Şehit annesi KOSGEB desteğiyle oğlunun hayalini gerçekleştirdi

2018-06-10 18:32 - Çevre-Hayat

THY, Skytrax derecelendirmelerine katılmayacak

2018-06-09 00:51 - Genel

İlgili Haberler

Antalya'da güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu

16:38 - Çevre-Hayat

Sahiplendiği karga "Kömür" en yakın dostu oldu

12:52 - Çevre-Hayat

Pelin öğretmen 11 yıldır "çocuklarım" dediği kedileri besliyor

12:47 - Çevre-Hayat

Antalya'da gençliğinde eline aldığı berber makasını 57 yıldır bırakmıyor

12:42 - Çevre-Hayat

Fethiye'de Kuş Cenneti'nin sakinleri, fotoğrafçılara renkli kareler sunuyor

12:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail'in Gazze'deki katliamlarını durdurmak için acil uluslararası müdahale yap

00:07 - Dünya

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 22 Filistinli hayatını kaybetti

23:58 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Bakan Kurum: COP31'in taraflar konferansı başkanlığını ve ev sahipliğini üstleniyoruz

23:33 - Gündem

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş